Ekonom

Lerums kommun söker nu en ekonom med inriktning stöd och omsorg centralt placerad vid verksamhetsområde ekonomi!

Verksamhetsområdets uppdrag är att för en mest fungerande helhet i kommunen samordna och utveckla kommunens samlade redovisning, budget, ekonomiska rapportering, finansiering, fakturahantering samt upphandling och inköp.

Ekonomifunktionen består av fjorton ekonomer som arbetar tillsammans i team och som ansvarar för ekonomisk uppföljning, budget- och bokslutsarbete samt redovisning.

Vår verksamhet ska kännetecknas av hög service där våra kunder får ett professionellt bemötande. Vi tillämpar årsarbetstid, erbjuder möjlighet till semesterväxling, personalvårdsprogram och distansarbete.

Tillträde enligt överenskommelse.

Arbetsuppgifter:

I arbetet som ekonom, med inriktning stöd och omsorg, är du en viktig del av ekonomifunktionen i din stödjande och konsultativa roll till kommunens chefer i uppföljnings/prognosarbetet, budgetprocessen och bokslutsprocessen, men även andra uppgifter som vanligtvis förekommer på en ekonomifunktion. Din huvuduppgift blir att tillsammans med övriga ekonomer i teamet stödja chefer inom Sektor stöd och omsorg i ekonomifrågor och utveckla analysarbetet. Du förväntas också bidra till utvecklingsarbetet av kommunens ekonomistyrning. I befattningen ingår även att tillsammans med övriga ekonomer utveckla ekonomrollen, skapa enhetliga rutiner, följa utvecklingen och föra ut kunskapen i organisationen.

Vi arbetar i Agresso/Unit4 ekonomisystem samt Hypergene beslutsstöd.

Kvalifikationer:

Vi söker dig som har ekonomisk examen från högskola, gärna från Förvaltningshögskolan.

Du har några års erfarenhet av kvalificerat ekonomiarbete från offentlig förvaltning, med inriktning stöd och omsorg.

Vi söker dig som har lätt att se förbättringsmöjligheter, är van vid att arbeta med att effektivisera processer och rutiner samt har erfarenhet av att skapa intresse och förståelse för ekonomiska frågor i verksamheten. I rollen som ekonom vid ekonomifunktionen behöver du vara strukturerad, pedagogisk och ha analytisk förmåga. Vidare har du ett intresse för system och processer samt fungerar både som individualist och som lagspelare.

Erfarenhet från ekonomisystemet Agresso/Unit 4 och Hypergene beslutsstöd är meriterande.

Antal tjänster: 1

Anställning:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Erfarenhet: Erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid
Arbetstid: Dagtid

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2017-10-01
Referensnummer: A712885

Andra uppgifter:

Lerums kommun med drygt 41 000 invånare ligger knappt 20 minuters resväg från Göteborgs centrum med goda pendlingsmöjligheter.

Inom kommunens verksamhet är vi idag drygt 2 800 medarbetare som tillsammans arbetar för att skapa välfärd. Kommunens vision är att bli Sveriges ledande miljökommun till år 2025 och vi ska kännetecknas av hållbarhet, kreativitet och inflytande.

Upplysningar lämnas av:

Camilla Simonsson
Ekonomichef
Telefon: 0302-521154
E-post: camilla.simonsson@ lerum.se

Fackliga företrädare:

Birgitta Landahl
Vision
Telefon: 0302-522311
E-post: birgitta.landahl@lerum.se

Sök jobbet här och nu, i samarbete med OffentligaJobb.<< Tillbaka till listan över lediga tjänster