Förskollärare till Barytongatans förskola

Askim-Frölunda-Högsbo ligger i den södra delen av Göteborg och har 57 000 invånare. Vi är cirka 4 200 medarbetare i stadsdelen som arbetar för en bra vardag för göteborgarna. Genom att ge service, stöd och omsorg gör vi skillnad när det behövs. Vi möter stora utmaningar i arbetet och därför är vår kunskap och vårt engagemang avgörande för kvalitén i stadsdelens verksamheter. Vi arbetar med att öka inflytandet för stadsdelens invånare, brukare och medarbetare och tillsammans ska vi skapa en öppen, trygg och jämlik stadsdel där många vill leva, arbeta och bo.

Arbetsuppgifter:

Göteborgs Stad Askim-Frölunda-Högsbo är en stor stadsdel som sträcker sig från Lindås till Högsbohöjd. Våra förskolor ligger spridda i stadsdelen, många med närhet till fina naturområden och några i storstadsmiljö. En del av våra förskolor har en speciell inriktning som utomhuspedagogik, miljö- och naturinriktning, sång och musik eller Reggio Emilia-inspirerad pedagogik.

Vi söker förskollärare till Barytongatans förskola som ligger i natursköna och mångkulturella Kaverös. Förskolan är fördelad i tre byggnader med totalt nio avdelningar. Vi har just nu lediga tjänster på två 1-3 årsgrupper och två 1-5 årsgrupper.

På förskolan har vi pedagogiska Lär- och utvecklingsgrupper för kollegialt lärande där vi för diskussioner och tillsammans arbetar fram hur förskolans pedagogiska verksamhet ska utvecklas och drivas vidare inom verksamhetsutveckling, inne/ute miljö och IKT.

Vi har i stadsdelen ett utvecklingsinriktat nätverk #vidaRE> , för intresserade pedagoger där vi varvar föreläsningar, studiebesök och nätverkande mellan de deltagande förskolorna i stadsdelen. När det gäller systematiskt kvalitetsarbete arbetar vi i stadsdelen med Lära Nära som är kopplat till den reviderade läroplanen. Med Ruddalens fantastiska naturområde in på knutarna så använder vi naturen som vårt uterum för utomhuspedagogik.

Hos oss har vi en glädje och nyfikenhet i vårt arbete tillsammans med barnen och varandra. Du som pedagog har ett stort inflytande och medbestämmanderätt. Vi erbjuder dig en dynamisk verksamhet där stort utrymme för fantasi, kreativitet och goda utvecklingsmöjligheter i arbetet ges. Du kommer till en arbetsplats där vi tillsammans arbetar för att barn och pedagoger ska känna lust att lära, vara delaktiga och få sina färdigheter insatta i ett sammanhang. På vår arbetsplats uppmuntrar vi mångfald och jämställdhet. Det finns även stöd att få av team bestående av specialpedagog, psykolog och socionom. Vidare ingår fria pedagogiska luncher.

Kvalifikationer:

Vi söker dig som har förskoleexamen, alternativt lärareexamen med behörighet för förskolan eller annan pedagogisk utbildning som t. ex. dramapedagog.

Om du har en god samarbetsförmåga, är öppen, positiv och idérik och tycker att tjänsten låter intressant så är du pedagogen för oss.

Antal tjänster: 4

Anställning:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Erfarenhet: Erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid
Arbetstid: Dagtid
Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse.

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2018-01-14
Referensnummer: A741994

Andra uppgifter:

Vi kommer att påbörja urvalsprocessen under rekryteringstiden.

Enligt skollagen krävs legitimation för tillsvidareanställning. Du som saknar legitimation, men har förskollärarexamen anställs på tidsbegränsad anställning enligt skollagen.

Med hänvisning till lag SFS 2000:873 måste den som erbjuds denna tjänst uppvisa utdrag ur belastningsregistret innan anställningsavtal kan upprättas.

I Askim-Frölunda-Högsbo arbetar vi för en god och hälsofrämjande arbetsmiljö och erbjuder bland annat friskvård med möjlighet till varierande aktiviteter. Rökfri arbetstid tillämpas i hela förvaltningen.

Förvaltningen har gjort medieval för denna rekrytering och undanber oss därför vänligen men bestämt kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster.

Upplysningar lämnas av:

Anja Hörnlund
Förskolechef
Telefon: 031-366 33 45

Fackliga företrädare:

Katarina Olsén
Lärarförbundet
E-post: katarina.olsen@ lararforbundetavdelning.se

Sök jobbet här och nu, i samarbete med OffentligaJobb.<< Tillbaka till listan över lediga tjänster