Förskollärare till Transistorgatan

Askim-Frölunda-Högsbo ligger i den södra delen av Göteborg och har cirka 57 000 invånare. Vi är cirka 4 200 medarbetare i stadsdelen som arbetar för en bra vardag för göteborgarna. Genom att ge service, stöd och omsorg gör vi skillnad när det behövs. Vi möter stora utmaningar i arbetet och därför är vår kunskap och vårt engagemang avgörande för kvalitén i stadsdelens verksamheter. Vi arbetar med att öka inflytandet för stadens invånare, brukare och medarbetare och tillsammans ska vi skapa en öppen, trygg och jämlik stadsdel där många vill leva, arbeta och bo.

Arbetsuppgifter:

Nu söker vi två pedagoger till vår verksamhet som kan utmana oss och vara med att göra en bra förskola bättre. Därför letar vi efter två förskollärare, kanske arbetar ni redan idag tillsammans. Vår förskola startade i augusti 2013. På förskolan finns 4 hemvister. I dag finns det tolv fantastiska förskollärare och fyra fantastiska barnskötare.

Vill du vara med och vidareutveckla vår fina förskola, Transistorgatan 2, där vi fokuserar på bemötande och barns utveckling och lärande? Genom bra och respektfulla möten arbetar vi för att ge barnen förutsättningar till trygghet och nyfikenhet med lust att lära. Med visionen "Alltid Bästa Möjliga Möte" vill vi att vår verksamhet ska genomsyras av bra möten. Varje individ, barn som vuxen ska bli lyssnad på och respekterad. Att alltid ha barnets bästa för ögonen, att känna empati och att ha respekt och ödmjukhet i relationerna ser vi som en självklarhet. I vardagen kan det innebära att ta sig tid att lyssna, försöka förstå eller att hitta en bra lösning i stunden. Detta gäller både mot såväl barn som föräldrar och kollegor. Vi har avslutat ett EU projekt som har pågått i över två år, ” This is me under constrruction” Som handlar om barns delaktighet i sitt eget lärande. Nu vill vi ha med dig i vårt fortsatta arbete på förskolan, där du kommer med ny inspiration och nya ögon.

Vi erbjuder dig ett glatt arbetslag med trevliga kollegor. Vårt fokus är inställt på barnens intressen och initiativ och tillsammans arbetar vi fram och testar nya pedagogiska idéer. Du som pedagog har en egen mini Ipad för att ha större möjlighet att dokumentera och reflektera över verksamheten. Hos oss får du vara med och utveckla en förskola i ett helt nybyggt passivhus som värms och drivs av solceller. Innemiljön stimulerar till samarbete och kreativitet genom att erbjuda stora ateljéer både ute och inne. Alla pedagoger samarbetar i huset men du kommer tillhöra ett mindre team om fyra-fem pedagoger som arbetar tätare tillsammans. Hos oss arbetar vi för trevliga, inspirerande möten varje dag, personlig utveckling, samt att arbetet tillsammans med kollegor ska vara roligt.

Kvalifikationer:

Vi söker dig som har Förskollärarutbildning alternativt Lärarexamen med inriktning förskola. Du är positiv, flexibel, företagsam och vågar tänka nytt. Du är nyfiken, vilket märks genom att du visar intresse för andra genom att ställa frågor till såväl små som stora. Vidare har du ett genuint intresse för barns utveckling och lärande och delar vår syn på vikten av mötet. Du är även intresserad av ditt eget lärande och utveckling, vilket syns genom att du är en förebild för barnen och du är ständigt mån om att utvecklas. Dina kollegor ser det genom att du vågar pröva nya metoder och arbetssätt.

Känner du att beskrivningen passar bra in på dig, då letar vi efter just dig. Välkommen med din ansökan!

Antal tjänster: 2

Anställning:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Erfarenhet: Ingen erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid
Arbetstid: Dagtid
Tillträde: 2018-01-01. Eller enligt överenskommelse.

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2017-12-08
Referensnummer: A730221

Andra uppgifter:

Med hänvisning till lag SFS 2000:873 måste den som erbjuds denna tjänst uppvisa utdrag ur belastningsregistret innan anställningsavtal kan upprättas.

Förvaltningen har gjort medieval för denna rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster.

Upplysningar lämnas av:

Liselotte Kristiansen
Förskolechef
Telefon: 031-366 33 75

Fackliga företrädare:

Katarina Olsén
Lärarförbundet
Mobiltelefon: 070-678 29 28

Sök jobbet här och nu, i samarbete med OffentligaJobb.<< Tillbaka till listan över lediga tjänster