Trafikplanerare

Trafikkontorets uppdrag är att erbjuda boende, besökare och näringsliv en stad som är attraktiv att bo, färdas, verka och vistas i. Vi planerar, bygger, förvaltar och utvecklar stadens gator och offentliga rum. Vi gör det tillsammans med övriga förvaltningar och bolag i staden för att Göteborg ska kunna fortsätta växa och utvecklas till en grön och nära storstad. Trafikkontoret ansvarar också för stadens färdtjänstverksamhet med uppdrag att erbjuda samhällsbetalda persontransporter med fokus på personer med funktionshinder, med visionen "Den goda resan för ett friare liv". Trafikkontoret har drygt 420 anställda och vi driver just nu ett omfattande arbete med att utveckla vår verksamhet.

Arbetsuppgifter:

Som trafikplanerare/specialist har du en styrande, stödjande och utvecklande funktion avseende kollektivtrafik med ansvar för att fånga stadens behov av kollektivtrafik utifrån ett resenärsperspektiv.

I rollen ingår arbetet med trafikplan som Stadens kontaktperson i Västtrafiks trafikplaneprocess, där det handlar om att förmedla stadens behov och önskemål av kollektivtrafik, förmedla information, frågeställningar, kontaktvägar m.m. mellan Västtrafik och staden.

Leda och samordna arbetet med att ta fram och vidareutveckla styrande och stödjande dokument samt arbetssätt inom ansvarsområdet, dvs. att utifrån behov och prioriteringar bidra i utredningar, ta fram underlag, att formulera uppdragsbeskrivning till konsult, deltagande i projekt, mm.

Delta i verksamhetsplanering, budgetering, uppföljning och utveckling inom eget ansvarsområde

Kvalifikationer:

För att klara rollen som Trafikplanerare/specialist behöver du en högskoleutbildning med inriktning på stadsplanering eller trafikplanering och kunskap om hållbar stads- eller samhällsplanering och trafikplanering samt minst 2-3 års erfarenhet av att koordinera och driva strategiskt arbete och samverkan.

Det är viktigt med en dokumenterad erfarenhet av projektledning och projektarbete och - erfarenhet av kommunal/statlig verksamhet. Erfarenhet av att upphandla samt avropa tjänster från konsulter är en merit.

Som person vill vi att du
• har en positiv människosyn, tror i grunden gott om andra.
• är utåtriktad och bra på att nätverka med mycket god förmåga att interagera och samverka med andra för att åstadkomma lösningar och resultat.
• självgående, drivande, initiativrik (kan dra igång/initiera projekt och uppdrag).
•resultatinriktad (kan landa/avsluta projekt och uppdrag) och mån om uppföljning och kvalitet
• god analytisk förmåga.
• god kommunikativ förmåga i tal och skrift i både svenska och engelska.

Vi vill att trafikkontoret ska präglas av öppenhet och respekt för olikheter och vi tror att mångfald bidrar till att utveckla vår verksamhet.

Antal tjänster: 1

Anställning:

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
Erfarenhet: Erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid
Arbetstid: Dagtid
Tillträde: Snarast enligt överenskommelse.
Tidsbegränsat till: 2019-01-31

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2018-01-14
Referensnummer: Dnr 0026/2017

Andra uppgifter:

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, kandidatsöknings- och rekryteringsföretag samt försäljning av ytterligare fler annonser.

Upplysningar lämnas av:

Marja-Leena Uitto Adolfsson
Enhetschef
Telefon: 031-368 24 17

Fackliga företrädare:

Asbjörn Hanssen
Saco
Telefon: 031-368 26 72

Susanna Sandcrona
Vision
Telefon: 031-368 23 58

Sök jobbet här och nu, i samarbete med OffentligaJobb.<< Tillbaka till listan över lediga tjänster