Vi söker en stödpedagog till servicebostad/ boendestödteam!

I Mölndals stad är vi stolta över att ha Sveriges viktigaste jobb där vi tillsammans skapar bästa möjliga vardag för Mölndalsborna. Med mod och kreativitet utvecklar vi våra verksamheter och bidrar till att Mölndal blir en ännu bättre plats att leva och jobba i. Välkommen att göra skillnad i människors vardag varje dag!

Vård- och omsorgsförvaltningen med sina ca 1500 medarbetare är en av förvaltningarna i Mölndals stad och omfattar äldreomsorg, funktionshinder och hemsjukvård.

Arbetsuppgifter:

Varmblodsgatans stödteam omfattar ett boende med särskild service för två personer samt boendestöd där vi utför stöd i det egna hemmet hos brukare som är cirka 60 till antalet. Ditt uppdrag består huvudsakligen i sociala och praktiska insatser i och utanför bostaden. Utifrån genomförandeplanen ger du individuellt stöd till brukarna i deras vardag baserad på var och ens behov. Du kommer att tilldelas rollen som kontaktperson till brukare, med ett större ansvar för personens livssituation. Du samverkar med god man, anhöriga och övrigt professionellt nätverk. Vi arbetar utifrån ett salutogent förhållningssätt så att varje individ ska få en begriplig, hanterbar och meningsfull vardag. I tjänsten ingår att utveckla verksamheten och tillsammans med arbetslaget strävar du efter överenskomna mål. Som stödpedagog har du en fördjupad kunskap om målgruppen som du ansvarar för att förmedla till dina kollegor.

Arbetet inbegriper alla förekommande sysslor i ett hem och det kan ibland vara fysiskt krävande. Arbetstiden är förlagd till dag, kväll och helg. Vi planerar vårt schema i TimeCare.

Kvalifikationer:

Vi söker dig som har adekvat utbildning vid Yrkeshögskola om minst 200 yh-poäng, adekvat utbildning om 80 veckor vid folkhögskola alternativt adekvat utbildning om minst 60 högskolepoäng. Vi ställer krav på dokumenterad erfarenhet från arbete inom socialpsykiatri. Erfarenhet av arbete med personer med självskadebeteende och missbruk är meriterande.
Du har goda datakunskaper samt erfarenhet av att arbeta med social dokumentation. Vi söker dig som är ansvarsfull och har förmåga att skapa förtroende. Du är trygg, visar personlig mognad och har ett professionellt och salutogent förhållningssätt. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet för att tillgodose våra brukares behov och rätt till stöd och trygghet.

Körkort är ett krav

Antal tjänster: 1

Anställning:

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
Erfarenhet: Erfarenhet krävs
Omfattning: Deltid
Varaktighet: 6 månader eller längre
Tillträde: Omfattning 50-70 %. Tillträde snarast enligt överenskommelse.
Tidsbegränsat till: 2018-08-31

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2017-10-23
Referensnummer: A720899

Andra uppgifter:

Inom vård- och omsorgsförvaltningen pågår ett aktivt arbete för att kunna erbjuda medarbetare önskad sysselsättningsgrad i syfte att minska de ofrivilliga deltidsanställningarna. I de fall annonsering gäller en deltidstjänst är vår ambition att på sikt ge möjlighet till utökad sysselsättningsgrad.

Vid rekrytering beaktar vi mångfaldsperspektivet för att få en bättre spegling av vår verksamhet.

Behöver du hjälp med att söka tjänsten? Kontakta kundservice på 0771-10 10 29.

Före erbjudande om anställning ska ett godtagbart utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas.

Urval sker löpande, välkommen med din ansökan.

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Mölndals stad har upphandlade avtal.

Upplysningar lämnas av:

Maria G Svensson
Enhetschef
Telefon: 031-315 28 12

Fackliga företrädare:

Kommunal Mölndal
Telefon: 031-3153330

Sök jobbet här och nu, i samarbete med OffentligaJobb.<< Tillbaka till listan över lediga tjänster