Biståndshandläggare

I Lerum erbjuder vi dig en arbetsplats där vi ställer upp för varandra och hjälper varandra i det dagliga arbetet. Arbetsgruppen består av positiva och professionella medarbetare i olika åldrar som har en strävan till att alltid utvecklas och bli bättre på sitt arbete. Det finns en god stämning i arbetsgruppen och vi stödjer varandra i det dagliga arbetet samtidigt som vi också arbetar självständigt.

Verksamheten leds av en ansvarig enhetschef och i det dagliga arbetet finns en metodhandledare som dagligt stöd.

Våra lokaler finns i Lerums centrum, centralt beläget och nära allmänna kommunikationsmedel.


Arbetsuppgifter:

Vi utökar vårt vårdplaneringsteam! Vill du vara med och påverka och utveckla, då är detta tjänsten för dig.
Vi söker två nya medarbetare till vårt vårdplaneringsteam. Som biståndshandläggare i vårdplaneringsteamet arbetar du med myndighetsutövning enligt socialtjänstlagen för personer som är över 65 år.
Vårdplaneringsteamet består av biståndshandläggare, en sjuksköterska och en arbetsterapeut som har en nära samverkan för att vi på bästa sätt ska kunna hjälpa våra kommuninvånare som skrivs ut från sjukhus.
Ditt uppdrag som biståndshandläggare är att med brukaren i fokus, informera, vägleda, ta emot anmälan/ansökan, utreda, göra individuella behovsbedömningar och fatta beslut om insatser enligt socialtjänstlagen utifrån ansökan om bistånd.

Kvalifikationer:

Vi vill att du har socionomexamen eller utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig.
Tjänsten ställer höga krav på goda kunskaper gällande lagstiftning inom området, datorvana, förmåga att uttrycka sig väl i både tal och skrift samt god samarbetsförmåga och kunskap att driva det egna arbetet framåt.

Du har ett stort intresse för ny teknik och tillgänglighet för alla. Du är stresstålig och flexibel i tanke och handling och du har god social kompetens och är positiv i ditt arbete. Du är bra på struktur, planering och prioritering och kan ha många bollar i luften samt kan hantera krav från omgivningen utan att tappa fokus på uppdraget.
Erfarenhet inom myndighetsutövning och kunskaper i datorsystemen Treserva och SAMSA är meriterande.

B-körkort är ett krav.

Urval och intervjuer sker löpande under ansökningstiden.

Antal tjänster: 2

Anställning:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Erfarenhet: Erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid
Arbetstid: Dagtid

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2018-01-14
Referensnummer: A741348

Andra uppgifter:

Tillträde enligt överenskommelse.

Lerums kommuns vision – att bli Sveriges ledande miljökommun år 2025 och dess ledord hållbarhet, kreativitet och inflytande genomsyrar kommunens arbete.

Inom kommunens verksamheter arbetar cirka
3 000 medarbetare som tillsammans jobbar för att erbjuda god service och skapa välfärd för kommunens cirka 41 000 invånare.

Kommunens medarbetare ska ha en god arbetsmiljö som främjar möjligheter att kombinera arbete, föräldraskap och fritid. Vi erbjuder förmåner så som friskvård och personalvårdprogram.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Lerums kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan via denna länk, och inte via e-post eller pappersformat.
Varmt välkommen med din ansökan!

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanbeder vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Upplysningar lämnas av:

Elisabeth Karlsson
Enhetschef
Telefon: 0302-52 20 99
E-post: elisabeth.karlsson2@ lerum.se

Fackliga företrädare:

Fackliga företrädare nås via kommunens växel
Telefon: 0302-52 10 00

Sök jobbet här och nu, i samarbete med OffentligaJobb.<< Tillbaka till listan över lediga tjänster