Förskolechefer till Centrum

CENTRUM är en av tio stadsdelsförvaltningar i Göteborg. Stadsdelen Centrum omfattar områdena Krokslätt, Guldheden, Landala, Vasastaden, Johanneberg, Lorensberg, Heden, Inom Vallgraven, Stampen samt Gårda. Vi är drygt 2 000 anställda som arbetar tillsammans för att erbjuda allt från förskola till äldreomsorg för Centrums 60 000 invånare. Målet är ett bra liv för alla människor i Centrum.
Vi värdesätter de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning bland våra medarbetare tillför verksamheten.
I vårt arbete utgår vi från Göteborgs stads fyra förhållningssätt:

• Vi vet vårt uppdrag och vem vi är till för
• Vi bryr oss
• Vi arbetar tillsammans
• Vi tänker nytt


Arbetsuppgifter:

Vill du vara med och driva en verksamhet som väcker barnets lust att lära? Är du en tydlig ledare som är bra på att entusiasmera andra? Då kan du vara den person vi söker! Vi söker nu två förskolechefer till Centrum, till områdena kring Landala samt Stampen.

Som förskolechef för Landalaområdet har du ansvar för två verksamheter; Malmstensgatans samt Kapellgångens förskolor.

Som förskolechef för Stampenområdet kommer du att ansvara för tre mindre förskolor. På sikt och i takt med att behovet förändras kommer området att innehålla även en nystartad förskola. I uppdraget kommer även att ingå att driva utvecklingsfrågor och processer som är förankrade i ledningsgruppen för område förskola. Du kommer att vara representant för dina kollegor i olika grupperingar tex LSG. Du förväntas även kunna fungera som tf förskolechef vid annan chefs frånvaro.

Ditt uppdrag som förskolechef i Centrum blir att genom ett tydligt ledarskap och en väl genomtänkt pedagogisk grundsyn utveckla en verksamhet där alla blir sedda och respekterade, en verksamhet som stärker barns självkänsla samt lust att lära och utvecklas tillsammans med andra. Våra förskolor präglas av ett förhållningssätt där barns idéer och kreativa förmågor tas tillvara. Vår ambition är att skapa en likvärdig förskola i Centrum, vilket visar sig i övergripande kompetensutveckling och utvecklingsgrupper.

Som förskolechef hos oss ingår du i sektor utbildnings ledningsgrupp för förskolan där vi gemensamt tar ställning om riktningen för förskolorna i Centrum. Det innebär att du tar plats och med generositet delar med dig av goda exempel samtidigt som du tar del av andras och på så sätt bidrar till att utveckla vår verksamhet. Ledningsgruppen fungerar som en viktig del i vårt kollegiala lärande och ett stöd i din chefsroll. Förutom ledningsgruppen så tillhör du ett av våra tre team av förskolechefer, där ni har ett närmare kollegialt stöd och erfarenhetsutbyte. Du har även ett nära samarbeta med barnhälsoteamet i Centrum.

Din roll blir att organisera och skapa förutsättningar för en förskola av hög kvalitet där läroplanens värdegrund genomsyrar verksamheten. Du skapar engagemang och delaktighet bland personal och dem vi är till för, där du leder arbetet mot enhetens uppsatta mål och vision. I ditt uppdrag ingår resultatansvar för ekonomi, personal och verksamhet samt arbetsmiljöansvar.

Vi erbjuder dig ett omväxlande och meningsfullt jobb med möjlighet att göra skillnad.

Kvalifikationer:

Vi söker dig som har
• Högskoleexamen med pedagogisk inriktning
• Erfarenhet från arbete i förskola
• Erfarenhet av process- eller utvecklingsledning.

Det är meriterande om du har
• Chefserfarenhet inklusive personal-, budget-, arbetsmiljö- och verksamhetsansvar
• Ledarutbildning på högskolenivå

Du har god kännedom om styrdokumenten inom området och kan omsätta dessa i praktiken och i ett tydligt systematiskt kvalitetsarbete. Du är analytisk, reflekterande och en god kommunikatör. Du har en stark vilja att driva och utveckla arbetet framåt med stort fokus på kvalitet, mål och resultat. Du är tydlig och strukturerad med en förmåga att snabbt bilda dig en helhetssyn och utifrån det kunna fatta beslut.

Vi söker dig vars drivkraft är barnets bästa och det livslånga lärandet samt har förmågan att samverka på ett förtroendefullt sätt med barn, föräldrar, medarbetare och ledning.

Välkommen med din ansökan!

Antal tjänster: 2

Anställning:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Erfarenhet: Erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid
Varaktighet: Tillsvidare
Arbetstid: Dagtid
Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2017-08-13
Referensnummer: A702480

Andra uppgifter:

Vi undanber oss kontakter från rekryteringsföretag, annonssäljare och liknande.

Vi arbetar för att arbetsmiljön ska vara god och hälsofrämjande. Som anställd hos oss i Göteborgs stad erbjuds du bland annat friskvårdsbidrag, cykelförmån, förmånlig avbetalning av västtrafikkort.

Upplysningar lämnas av:

Katrin Busck
Områdeschef förskola
Mobiltelefon: 0725 006 180
Telefon: 031 365 71 15

Fackliga företrädare:

Torgny Tjärnskog
Lärarförbundets skolledarförening
Telefon: 0707-851713

Reidun Ro-Stern
Vision
Telefon: 031 365 72 62

Kommunal Väst Sektion Centrum
Telefon: 031 - 365 70 60

Sök jobbet här och nu, i samarbete med OffentligaJobb.<< Tillbaka till listan över lediga tjänster