Miljöstrategisk handläggare

Stenungsund, det goda samhället med framtidstro och utveckling med människan och naturen i centrum.

Stenungsunds kommun, är en expanderande kustkommun med ca 26000 invånare, boendemiljöer nära havet och goda kommunikationsmöjligheter. Kommunen har ett välutvecklat kultur- och föreningsliv samt bra förutsättningar för friluftsliv och rekreation. Helhetssyn, öppenhet, delaktighet och insyn är ledord i vår organisation.

Sektor Samhällsbyggnad har en central roll i att skapa en attraktiv och hållbar kommun, där människor trivs att bo och verka. Vi arbetar för att utveckla kommunen inom många olika områden – till exempel plan och bygg, miljö- och hälsoskydd, mark och exploatering, vatten och avlopp, avfall, kart och mät, idrottsanläggningar bostadsanpassning, färdtjänst, fastighet samt gata och park.

Verksamheten Miljö Hälsoskydd ansvarar för tillsyn inom miljö- och hälsoskydd samt livsmedelskontroll. På avdelningen finns också klimat- och energirådgivning samt projektet 8 fjordar som arbetar med att förbättra havsmiljön och öka möjligheter till friluftsliv och näringslivsutveckling. Vi är totalt 15 medarbetare.

Besök oss på:
http://www.stenungsund.se/miljo/

Arbetsuppgifter:

Som miljöstrategisk handläggare hos oss kommer du jobba med att stärka kommunens miljöprofil och initiera, driva eller delta i miljöstrategiska projekt inom kommunens och avdelningens verksamhet. Du kommer arbeta med förbättringsarbete, ökad hållbarhetsintegrering och ansvara för egna frågor inklusive myndighetsutövning inom ramen för verksamheten på Miljö Hälsoskydd. Det kan exempelvis handla om frågor inom energi och klimat, naturvård, inventeringar, strandskydd, samhällsplanering och tillsyn.

Kvalifikationer:

Vi förutsätter att du har en relevant högskoleutbildning. Vi ser gärna att du har erfarenhet av arbete i en offentlig förvaltning. Kunskap om arbete på en myndighet eller i en politiskt styrd organisation, i första hand på kommunal nivå värdesätts särskilt, liksom erfarenhet av att ha arbetat med miljöfrågor av olika slag.

Du behöver vara lösningsorienterad och ha förmåga att både själv kunna leverera resultat liksom att kunna engagera andra människor såväl inom som utanför organisationen. Du är van vid att ta egna initiativ och trivs i rollen som inspiratör.

Du behöver vara bekväm i rollen som företrädare för kommunen i externa sammanhang och erfarenhet av att jobba inom, eller leda, projekt och processer. Du har god analytisk förmåga, är bra på att samarbeta och se helheter. Du behärskar att arbeta självständigt, är drivkraftig och en duktig kommunikatör. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

B-körkort är ett krav.

Antal tjänster: 1

Anställning:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Erfarenhet: Erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid
Tillträde: Tillträde snarast enligt överenskommelse

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2017-10-22
Referensnummer: A720319

Andra uppgifter:

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv. Uppgifterna behandlas och sparas enligt personuppgiftslagen.

Varmt välkommen med din ansökan!

Upplysningar lämnas av:

Daniel Jerling
Miljöchef
Telefon: 0303 -73 25 86
E-post: daniel.jerling@ stenungsund.se

Fackliga företrädare:

Malin Henriksson
VISION
Telefon: 0303-73 81 65
E-post: malin.henriksson@ stenungsund.se

Sök jobbet här och nu, i samarbete med OffentligaJobb.<< Tillbaka till listan över lediga tjänster