1:e socialsekreterare till Barn- och ungdomsenheten

Barn och ungdomsenheten består av 10 socialsekreterare. Enheten leds idag av en enhetschef och en 1:e socialsekreterare. Vi satsar nu på att stärka upp stödet för socialsekreterarna och utökar med ytterligare en 1:e socialsekreterare.

Arbetsuppgifter:

Som 1:e socialsekreterare är din huvudsakliga uppgift att leda och fördela det dagliga arbetet. Tillsammans med din 1:e socialsekreterarekollega ansvarar du för ärendefördelning, ärendehandledning och metodhandledning såväl enskilt som i grupp, samt att vara delaktig i att skapa en god arbetsmiljö. I uppdraget ingår att hålla sig uppdaterad på ny forskning, lagstiftning och direktiv samt att ansvara för att det implementeras i det vardagliga operativa arbetet.

Du är delaktig i att skapa och upprätthålla rutiner och fungerande processer i det dagliga arbetet. I nära samarbete med enhetschef kommer du att följa upp enhetens mål och resultat samt driva enhetens utveckling framåt. Som 1:e socialsekreterare ingår även att företräda nämnden i förvaltning- kammarrätten i LVU ärenden.

Kvalifikationer:

Vi söker dig som är utbildad socionom och har flerårig erfarenhet från socialt arbete med barn och unga. Att handlägga rättssäkert och upprätthålla en struktur är viktigt för dig, likväl som att kunna leda och ge stöd åt medarbetare på ett konstruktivt och engagerat sätt. Du har BBiC-utbildning och goda kunskaper inom relevant lagstiftning. Vi vill att du har ett tydligt barnperspektiv i ditt arbete och att du tycker det är viktigt med ett nära samarbete med berörda parter runt barnet.

Önskvärt och meriterande är erfarenhet av arbetsledning och metodhandledning.

Som person är du positiv, engagerad, stabil och trygg i dig själv. Du tycker om att driva ett ständigt förbättringsarbete, har lätt för att samarbeta och bidrar till ett positivt arbetsklimat. Du kan självständigt prioritera det dagliga arbetet och har förmågan att snabbt ställa om utifrån nya behov och perspektiv. Det är viktigt att du kan bevara ett lugn i stressiga situationer. Du har en god förmåga och ett ödmjukt förhållningssätt i att möta olika medarbetares behov av arbetsledning och stöd. Som person uppskattar och värdesätter du ett gott samarbete och du bidrar till att hitta nya möjligheter för samverkan.

För oss är det viktigt att du är en närvarande och engagerad arbetsledare. Om du är den vi söker, kan vi erbjuda dig ett utmanande, utvecklande och viktigt uppdrag där du har stora möjligheter att påverka och vara delaktig. Du kommer att ingå i en grupp med övriga 1:e socialsekreterare inom sektorn. Ni har gemensam extern handledning. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Antal tjänster: 1

Anställning:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse.

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2017-10-29
Referensnummer: A719406

Andra uppgifter:

Ansökan tas endast emot digitalt via offentligajobb.se.
Betyg/intyg lämnas på begäran eller vid en eventuell intervju.
Tillsättning sker under förutsättning att tjänsten ej behöver tas i anspråk av befintlig personal på grund av övertalighet eller annan orsak.
Urvalsprocessen sker löpande under ansökningstiden.
Vi tillämpar rökfri arbetstid och erbjuder våra medarbetare friskvårdsbidrag.
Vi undanber oss vänligt men bestämt all direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.
KUNGÄLVS KOMMUN HAR UPPHANDLADE AVTAL.

Upplysningar lämnas av:

Eva Påhlman
Enhetschef Barn och unga
Telefon: 0303-239042, 0702-398114

Liselotte Carlsson
1:e socialsekreterare
Telefon: 0303-239168

Fackliga företrädare:

Sök jobbet här och nu, i samarbete med OffentligaJobb.<< Tillbaka till listan över lediga tjänster