Är du förskolläraren vi söker till nybyggda Förskolan Kängurun?

Söker du ett arbete där du själv får växa samtidigt som du bidrar till att skapa välfärd? Där du har möjlighet att påverka och göra skillnad för såväl medborgare som företagare och föreningar?
Vi erbjuder dig en stimulerande arbetsplats där du kan utvecklas och där vi tillsammans bidrar till att uppfylla stadens vision.

Mölndal Vision 2022, kan sammanfattas med orden ”Mölndal är den hållbara staden där alla får chansen. Med mod och kreativitet förstärker vi Västsverige.” Mölndals stad har drygt 4 600 medarbetare inom en mängd olika yrken som alla arbetar för att skapa välfärd för Mölndals 63 340 invånare och alla de människor som arbetar och verkar i staden.

Förskolan Kängurun är en nybyggd förskola som öppnar i maj 2018 och finns i Krokslättsområdet vid foten av Safjället. En del av det närbelägna naturreservatet kommer att bli en naturlig del av förskolans pedagogiska rum. Vi förflyttar oss enkelt dit på iordningställd gångled direkt från förskolans gård. Till en början kommer förskolan att öppna för ca 40 barn och för ytterligare ca 50 barn i januari 2020.

Vill du vara med?

Arbetsuppgifter:

Förskolan kommer att ha en Utomhuspedagogisk inritning med en bas av Reggio Emilia filosofins intentioner. Här välkomnar vi barnen till en utforskande pedagogik där vi lär oss att lära tillsammans. Vi formar en organisation och verksamhet som gör det möjligt att barns vardag fylls med tillit till sin förmåga. Där barns lust och lek är grunden för lärandet. Vår utgångspunkt är att vi lämnar det traditionella arbetssättet med avdelningar. Vi arbetar med barnen i mognadsanpassade grupper och har ett helhetstänk i huset. Varje barn skall mötas efter sina erfarenheter, motivation och intressen.
Vi arbetar aktivt med reflektion och dokumentation genom en levande verksamhetsplan som i sin tur leder fram till olika projekt. Vår övertygelse är att det är processen som är viktig och det kollektiva lärandet står i focus.

Förskolorna i Norra Mölndal har ett gemensamt fokus på att utveckla det relationella förhållningssättet. Vi stävar efter en verksamhet som består i att skapa värme, förtroende, tillit och ömsesidig respekt. Det gör vi genom att arbeta med att stärka barns självkänsla. Utveckla pedagogens synsätt, förståelse och ledarskap samt arbeta med ”teambildning” i arbetslagen.
Ett relationellt förhållningssätt bygger på att skapa förtroendefulla, omsorgsfulla och kreativa relationer för att skapa en grund för barns lärande och utveckling. Det handlar om att kunna se det enskilda barnets egna förutsättningar och anpassa sina handlingar efter detta, utan att avsäga sig ledarskapet som pedagog.

Vi erbjuder dig:
* Kompetensutveckling
* Friskvårdspeng
* Arbetskläder
* Mentor för dig som är nyexaminerad
* Pedagogisk handledning
* Kollegialt nätverkande
* Digitalt dokumentationsverktyg

Kvalifikationer:

Vi söker dig som vill vara med i en verksamhet som ständigt utvecklas, där du är med och skapar bästa tänkbara förutsättningar för både barn och vuxna.
Du har ett genuint intresse och nyfikenhet inför att vara med och skapa en utforskande pedagogik, där tillit till barns förmåga och deras lust till lärande har en central roll. Du tar ett stort ansvarar och har förmågan att omsätta läroplanens mål och intentioner i praktiken samt en hög pedagogisk medvetenhet. Att på ett professionellt sätt, både ge och ta i diskussioner/ planeringar och den praktiska verksamheten är en självklarhet för dig. Du som söker skall vara van med digital teknik då detta blir ett självklart verktyg i vår verksamhet.

Vi söker dig som är utbildad förskollärare och har egenskaper som engagerad, motiverad, idérik och positiv.

Stor vikt läggs vid den sökandes personliga lämplighet.

Välkommen med din ansökan!

Antal tjänster: 5

Anställning:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Erfarenhet: Ingen erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid
Varaktighet: Tillsvidare
Tillträde: 2018-04-09

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2018-01-21
Referensnummer: A739375

Andra uppgifter:

Vi ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Behöver du hjälp med att söka tjänsten? Kontakta kundservice på 0771-10 10 29.

Vi vill upplysa om att din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.


Inför rekryteringsarbetet ha vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Upplysningar lämnas av:

Inger Thungren
Förskolechef
Mobiltelefon: 0707-701402

Fackliga företrädare:

Lärarförbundet
Telefon: 031-27 09 09
E-post: lararforbundet@molndal.se

Sök jobbet här och nu, i samarbete med OffentligaJobb.<< Tillbaka till listan över lediga tjänster