Ljungna förskola söker förskollärare med hjärta för verksamheten

Välkommen till Sveriges viktigaste jobb i Härryda kommun som ligger mitt emellan Göteborg och Borås med Landvetter flygplats mitt i.

Har du ett stort intresse för barns utforskande och använder leken som stoff till projekt och nya äventyr? Är du förskollärare med en längtan efter att arbeta på en lagom stor förskola tillsammans med kollegor som arbetar för att varje barn ska få uppleva en lärorik, trygg och rolig dag? Sök till vår härliga förskola som just nu ligger i startgroparna för att formulera en ny verksamhetsidé.

Ljungna förskola är organiserad i ett spår av tre avdelningar; yngre, mellan och äldrebarn. Pedagogerna arbetar nära varandra för att ge barnen möjlighet att lära känna både barn och pedagoger på avdelningen barnen så småningom ska vandra vidare till.

Förskolan ingår Göteborgs Universitets femåriga övningsskoleprojekt och tar emot och handleder förskollärarstudenter. Att ingå i projektet ger oss möjlighet till regelbunden kontakt med universitet och därigenom stöd i den vetenskapliga förankringen.

Arbetsuppgifter:

Vi arbetar just nu för att formulera en verksamhetsidé och hitta nya vägar att möta barns intressen och behov. Leken är viktig och med den, läroplanen och vår kommuns helhetsidé, som utgångspunkt, arbetar vi för att utveckla våra miljöer och aktiviteter. Förskolans pedagoger arbetar för att vara medupptäckare och förundras tillsammans med barnen.

Kvalifikationer:

Är du legitimerad förskollärare och vill utvecklas tillsammans med oss i en verksamhet som bygger på tillit till varandras förmågor och allas delaktighet? Är du nyfiken på hur förskolans verksamhet kan utvecklas genom att fördjupa kunskapen kring den pedagogiska dokumentationen? Då hoppas vi att du söker tjänst hos oss. Här får du möjligheten att arbeta med intresserade kollegor och att ingå i en utvecklingsgrupp där vi genom reflekterande samtal delar och lär för den framtida utvecklingen av förskolan.

Förskolan, är naturskönt belägen med närhet till Mölnlycke centrum med alla dess aktiviteter såsom bibliotek, Miljöarken med mera. Ljungna förskola kommer du enkelt till, på 10-15 minuter med direktbuss från Göteborg.

I ditt arbete som pedagog hos oss har du tillgång till digitala verktyg såsom lärplattor och datorer. Vi använder lärplattformen ”Pluttra” för att dokumentera barns förändrade kunnande. För att dela och lära av den pedagogiska dokumentationen i arbetslaget använder vi oss av Gafe, Google apps for education. Du får en personlig I-pad, egna arbetskläder för utevistelse samt pedagogiska måltider. Härryda kommun arbetar fortlöpande med kompetensutveckling för pedagoger i verksamheten.

Du som söker skall vara legitimerad förskollärare/lärare med inriktning mot yngre åldrar, stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Antal tjänster: 1

Anställning:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Erfarenhet: Ingen erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid
Tillträde: Tillträde: Enligt överenskommelse, dock helst under januari 2018.

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2017-12-17
Referensnummer: A734825

Andra uppgifter:

Vi ser gärna att du söker tjänsten via Offentliga jobb. Om du önskar skicka din ansökan med brev tar vi emot den på adress:
Härryda kommun, Personalfunktionen, 435 80 Mölnlycke
Kom ihåg att ange referensnumret på den tjänst du söker.

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser. Härryda kommun har upphandlade avtal.

Upplysningar lämnas av:

Ulrika Sjöberg
Förskolechef
Telefon: 031-724 67 60
E-post: ulrika.sjoberg@harryda.se

Fackliga företrädare:

Lärarförbundet
Telefon: 031-724 63 98
E-post: lararforbundet@harryda.se

Sök jobbet här och nu, i samarbete med OffentligaJobb.<< Tillbaka till listan över lediga tjänster