Stödassistenter sökes till Västra Göteborg

Stadsdelsförvaltningen Västra Göteborg omfattar Södra Skärgården, Tynnered och Älvsborg och är en kustnära stadsdel med ca 52 000 invånare. Stadsdelens främsta uppdrag är att erbjuda invånarna tjänster och service inom bl a förskola, skola, kultur, fritid, individ- och familjeomsorg samt omsorg för äldre och funktionshindrade. Förvaltningen har ca 3500 anställda. Vi arbetar utifrån synsättet att mångfald och jämn könsfördelning ökar kvaliteten på de tjänster som SDF Västra Göteborg erbjuder.

Arbetsuppgifter:

Vill du ha ett jobb där du kan göra skillnad i andras liv kan det vara just dig vi söker som vikarie på vår Bemanningsenhet.

Som anställd inom Bemanningsenheten får du dina uppdrag med kort varsel när ordinarie personal är frånvarande.

Våra boendeenheter ger stöd och service till personer med olika funktionsnedsättningar. En del har ett mindre stödbehov medan andra har omfattande såväl fysiska som psykiska stödbehov. Arbetsuppgifterna handlar om allt från att stötta kring personlig hygien, måltider och städning till samhällskontakter. Fritiden är viktig för alla och personalens uppgift är att vara med, stötta och motivera utifrån varje individs förmåga och intressen för att ge brukaren möjlighet att tillgodogöra sig aktiviteter på bästa sätt. Hos oss finns utrymme att göra det brukarna vill, tillsammans gör ni olika aktiviteter som du kanske inte skulle ha prövat annars! Här har du möjlighet att uppleva glädjen i att möta världen ur andra människors perspektiv. I ditt arbete skapar du värdefulla, långa relationer med andra människor och stöttar dem som har svårt att göra sin röst hörd.

Vi har behov av vikarier till alla dygnets timmar, alla veckans dagar och sovande/vaken nattjänstgöring. Inom våra verksamheter bedrivs ett pedagogiskt utvecklingsarbete.

I tjänsten ingår att muntligen föra vidare information till nästa kollega eller till din chef.

Kvalifikationer:

Vi söker dig som studerar/är utbildad eller har erfarenhet inom vård och omsorg.

Ingen erfarenhet krävs men du ska ha intresse och fallenhet för att arbeta med personer med funktionsnedsättningar samt att gå in på nya arbetsplatser beroende på uppdrag.

Som person behöver du kunna följa rutiner och instruktioner i arbetet men samtidigt ta egna initiativ när situationen kräver det.

Du ska vara lugn och trygg i dig själv och inte bli stressad av oväntade händelser. Du ska även ha tålamod då jobbet många gånger innebär att stötta brukaren i att själv klara så mycket som möjligt i sin vardag. Detta innebär att du är lyhörd för brukarens behov och anpassar stödet och servicen därefter. För att kunna jobba genom vår bemanningsenhet är det viktigt att du har god vana av att hantera dator och mobiltelefon. Goda kunskaper i svenska språket både i tal och skrift krävs också för jobbet.

Har du dessutom förmåga att hitta guldkornen i vardagen för personer med funktionsnedsättning ser vi fram emot din ansökan!

Urval och tillsättning kommer att ske löpande, för att snabba på processen är det bra om du som ansöker redan nu beställer ett utdrag från polisens belastningsregister.

Antal tjänster: 10

Anställning:

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
Erfarenhet: Ingen erfarenhet krävs
Omfattning: Timavlönad
Tillträde: Tillträde: Omgående

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2017-07-23
Referensnummer: A700993

Andra uppgifter:

Göteborgs Stad är en av Sveriges största arbetsgivare. Vårt uppdrag är att skapa en bra vardag för Göteborgs invånare, besökare och företagare. Som medarbetare i staden har du en trygg anställning med många karriärvägar där du får möjlighet till intressanta och meningsfulla arbetsuppgifter.

Göteborgs Stad arbetar aktivt för att främja lika rättigheter och möjligheter samt att motverka diskriminering. Vi i Västra Göteborg vill att alla våra medarbetare ska vara delaktiga i att skapa arbetsplatser som genomsyras av respekt, jämställdhet, medinflytande, arbetsglädje och utveckling.

I Västra Göteborg arbetar vi för att arbetsmiljön ska vara god och hälsofrämjande. Som anställd erbjuds du bland annat friskvårdsbidrag och cykelförmån.

Med hänvisning till Lag SFS 2013:852 måste den som erbjuds tjänsten uppvisa utdrag ur belastningsregistret innan anställning kan upprättas

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanbeder vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Upplysningar lämnas av:

Carina Månsson
Enhetschef Bemanningsenheten
E-post: carina.mansson@ vastra.goteborg.se

Fackliga företrädare:

Erika Sjöblom
Kommunal
Telefon: 0736664898

Sök jobbet här och nu, i samarbete med OffentligaJobb.<< Tillbaka till listan över lediga tjänster