Exploateringsingenjör med fokus på bostadsbyggnation

I Lerums kommun pågår flera stora bostadsutvecklingsprojekt och för att framgångsrikt driva tillväxten av bostäder söker vi nu en exploateringsingenjör. Tjänsten är placerad på mark- och exploateringsenheten som idag består av 7 personer plus enhetschef.

Sektor samhällsbyggnad ansvarar för kommunens utveckling av mark för boende och verksamheter, men även för infrastruktur såsom vatten och vägar. Hela sektorn består av cirka 150 medarbetare, som arbetar i gränsöverskridande processer.

Hos oss får du möjlighet att skapa ett hållbart samhälle. Vi erbjuder dig en omväxlande och flexibel arbetsmiljö med stora möjligheter till personlig utveckling. Vi tillämpar årsarbetstid och möjlighet till semesterväxling och värnar om att våra medarbetare ska kunna kombinera arbete och fritid/föräldraskap på ett hållbart sätt. Vi uppmuntrar till distansarbete och ser till att skapa möjligheter för det.

Lerums kommun, med centralorten Lerum, ligger knappt 20 minuters resväg från Göteborgs centrum. Kommunens ca 41 000 invånare erbjuds hög livskvalitet med en väl fungerande samhällsservice och vacker natur. Kommunens vision är att bli Sveriges ledande miljökommun till år 2025. Samtidigt växer kommunen och här pågår flera spännande centrumutvecklingsprojekt.

Arbetsuppgifter:

Du kommer att få stort eget ansvar och mandat att driva exploateringsprocesserna med starkt fokus på hållbar bostadsbyggnation. Din huvudsakliga arbetsuppgift är att företräda kommunen i samarbetet med fastighetsägare och andra intressenter genom hela samhällsbyggnadsprocessen från idé och planering, i detaljplanearbete, till byggklar mark och genomförande med slutbesiktning av kommunal infrastruktur.

Arbetet bedrivs i huvudsak i projektform där en projektgrupp består av flertalet olika kompetenser såsom arkitekter, planerare och projektörer. Du förväntas kunna axla rollen som ledare för projekten och ansvara för projektgruppens arbete.

Kvalifikationer:

Vi söker dig som har en högskoleexamen som civilingenjör, med inriktning mot mark- och exploateringsfrågor. Vi ser gärna att du i din utbildning eller genom dina kunskaper har inriktning mot exploateringsekonomi och projektledning. Vi ser att du är självgående och initiativtagande i ditt arbete och samtidigt samarbetsorienterad och värderar ett nära samarbete med kollegor vid Lerums kommun, exploatörer och fastighetsägare.

Som person är du kommunikativ, förtroendeingivande och målinriktad samt har en god förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift.

Exploateringsverksamheten är viktig för kommunens långsiktiga och strategiska utveckling. Tidigare erfarenhet inom arbetsområdet är meriterande. Viktigt för oss är att du har ett stort intresse för samhällsplanering och genomförandefrågor samt förståelse för hur en politiskt styrd organisation fungerar. Självklart är du serviceinriktad gentemot våra kommuninvånare och externa aktörer.

För att trivas och utvecklas med oss är du engagerad och gillar att samarbeta i projekt. För att lyckas i rollen är du pedagogisk och tydlig. Du är metodisk, kan prioritera ditt arbete och har en förmåga att skapa struktur trots flera parallella projekt.

Antal tjänster: 1

Anställning:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Erfarenhet: Erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid
Tillträde: 2018-03-01

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2018-01-22
Referensnummer: A744048

Andra uppgifter:

Lerums kommuns vision – att bli Sveriges ledande miljökommun år 2025 och dess ledord hållbarhet, kreativitet och inflytande genomsyrar kommunens arbete.

Inom kommunens verksamheter arbetar cirka 3 000 medarbetare som tillsammans jobbar för att erbjuda god service och skapa välfärd för kommunens cirka 41 000 invånare.

Kommunens medarbetare ska ha en god arbetsmiljö som främjar möjligheter att kombinera arbete, föräldraskap och fritid. Vi erbjuder förmåner så som friskvård och personalvårdprogram.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Lerums kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan via denna länk, och inte via e-post eller pappersformat.

Varmt välkommen med din ansökan!

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanbeder vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Upplysningar lämnas av:

Johanna Ek Wahlqvist
Enhetschef Mark- och exploatering
Telefon: 0302-521215

Fackliga företrädare:

Rebecca Greek
Trafikingenjör
Telefon: 0302-52 14 95
E-post: rebecca.greek@lerum.se

Sök jobbet här och nu, i samarbete med OffentligaJobb.<< Tillbaka till listan över lediga tjänster