Stödassistent till Funktionshinderverksamheten

Härryda kommun består av orterna Mölnlycke, Landvetter, Härryda, Hindås, Rävlanda och Hällingsjö. Till centralorten Mölnlycke är det 10 minuters bilfärd och 15 minuters bussfärd från centrala Göteborg. Kommunen har ca 37 000 invånare.
Närheten till både natur och storstad lockar många att bosätta sig här. Landvetter flygplats ligger mitt i kommunen. I den kommunala förvaltningen arbetar ca 2 700 personer. Kommunen har stor inflyttning av barnfamiljer och är en barnvänlig och expansiv del av Göteborgsregionen.

Vi söker en stödassistent till Orrekullens gruppbostaden som ligger i Mölnlycke.

Gruppbostaden består av ett fristående hus med trädgård. Samtliga lägenheter har egen altan och dessutom en gemensam uteplats på baksidan av huset. I gruppbostaden finns sex lägenheter, ett gemensamt vardagsrum och kök. Verksamheten är bemannad dygnet runt.

Tjänsten är tillsvidare på 85 %

Arbetsuppgifter:

I uppdraget som stödassistent ingår det att ge en trygg och god omsorg, en stimulerande fritid och ge stöd i det praktiska dagliga livet, anpassat utifrån individens förutsättningar. Vi arbetar lågaffektivt och strukturerat för att den enskilde ska få ett så självständigt liv som möjligt. Insatserna är anpassade utifrån individens förutsättningar och behov, med målsättning att uppnå goda levnadsvillkor.

I uppdraget ingår att ha en god kunskap om de lagar vi arbetar efter, alla medarbetare har ansvar för den sociala dokumentationen. Du kommer att vara kontaktman för någon eller några av brukarna, arbetsgruppen ansvarar för såväl interna som externa kontakter. Inom arbetsgruppen ansvarar alla för ett eget ansvarsområde, exempelvis schemaläggning,
inköp, hälsa eller säkerhet.

Då det finns hyresgäster som har omfattande fysiska funktionsnedsättningar, så är det dagliga arbetet på många sätt kroppsligt krävande. Detta innebär att du som personal måste vara i god fysisk kondition för att kunna klara arbetet. Det krävs också att du har kunskap och erfarenhet av att hantera tekniska hjälpmedel som ett redskap i arbetet.

Inom ramen för uppdraget kan du tänkas att arbeta dag-, kväll-, helg med heltidsmått 37 timmar/vecka.
Din grundtjänstgöring kommer att vara på Orrekullen men det kan även innebära att du tjänstgör på andra enheter inom
funktionshinder.

Kvalifikationer:

Du som söker ska ha omvårdnadsutbildning eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig.
Att arbeta på delegering av legitimerad personal är en förutsättning för att kunna genomföra ditt uppdrag.

Det är meriterande om du har tidigare erfarenhet inom funktionshinderverksamhet och tycker om att arbeta med människor utifrån deras behov och egna resurser.

Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper, eftersom vi söker personer med olika bakgrund och kvalifikationer,
så att vi ska kunna möta verksamhetens skiftande behov.

Antal tjänster: 1

Anställning:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Erfarenhet: Ingen erfarenhet krävs
Omfattning: Deltid. 85%
Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse.

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2017-10-15
Referensnummer: A712015

Andra uppgifter:

Vi ser gärna att du söker tjänsten via Offentliga jobb. Om du önskar skicka din ansökan med brev tar vi emot den på adress:
Härryda kommun, Personalfunktionen, 435 80 Mölnlycke
Kom ihåg att ange referensnumret på den tjänst du söker.

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser. Härryda kommun har upphandlade avtal.

Upplysningar lämnas av:

Ann-Louise Titti Olsson
Enhetschef
Telefon: 031-724 86 97
E-post: ann-louise.olsson@ harryda.se

Fackliga företrädare:

Kommunal
Telefon: 031-724 63 94
E-post: kommunal@harryda.se

Sök jobbet här och nu, i samarbete med OffentligaJobb.<< Tillbaka till listan över lediga tjänster