Speciallärare till Motorbranschens tekniska gymnasium (MTG)

Vår vision är att Göteborg ska vara en internationellt ledande utbildnings- och kunskapsstad. Utbildningsförvaltningen i Göteborg bedriver verksamhet inom kommunal gymnasieskola, vuxenutbildning, yrkeshögskola, gymnasiesärskola, särvux, studie- och yrkesvägledning, modersmål samt skolutveckling.

I vårt arbete har vi ett tydligt elevfokus som sätter kunskap och färdigheter i ett sammanhang där inre motivation, medskapande och lust att lära är viktiga ingredienser. Vi arbetar utifrån alla människors lika värde och rättigheter. Tillsammans skapar vi en arbetsmiljö där både elever och medarbetare är delaktiga och verkar för varandras framgång.

Arbetsuppgifter:

Vår vision
Med lärarkompetens i världsklass och ett unikt branschsamarbete skall MTG vara Sveriges bästa yrkesförberedande gymnasium inom fordons och transportbranschen.

Vår position
Motorbranschens Tekniska Gymnasium (MTG) är en unik och nytänkande skola inom fordon och transportutbildningar. På skolan arbetar ca 30 vuxna med ett gemensamt fokus att eleverna skall vara väl rustade för ett kommande yrkesliv. Med ett elevnära perspektiv och moderna lokaler skapar vi tillsammans en undervisningsmiljö som inspirerar till nya utmaningar och kunskaper. 100 % av våra elever gick direkt ut på arbetsmarknaden 2017.

Tillsammans med ett nära och nytänkande branschsamarbete är vår utbildning det självklara valet för alla som har ett intresse av fordon och transportbranschen.

Arbetsbeskrivning
MTG har under 2016/2017 etablerat en tydlig strategi i det måluppfyllande arbetet inom skolans gymnasiegemensamma ämnen. I rollen som speciallärare har du en nyckelposition och driver det arbetet med övrig personal. Du förväntas därför ta ett stort ansvar för de olika processerna som krävs för elevernas måluppfyllelse, exempelvis genom att coacha dina kollegor i det måluppfyllande arbetet. Du kommer ha regelbunden kontakt med kollegor och vårdnadshavare kring undervisningen. I arbetet ingår att planera och genomföra undervisning med elever på skolan vilket också inkluderar ett aktivt mentorskap. I din roll som speciallärare är du en aktivt deltagande kollega inom elevhälsan och övriga arbetslag.

Kvalifikationer:

Vi söker dig som är behörig och legitimerad lärare, gärna speciallärare med fokus på gymnasieskolan, eller annan utbildning/erfarenhet som anses likvärdig – exempelvis flerårigt arbete med måluppfyllande insatser för elever inom grund och gymnasieskolan.
Du har erfarenhet av och intresse för arbete med elever som är i behov av stöd samt elever som har en mycket varierad skolbakgrund och olika socioekonomiska förutsättningar. Vidare har du erfarenhet av att arbeta med kartläggning och individuell anpassning. Du behärskar de vanliga digitala verktygen och bör ha kunskaper om gymnasieskolans kurser och poängsystem.
Du ser ett relationsskapande förhållningssätt som en självklarhet i arbetet och du samarbetar med dina kollegor kring skolans olika verksamheter. Du är lyhörd och öppen för förändringar samtidigt som du kan förmedla dina kunskaper till andra på ett bra sätt.

Antal tjänster: 1

Anställning:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Erfarenhet: Erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid
Varaktighet: Tillsvidare
Arbetstid: Dagtid
Tillträde: 2018-01-01. Semestertjänst 40/40.

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2017-10-13
Referensnummer: A718583

Andra uppgifter:

Vänta inte med din ansökan, intervjuer sker löpande.

Upplysningar lämnas av:

Mikael Arenäs
Rekor
Mobiltelefon: 0728-566052
Telefon: 031-3671412
E-post: mikael.arenas@ educ.goteborg.se

Fackliga företrädare:

Madelen Bolin
Lärarförbundet
Mobiltelefon: 0727 132399
Telefon: 031 3671402
E-post: madelen.bolin@ educ.goteborg.se

Sök jobbet här och nu, i samarbete med OffentligaJobb.<< Tillbaka till listan över lediga tjänster