Erfaren planarkitekt

I Mölndals stad är vi stolta över att ha Sveriges viktigaste jobb där vi tillsammans skapar bästa möjliga vardag för Mölndalsborna. Med mod och kreativitet utvecklar vi våra verksamheter och bidrar till att Mölndal blir en ännu bättre plats att leva och jobba i. Välkommen att göra skillnad i människors vardag varje dag!

Som en del av Göteborgsregionen är Mölndals stad inne i ett spännande och expansivt skede. Detta leder till stor efterfrågan på byggbar mark och hållbar planering. Planenheten ansvarar för kommunens fysiska planering, både strategisk översiktsplanering och detaljplanering. Inom förvaltningen ingår även bland annat bygglov, mark/exploatering och lantmäteri, vilket ger ett nära samarbete med alla delar av den kommunala samhällsutvecklingen. Mer om vad som händer hittar du på http://www.molndal.se/bygga, bo och miljö.

Mer information finner du på vår hemsida, http://www.molndal.se

Arbetsuppgifter:

Du kommer i din roll som Planarkitekt att bidra till att uppfylla stadens Vision 2022. Du kommer vara delaktig i flera av de stora projekt som Mölndals stad står inför de kommande åren och även medverka i övergripande strategiskt arbete.

Som planarkitekt kommer du att arbeta parallellt med flera olika uppdrag, genom att medverka i andras projekt och genom att själv driva egna detaljplaner och program. Projekten är ofta komplexa och utmanande, vilka kräver utredningar där olika intressen samordnas och vägs mot varandra.

Du kommer att vara huvudansvarig för några av de mer prioriterade uppdragen, vilket ställer krav på god kommunikation och samordning både internt inom kommunen och externt med konsulter, myndigheter och samarbetspartners. Du ansvarar för tidplan, upplägg, samordning av konsulter, framtagande av planhandlingar och underlag inför politiska beslut. Du kommer även att medverka i den mer strategiska översiktsplaneringen och i enhetens och förvaltningens kontinuerliga utvecklingsarbete.

Kvalifikationer:

Du är en erfaren planarkitekt och har en examen som planeringsarkitekt, arkitekt, landskapsarkitekt eller som vi bedömer likvärdigt, med god kunskap om fysisk planering, framför allt erfarenhet av arbete med detaljplaner men också översiktsplanering, och intresse av stadsutvecklingsfrågor och gestaltning.
Du har stor erfarenhet av att driva och hålla ihop egna projekt. Kunskap inom aktuell plan- och bygglagstiftning är viktigt liksom eget intresse för aktuella samhällsfrågor som berör uppdraget.
Du har flera års yrkeserfarenhet från samhällsplanering och vi ser det som meriterande med erfarenhet från olika roller från såväl den privata som den kommunala sektorn.

Vi söker dig som är kommunikativ, kreativ, analytisk och lyhörd. Som har en god förmåga att hålla samman, planera och driva en arbetsprocess och arbetsgrupp framåt. Det är viktigt att du vill dela med dig av din kunskap och har en pedagogisk förmåga att förmedla den till både kollegor, allmänheten och politiker i tal och skrift.

Detta är rätt arbetsplats om du gillar samhällsbyggnad, vill jobba i en medelstor kommun med korta avstånd mellan tjänstemän och politiska beslutfattare. Om du vill delta i spännande storstadsprojekt, likaväl som landsbygdsutveckling och strategiskt arbete. Hos oss ges du möjlighet att följa dina projekt från skiss till genomförande, i nära samarbete med andra kolleger inom exploatering, bygglov, lantmäteri, miljö, teknik mm.
Du blir en uppskattad medarbetare bland 10 andra planarkitekter i en arbetsmiljö präglad av stort mått av frihet under ansvar.

Antal tjänster: 2

Anställning:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Erfarenhet: Erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2017-10-13
Referensnummer: A715522

Andra uppgifter:

För mer information om tjänsten och rekryteringsprocessen kontakta Source rekryteringskonsult Sofia Rasmusson, sofia.rasmusson@source-executive.se

Upplysningar lämnas av:

Sofia Rasmusson
Rekryteringskonsult Source
Mobiltelefon: 0705-08 03 28
E-post: sofia.rasmusson@ source-executive.se

Fackliga företrädare:

Sök jobbet här och nu, i samarbete med OffentligaJobb.<< Tillbaka till listan över lediga tjänster