HR-konsult

Alingsås kommun som arbetsgivare erbjuder dig ett meningsfullt arbete med schyssta arbetsvillkor och ledare som ger dig förtroende att utvecklas. Vi är övertygade om att engagerade medarbetare skapar bättre trivsel på arbetsplatsen och ett bättre resultat.

Arbetsuppgifter:

Du kommer att ingå i Barn- och ungdomsförvaltningens centrala administration som leds av administrativa chefen. Central administration har ett övergripande ansvar för HR, ekonomi, planering, nämnd, kvalitet, kommunikation och administration. Totalt arbetar 13 personer inom avd. Inom förvaltningen arbetar ytterligare en HR-konsult som du kommer att ha ett nära samarbete med.
Som HR-konsult kommer du att arbeta operativt såväl som strategiskt med förvaltningens HR-frågor utifrån politiska uppdrag och måluppfyllelse. Du kommer att ansvara för att förvaltningens HR-processer är kvalitetssäkrade. Din främsta uppgift är att stödja våra chefer i HR-frågor (ca 35 chefer). Plattformar för ditt arbete är ledningsgrupp, facklig samverkansgrupp samt centrala grupper för kommunen inom området. Arbetet är självständigt och du driver processer nära förvaltningschef och ledningsgrupp. Du arbetar även nära kommunens centrala HR-enhet i många frågor.
Ansvarsområdet gäller hela HR-området och omfattar t ex personalsociala frågor, rehabilitering, arbetsmiljö-/och mångfaldsarbete, arbetsrätt och förhandling, kompetensförsörjning och arbetsrätt.

Kvalifikationer:

Du har kandidatexamen från personalvetarprogrammet eller motsvarande examen samt erfarenhet inom området. Du har särskilt goda kunskaper i systematiskt arbetsmiljöarbete, erfarenhet av rehabiliteringsarbete och är bekväm i att tillämpa de lagar och avtal som gäller inom området. För tjänsten behöver du även ha god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet, din förmåga att arbeta konsultativt och att du har känsla för gott värdskap.

HR-arbete ställer krav på integritet och ansvarstagande. Vi har höga krav på engagemang, med förmåga att fokusera på rätt saker. Det är av stor vikt att du är konstruktiv och lösningsfokuserad i ditt arbete, har god analytisk förmåga och ett socialt och kommunikativt sätt. HR-området är föränderligt och arbetet sker ofta under tidspress, vilket ställer krav på flexibilitet och en förmåga att kunna prioritera. Vi ser också att du är strukturerad och har ett professionellt förhållningssätt.

Erfarenhet av att arbeta i politiskt styrd organisation och av påverkansarbete är en merit.

Antal tjänster: 1

Anställning:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Erfarenhet: Erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid. 100%
Tillträde: Tillträde snarast eller enligt överenskommelse

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2017-07-30
Referensnummer: A701247

Andra uppgifter:

Alingsås präglas av stark tillväxt, nyföretagaranda och är den moderna mötesplatsen. Här hittar du småstadens fördelar och storstadens möjligheter. Med tåg tar det drygt 30 minuter till Göteborg och under en timme till Borås och Skövde.

I Alingsås kommun gillar vi olika. Vi ser mångfald som en tillgång och ett måste för att kunna möta våra medborgare där de befinner sig. Både idag och imorgon.

Vi har endast möjlighet att ta emot ansökningar via Offentliga jobb.

Upplysningar lämnas av:

Lena Lager Hult
Administrativ chef
Telefon: 0322-616351

Åsa Fängvall
HR-konsult
Telefon: 0322-616345

Fackliga företrädare:

Facklig företrädare nås via kommunens växel
Telefon: 0322-61 60 00

Sök jobbet här och nu, i samarbete med OffentligaJobb.<< Tillbaka till listan över lediga tjänster