Exploateringsingenjör

Vill du vara med och utveckla Göteborg för framtiden? Fastighetskontorets uppdrag är att skapa förutsättningar för goda bostäder och ett bra boende för dem som bor eller vill bo i Göteborg. Vi ska också utveckla staden genom att erbjuda mark för industri, handel, utbildning, forskning med mera.

Vi är cirka 235 anställda och vårt kontor ligger i centrala Göteborg. Vår arbetsplats kännetecknas av öppenhet och en god stämning. Vi vill att de som arbetar här ska få växa och utvecklas genom intressanta och utmanande arbetsuppgifter. Kom och anta utmaningen med oss, tillsammans bygger vi staden!

Arbetsuppgifter:

Har du tänkt på hur mycket Göteborg växer? Skulle du vilja vara en del i den utvecklingen? Vi söker just nu en exploateringsingenjör till vår exploateringsavdelning som vill vara med och utveckla staden.

Som exploateringsingenjör får du vara med från att detaljplanearbetet startar till att projektet är helt färdigt. Det handlar om allt från förtätning av befintliga bostadsområden till att bygga helt nya områden med bostäder och handel eller kontor och industrier. Du ansvarar för att driva projekten mot de uppställda målen och tidplanen, det är också ditt ansvar att upprätta exploateringskalkyler samt bevaka ekonomin i projekten. Du beställer och handlar upp utredningar samt beställer utbyggnad av allmän plats och följer sedan projekten i projekterings- och utbyggnadsskede. Du förhandlar med exploatörer och fastighetsägare samt upprättar och följer upp avtal. I projekten deltar du utifrån din kompetens och erfarenhet. Du som inte jobbat lika länge kan vara delaktig i större projekt tillsammans med mer erfarna kollegor. Vi vill skapa ett naturligt sätt för dig att ständigt växa, utvecklas och utmanas i din roll.

Vi är cirka 50 personer som arbetar på exploateringsavdelningen. De som arbetar här uppskattar att det alltid finns kollegor att bolla med och inte minst att vi har så många olika specialistkunskaper, både inom avdelning men också på andra avdelningar på kontoret. Det är en positiv och öppen atmosfär som präglas av både prestigelöshet och professionalitet. Vi som chefer är stolta över våra kreativa, engagerade och duktiga medarbetare!

Kvalifikationer:

Vi söker dig som har relevant högskoleutbildning, till exempel civilingenjör inom samhällsbyggnadsområdet, lantmäteriingenjör eller byggnadsingenjör samt har ett stort intresse för samhällsbyggande. Tjänsten ställer krav på ett självständigt arbetssätt, god samarbetsförmåga, hög social kompetens och gott omdöme. Du ska också ha förmåga att på svenska formulera dig väl i tal och skrift.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper och söker dig som har en väl utvecklad social förmåga och som trivs i samspelet med både interna och externa aktörer. Du gillar ordning och reda, men har inga problem med att improvisera och kunna fatta nya beslut för att lösa problem som kan uppstå. För att lyckas och trivas i rollen är det viktigt att du är driven och har ett självständigt arbetssätt.

Det är meriterande om du har tidigare erfarenhet från liknande arbetsuppgifter men det är inget krav.

Stefan Unger finns tillgänglig för frågor v 27 och v 32.
Charlotta Cedergren finns tillgänglig för frågor v 33.

Antal tjänster: 1

Anställning:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Erfarenhet: Ingen erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid
Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse.

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2017-08-20
Referensnummer: A699332

Andra uppgifter:

Som medarbetare på fastighetskontoret i Göteborgs stad får du en trygg anställning med många karriärvägar och möjligheter till intressanta och meningsfulla arbetsuppgifter.
På fastighetskontoret arbetar vi för att arbetsmiljön ska vara god och hälsofrämjande. Tillsammans med vår idrotts- och friskvårdsförening erbjuder vi både träning och trivselaktiviteter, exempelvis hälsovecka, kräftskiva och bowlingturnering. Som anställd erbjuds du friskvårdsbidrag, cykelförmån, massage på arbetstid och träning på idrottsanläggningar till rabatterat pris.

Till rekryteringsföretag och annonsörer

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Upplysningar lämnas av:

Charlotta Cedergren
Distriktschef Söder
Telefon: 031-368 12 29
E-post: charlotta.cedergren@ fastighet.goteborg.se

Stefan Unger
Enhetschef
Telefon: 031-368 10 65
E-post: stefan.unger@ fastighet.goteborg.se

Miriam Åberg
HR-specialist
Telefon: 031-368 12 24
E-post: miriam.aberg@ fastighet.goteborg.se

Fackliga företrädare:

Ewa Jonassen
Vision
Telefon: 031- 368 11 82
E-post: ewa.jonassen@ fastighet.goteborg.se

Christian Carlsson
SACO
Telefon: 031-368 10 82
E-post: christian.carlsson@ fastighet.goteborg.se

Sök jobbet här och nu, i samarbete med OffentligaJobb.<< Tillbaka till listan över lediga tjänster