Härryda kommun söker kommunjurist

Precis utanför Göteborg hittar du oss; en nyfiken flygplatskommun som växer stadigt. Kommunen står inför en rad spännande satsningar och utvecklingsprojekt; allt ifrån skapandet av Landvetter södra, en ny hållbar stad som ska byggas från grunden för minst 25 000 invånare till en ny politisk organisation, vision och styrmodell för kommunen.

Till enheten för Administration och sekretariat söker vi nu en erfaren kommunjurist.

Enheten ingår i Utvecklingsfunktionen tillsammans med Näringsliv, Kommunikation och Digitalisering. Enheten för Administration och sekretariat är ansvarig för ärendehanteringen till kommunstyrelsen och kommunfullmäktige samt stöd till den politiska organisationen där fullmäktiges beredningar ingår. Administration och sekretariat är också kommunförvaltningens administrativa stöd. De juridiska frågorna är centrala inom enheten och som kommunjurist har du en viktig roll i att ge stöd till både den politiska organisationen och förvaltningen.

Arbetsuppgifter:

Arbetet som kommunjurist innebär att ge intern juridisk konsultation gentemot verksamhet, politik och de kommunala bolagen. Det ingår att upprätta, tolka och granska avtal, göra utredningar, vara kommunens ombud och i övrigt företräda kommunens juridiska intressen. En viktig del i arbetet är att bevaka rättsutvecklingen och ta de initiativ som behövs för att kommunen ska vara uppdaterad på de regler som gäller. Rollen är omväxlande och stimulerande med uppgifter som rör ett brett spektrum av rättsområden, även om fokus ligger på offentlig rätt. Du kommer att företräda kommunen i processer i domstol och i förhandlingar av skilda slag. Du kommer att handlägga och föredra ärenden, och även bistå handläggare med råd kring till exempel tjänsteskrivelser.
Du kommer att informera och utbilda i juridiska frågor, samt förmedla uppdrag om extern juridisk konsultation. I rollen ingår också att införliva den kommande dataskyddsförordningen i kommunens arbete. En del av tjänsten består även i att vara stöd till ordföranden på kommunfullmäktiges sammanträden.
Inom enheten finns ytterligare en jurist som du kommer att ha ett nära samarbete med.

Kvalifikationer:

Vi söker dig som:
• Har juristexamen och flerårig erfarenhet av självständigt kvalificerat juridiskt arbete inom offentlig sektor
• Har mycket god kunskap i offentlighets- och sekretesslagstiftning, kommunal- och förvaltningsrätt liksom övriga lagar och regelverk som styr kommunal och offentlig verksamhet
• Har god kännedom och förståelse för civilrättsliga rättsområden såsom avtalsrätt, skadeståndsrätt och fastighetsrätt
• Förmåga att strukturera komplicerade frågeställningar och på ett tydligt sätt kommunicera lösningar på rättsliga frågeställningar såväl muntligt som skriftligt
Det är meriterande med:
• Notarietjänstgöring eller tidigare arbete som kommunjurist

Vi söker dig som är trygg i din profession och arbetar effektivt, ofta självständigt, och har förmågan att prioritera utan att ge avkall på noggrannheten. Som person är du prestigelös, med god kommunikations- och samarbetsförmåga och behärskar det svenska språket väl i både tal och skrift. Du har ett gott omdöme, förenat med hög integritet. Att leverera god service och ett bra bemötande ser du som en självklarhet. Du har ett stort intresse för samhällsfrågor, och tycker att det är stimulerande att arbeta i en politiskt styrd organisation.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Antal tjänster: 1

Anställning:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Erfarenhet: Erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid
Tillträde: Tillträde efter överenskommelse

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2018-01-21
Referensnummer: A741354

Andra uppgifter:

I denna rekrytering samarbetar Härryda Kommun med Lundborg Consulting AB. Vid frågor är du välkommen att kontakta rekryteringskonsulten Ragnar Lundborg på tel 070-55 190 55. Din ansökan ska vara Lundborg Consulting tillhanda senast den 21 januari 2018. För att söka tjänsten skickar du din ansökan och ditt CV till jurist@luncon.se.

Upplysningar lämnas av:

Anna Jakobsson
Administrativ chef
Telefon: 031-724 63 09
E-post: anna.jakobsson@harryda.se

Ragnar Lundborg
Rekryteringskonsult
Mobiltelefon: 070-55 190 55
E-post: harryda@luncon.se

Fackliga företrädare:

Anna Carlsson
SACO
Telefon: 031-724 61 00 (vxl)
E-post: anna.carlsson@harryda.se

Jennie Andersson
Vision
Telefon: 031-724 61 00 (vxl)

<< Tillbaka till listan över lediga tjänster