Arbetsmarknadssekreterare till Torrekullagården

I Mölndals stad är vi stolta över att ha Sveriges viktigaste jobb där vi tillsammans skapar bästa möjliga vardag för Mölndalsborna. Med mod och kreativitet utvecklar vi våra verksamheter och bidrar till att Mölndal blir en ännu bättre plats att leva och jobba i. Välkommen att göra skillnad i människors vardag varje dag!

Social- och arbetsmarknadsförvaltningen handlägger delar av socialtjänstens verksamheter och är organiserad i tre verksamhetsområden; Vuxen, Barn och familj samt Integration. Till verksamheternas stöd finns en stab som servar verksamheterna med ekonomi, administration, kommunikation samt kvalitets- och utvecklingsfrågor. Förvaltningen har ca 240 medarbetare och ett 20-tal chefer.

Torrekullagården är en praktisk verksamhet som drivs av Social- och arbetsmarknadsförvaltningen inom Mölndals stad. Vi vänder oss till personer som behöver extra stöd på väg mot arbete. Inom verksamheten erbjuds arbetsträning/praktik inom loppis, bygg, trädgård, kök/café och lokalvård. Syftet för deltagarna är att växa som individer och förflytta sig i riktning mot arbete för att på sikt bli självförsörjande.

Arbetsuppgifter:

Som Arbetsmarknadssekreterare kommer du att ingå i en arbetsgrupp på fem personer på Torrekullagården. Huvudansvaret för varje arbetsträningsgrupp är fastställt, men vid behov täcker vi upp för varandra mellan de olika grupperna. Den annonserade tjänsten har en lägre andel handledning och i stället större andel externa kontakter och administration.

Tjänstens innehåll:

Handledning: Ansvar för städgruppen, samt stödhandledare i köksgruppen. Handleda deltagarna i deras arbetsuppgifter, handlingsplaner och individuella mål. Uppföljningar med respektive remittent.

Administrativa uppgifter: Inskrivning/utskrivning av deltagare, statistik, närvarorapport, ekonomi mm.

Externa kontakter: Ansvar för nätverkande med arbetsgivare, hålla koll på rekryteringsträffar, tipsa om lämpliga arbeten att söka o.s.v. Marknadsföring till allmänheten kring våra marknader och aktiviteter. Samarbete med asylboendet som delar hus med AME.

Övrigt: Vår målgrupp växlar över tid och vi anpassar verksamhetens innehåll utifrån deltagarnas behov. Om du har intresse för t.ex. språkträning, friskvård eller något annat som vi bedömer som lämpligt inom verksamheten är det ett plus.

Kvalifikationer:

Du är beteendevetare, arbetsterapeut eller har annan högskoleutbildning som arbetsgivaren finner likvärdig. Du har tidigare erfarenhet av socialt arbete och tycker om att arbeta praktiskt.
Vi kommer att lägga stor vikt vid din personlighet.

Det är viktigt att du brinner för ditt arbete och att du har förmågan att entusiasmera människor. En viktig egenskap är att du är lugn och lyhörd för olika personers behov. Du tycker om att samarbeta och se andra människor växa.

Vi ser gärna att du är bred och flexibel i din kompetens då förutsättningarna inom verksamheten snabbt kan förändras.

Som person är du initiativrik, självgående och ansvarsfull. Du har förmåga att se vad som behöver göras och själv strukturera sitt arbete.

Antal tjänster: 1

Anställning:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Erfarenhet: Erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid
Tillträde: Enligt överenskommelse.

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2018-01-26
Referensnummer: A745715

Andra uppgifter:

Vi ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Behöver du hjälp med att söka tjänsten? Kontakta kundservice på 0771-10 10 29.

Vi vill upplysa om att din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.


Inför rekryteringsarbetet ha vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Upplysningar lämnas av:

Jan Hurtig
Enhetschef
Telefon: 031-315 10 92

Kajsa Hallenberg
Arbetsmarknadssekreterare
Telefon: 031-795 33 40

Fackliga företrädare:

Maka Achalbedachvili
Facklig företrädare för Vision
Telefon: 0768-76 39 13

Angelica Aldeborg
Facklig företrädare för SACO
Telefon: 031-315 11 34

Sök jobbet här och nu, i samarbete med OffentligaJobb.<< Tillbaka till listan över lediga tjänster