Biomedicinsk analytiker

Som en del av Region Gotland ansvarar hälso- och sjukvårdsförvaltningen för i stort sett all offentligt finansierad hälso- och sjukvård samt tandvård på Gotland. Våra cirka 1400 medarbetare värnar patientens bästa med fokus på trygghet, respekt, integritet och tillgänglighet.

Till Visby lasarett, vackert beläget strax utanför ringmuren och vid Östersjöns strand, söker vi nu dig som vill göra livsviktiga insatser i ett engagerat flerprofessionellt personalgäng. Arbetsplatsen är Kemlab och Blodcentralen/Transfusionsmedicin som ingår i LaboratorieMedicinskt Centrum Gotland.

"Gotland är Östersjöregionens mest kreativa och magiska plats, präglad av närhet, hållbar tillväxt och fylld av livslust”. Så lyder hela Gotlands vision.

Region Gotland är landets enda region där regionalt utvecklingsansvar, landstings- och primärkommunala uppgifter samlats i en och samma verksamhet. Vi har ett multidisciplinärt sjukhuslaboratorium där vi lägger stor vikt vid vårt kvalitetsarbete och arbetar med ständiga förbättringar. LaboratorieMedicinskt Centrum Gotland är indelat i Kemlab, Blodcentral, Mikrobiologi, Antikoagulantia-mottagning, Fyslab och Vattenlab.

Arbetsuppgifter

LMCG är ett mindre laboratoriemedicinskt centrum men med flera olika områden. Därför har vi stora möjligheter till varierade arbetsuppgifter och ständig utveckling. Du kommer att arbeta brett, men tonvikt ligger på klinisk kemi och transfusionsmedicin. Arbetsuppgifterna kan omfatta allt från provmottagning, administration och registrering av prover i våra labdatasystem, samt sedvanliga automatiserade och manuella analysmetoder. Du kommer också ha kontakt med annan vårdpersonal och övriga kunder. För oss är det viktigt med ständig förbättring, och vi satsar på kompetensutveckling för våra anställda.

För mer information om LMCG i Visby, se denna länk: http://www.gotland.se/lmcg/

Kvalifikationer

Du som söker är legitimerad biomedicinsk analytiker, gärna med erfarenhet av både klinisk kemi och transfusionsmedicin. Men vi är också intresserade av dig som har erfarenhet endast från ett av dessa områden men är motiverad att bredda din kompetens. Du har god datorvana. Du har ett positivt bemötande gentemot våra kunder och kan också förklara och hjälpa dem med frågeställningar. Du är noggrann, har god samarbetsförmåga samt kan arbeta självständigt. Det är viktigt att du gillar att arbeta med varierade arbetsuppgifter och lära dig nya saker. Vi ser det som meriterande om du tidigare har vart handledare för andra biomedicinska analytiker.

Du arbetar på schema med schemalagda helger och kvällar enligt individuellt önskeschema. Tjänstgöring natt kan ingå efter upplärning och enligt överenskommelse. Viss möjlighet till flextid.

Om Region Gotland

Region Gotland svarar för kommun- och landstingsuppgifter samt har det regionala utvecklingsansvaret på Gotland. Vi är nära 6000 engagerade medarbetare som genom våra 240 yrken tillsammans skapar ökad livskvalitet för öns invånare. Vill du också vara med och utföra Sveriges viktigaste jobb?

Gotland är en fantastisk plats att leva på, med ett rikt kulturliv, orörd natur och en kreativ entreprenörsanda. Vi är drygt 57000 personer som har valt att bo här året om, och vi vill gärna bli fler!

Anställning

 • Arbetsplats
  Laboratoriemedicinskt centrum Gotland, Hälso- och sjukvårdsförvaltningen
 • Anställningsform
  Tillsvidareanställning
 • Omfattning
  Heltid
 • Tillträdesbeskrivning
  Tillträde enligt ök
 • Antal tjänster
  1

Kontakt

 • Michel Silvestri
  Enhetschef Laboratoriemedicinskt Centrum Gotland
  0498-268431, 0704-477604
 • Marianne Lindberg-Lagerin
  Analysansvarig
  0498-268054
 • Helene Sandelin
  Sektionsledare Hematologi/Koagulation
  0498-268450
 • Marie Stenberg
  Sektionsledare Transfusionsmedicin
  0498-268453
 • Fackliga representanter
 • Josefin Wiman
  Naturvetarna
  0498-268430
 • Kerstin Wessman
  Vårdförbundet
  0498-268430

Ansökan

 • Arbetsgivarens referensnummer
  A719788
 • Sista ansökningsdatum
  2018-01-07

Övrigt

Inom Region Gotland strävar vi efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar sökande med olika bakgrund och kön.

Vill du ha information om Gotland som plats att bo och leva på, läs mer på www.gotland.com/leva

Skriv utSkriv ut