Stödassistent till Nya Hyltegården

Askim-Frölunda-Högsbo ligger i den södra delen av Göteborg och har cirka
57 000 invånare. Vi är cirka 4 200 medarbetare i stadsdelen som arbetar
för en bra vardag för göteborgarna. Genom att ge service, stöd och omsorg
gör vi skillnad när det behövs. Vi möter stora utmaningar i arbetet och
därför är vår kunskap och vårt engagemang avgörande för kvalitén i
stadsdelens verksamheter. Vi arbetar med att öka inflytandet för
stadsdelens invånare, brukare och medarbetare och tillsammans ska vi skapa
en öppen, trygg och jämlik stadsdel där många vill leva, arbeta och bo.

Arbetsuppgifter:

Nya Hyltegården är en bostad med särskild service (BmSS) som även verkställer beslut inom personlig assistans. Vi söker nu en ny medarbetare som kan se utmaningen i att arbeta med människor med särskilda behov. Här finns möjlighet att kombinera sin kompetens genom att arbeta i en verksamhet som inriktar sig både mot utvecklande och stödjande insatser.

Som medarbetare har du i uppdrag att ge de boende ett individuellt anpassat stöd i deras dagliga livsföring samt stimulera till fritidsaktiviteter och delaktighet i vardagen. Du kommer att arbeta utifrån ett pedagogiskt förhållningssätt vilket innebär att du ska arbeta med inriktning mot individens utvecklingsmöjligheter som säkerställer brukarens behov av stöd i vardagen.

Vi erbjuder ett utvecklande och stimulerande arbete där du tillsammans med enhetschef, metodhandledare och arbetsgruppen ansvarar för bland annat planering och utveckling av verksamhet, att hålla givna ramar, att aktivt söka och förmedla information samt tillhandahålla ett professionellt bemötande.

Vi har regelbundet APT samt verksamhetsmöten. I bägge dessa forum finns kontinuerlig tillgång till stöd och vägledning i det vardagliga arbetet av såväl enhetschef som metodhandledare som tillhandahåller metodhandledning.

Kvalifikationer:

Vi söker dig som har utbildning från omvårdnadsprogrammet med inriktning funktionshinder eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete med personer med flerfunktionshinder.
Det är även meriterande om du har erfarenhet av att arbeta med personer där det förekommer verbalt såväl som fysiskt utåtagerande

Du kommer att ingå i ett sammanhang där det kommer att ställas höga krav på samarbetsförmåga och därför är det viktigt att du som person är positiv, samarbetsvillig och lösningsfokuserad. Du har ett stort intresse av att arbeta med personer med funktionshinder, är lyhörd för brukarnas och de anhörigas behov och önskemål samt är flexibel och har ett gott förhållningssätt. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet samt god vilja och förmåga till samarbete.

För arbetet krävs god datavana och kunskaper i social dokumentation. Vi ser gärna att du har erfarenhet av schemaplaneringsverktyget Time Care.

Antal tjänster: 1

Anställning:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Erfarenhet: Erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid
Tillträde: Tillträde snarast eller enligt överenskommelse.

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2017-12-08
Referensnummer: A732010

Andra uppgifter:

I Askim-Frölunda-Högsbo arbetar vi för en god och hälsofrämjande arbetsmiljö och erbjuder bland annat friskvård med möjlighet till varierande aktiviteter. Rökfri arbetstid tillämpas i hela förvaltningen.

Förvaltningen har gjort medieval för denna rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster.

Upplysningar lämnas av:

Robert Sprangers
Enhetschef
Telefon: 031-366 00 99

Jennifer Alexandersson-Thärning
Stödpedagog
Telefon: 072-2558207

Fackliga företrädare:

Olof Pettersson
Kommunal
Telefon: 031-366 26 70

Sök jobbet här och nu, i samarbete med OffentligaJobb.<< Tillbaka till listan över lediga tjänster