Ungdomscoach

Ale kommun med cirka 30 000 invånare ligger strax norr om Göteborg och har den största befolkningsökningen i regionen. Ale växer med 300 bostäder per år.

Vi är 2 000 anställda som ska ge Aleborna inspiration att följa sina drömmar. Då krävs riktigt bra medarbetare. Vill du bli en av oss?

Arbetsuppgifter:

I Ale håller vi just nu på att skapa vad vi känner blir Sveriges bästa ungdomsverksamhet. Vi söker nu ännu en ungdomscoach som ska se till att ungdomarnas delaktighet och inflytande i vår verksamhet ska bli verklighet. Vi vill att du, liksom vi, är öppen för nya utmaningar, nytänkande, inspirerande och en trygg förebild för våra ungdomar.

Våra ungdomscoacher ser ungdomarnas idéer och önskemål som en fantastisk möjlighet att få visa dem deras egen potential att förverkliga dessa. De brinner för att stötta dem i deras arbete att själva få skapa och ser fritidsgården främst som en plats dit kommunens ungdomar kommer för att få hjälp med detta. Självklart finns det även möjlighet att bara vara och få träffa sina kompisar men framför allt är det hit man kommer för att få en aktiv fritid där man lär sig att använda sig av och utveckla alla sina talanger och oupptäckta färdigheter.

Vår vision är att skapa en trygg och kreativ verksamhet där ungdomarna vill producera sin egen fritid med vårt stöd. Känner du likadant ska du söka den här tjänsten!

Ale kommun har idag tre mötesplatser för unga som vi utgår ifrån. Vi har ett mycket tätt och uppskattat samarbete med högstadieskolorna där vi också finns under skoltid alla vardagar i veckan för att på bästa sätt möta våra ungdomar även dagtid.

Under 2017 har hittills (bland mycket annat) Festivalborg (ett stort ungdomsarrangemang under Valborg) och regionsfinalen av UKM - Ung Kultur Möts, arrangerats av våra Aleungdomar med stöd av vår personal.

Vi är med i nätverket KEKS och använder oss av både loggbok, olika enkäter och ELD'ar våra ungdomar. Vi är även aktiva i jämställdhetsnätverket och är en av fem kommuner som valdes ut i arbetet med att utveckla KEKS nya loggbok. För dig som ny i vårt gäng har vi en gedigen genomgång av alla våra rutiner och redskap.

Återkoppling är viktigt och vår samordnare hjälper och stöttar all personal i detta arbete och vi har kontinuerliga träffar varje vecka där vi utvärderar och utvecklar vårt arbete.

All personal utbildas kontinuerligt både internt och externt för att man som ungdomscoach ska känna sig trygg i sin yrkesroll och kunna ge Ales ungdomar en modern och utvecklande verksamhet.

Vi finns på Facebook, Instagram och har vår egen app "Ung i Ale". Du som ungdomscoach har självklart både egen laptop och mobiltelefon.

I tjänsten ingår både dag- och kvällstjänstgöring.

Kvalifikationer:

För den här tjänsten krävs eftergymnasial utbildning som till exempel fritidsledare, socionom, kulturvetare, beteendevetare eller liknande samt ett stort intresse för ungdomar och ungdomsarbete.

Intresse för genusfrågor och att arbeta för en jämställd verksamhet är för oss en självklarhet.

Vi tror att du just nu befinner dig i en situation där du känner att du brinner av idéer och tankar om hur man kan driva olika ungdomsprojekt och drömmer om en arbetsplats där detta kan bli till verklighet.

Antal tjänster: 2

Anställning:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Erfarenhet: Erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid
Tillträde: Tillträde snarast.

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2017-09-25
Referensnummer: A713242

Andra uppgifter:

Månadslön. Individuell lönesättning.

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Intervjuer sker löpande så vänta inte med att skicka in din ansökan.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Upplysningar lämnas av:

Åsa Holmbom
Enhetschef
Telefon: 0704-32 01 89

Fackliga företrädare:

Fackliga representanter nås via kommunens kontaktcenter
Telefon: 0303-33 00 00

Sök jobbet här och nu, i samarbete med OffentligaJobb.<< Tillbaka till listan över lediga tjänster