Vi söker stödassistenter till en av våra gruppbostäder!

I Mölndals stad är vi stolta över att ha Sveriges viktigaste jobb där vi tillsammans skapar bästa möjliga vardag för Mölndalsborna. Med mod och kreativitet utvecklar vi våra verksamheter och bidrar till att Mölndal blir en ännu bättre plats att leva och jobba i. Välkommen att göra skillnad i människors vardag varje dag!

Vård- och omsorgsförvaltningen med sina ca 1500 medarbetare är en av förvaltningarna i Mölndals stad och omfattar äldreomsorg, funktionshinder och hemsjukvård.

Arbetsuppgifter:

Då två kollegor kommer att vara studie- respektive föräldralediga söker vi nu stödassistenter för längre vikariat till en av våra gruppbostäder.

Bostaden riktar sig till boende med funktionsnedsättningar såsom autism, utvecklingsstörning och flerfunktionshinder. Som stödassistent blir dina huvudsakliga arbetsuppgifter att bistå med sociala och praktiska insatser i och utanför bostaden. Du ger ett professionellt stöd genom att stärka brukaren i sin vardag och skapar förutsättningar till utveckling och ett självständigt liv. Vi arbetar utifrån ett salutogent arbetssätt som innebär att varje brukare skall få en begriplig, hanterbar och meningsfull vardag.

Som personal arbetar du aktivt med genomförandeplan som verktyg för att möta individen utifrån ett pedagogiskt förhållningssätt. Arbetet är aktivt och kan ibland kan vara fysiskt krävande.

De två tjänsterna omfattar 80 %. När du arbetar som stödassistent i Mölndals stad har du förkortad arbetstid och jobbar 37 h/vecka vid heltidsarbete.

Kvalifikationer:

- Adekvat treårig gymnasieutbildning med inriktning mot vård och omsorg, alternativt barn och fritidsprogrammet med lämplig inriktning.
- Dokumenterad erfarenhet av att arbeta med personer med flerfunktionshinder.
- Dokumenterad erfarenhet av omvårdnadsarbete.
- Grundläggande datakunskaper/IT- system
- Kunskap i social dokumentation och IBIC
- Kunskap i alternativ kommunikation är meriterande
- Kunskap av flerfunktionshinder och stora omvårdnadsbehov är meriterande

Du har förmågan att i första hand se personens möjligheter och utifrån det ge stöd för att stärka egenkontrollen i det dagliga livet. Du är engagerad, lyhörd och tycker om att arbeta med fasta rutiner. Du är flexibel och lösningsfokuserad, trygg i dig själv och har tålamod i förhållande till ditt arbete.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Antal tjänster: 2

Anställning:

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
Erfarenhet: Erfarenhet krävs
Omfattning: Deltid
Varaktighet: 6 månader eller längre
Tillträde: 2017-10-30. Urval sker löpande. Välkommen med din ansökan!
Tidsbegränsat till: 2018-08-31

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2017-10-22
Referensnummer: A720624

Andra uppgifter:

Inom vård- och omsorgsförvaltningen pågår ett aktivt arbete för att kunna erbjuda medarbetare önskad sysselsättningsgrad i syfte att minska de ofrivilliga deltidsanställningarna. I de fall annonsering gäller en deltidstjänst är vår ambition att på sikt ge möjlighet till utökad sysselsättningsgrad.

Vid rekrytering beaktar vi mångfaldsperspektivet för att få en bättre spegling av vår verksamhet.

Behöver du hjälp med att söka tjänsten? Kontakta kundservice på 0771-10 10 29.

Före erbjudande om anställning ska ett godtagbart utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas.


Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Mölndals stad har upphandlade avtal.

Upplysningar lämnas av:

Therese Nyberg
Enhetschef
Telefon: 031-315 28 11

Fackliga företrädare:

Kommunal Mölndal
Telefon: 031-3153330

Sök jobbet här och nu, i samarbete med OffentligaJobb.<< Tillbaka till listan över lediga tjänster