Behandlingsassistenter till Aröds ungdomsboende

Social resursförvaltning erbjuder göteborgarna många olika tjänster inom det sociala området. Det gör vi som ett stöd till stadsdelarna som har det yttersta ansvaret för sina invånare. Vi är drygt tusen anställda som arbetar med bland annat missbruk, hemlöshet, utsatta barn och familjer, fältarbete, funktionsnedsättning, verksamheter för integration och för flyktingboende, men också med strukturella frågor inriktade på ett socialt hållbart samhälle. Vid rekrytering beaktar vi mångfaldsperspektivet för att bidra till en bättre spegling av befolkningsstrukturen i Göteborg.


Arbetsuppgifter:

Enheten FO:KUS är en enhet inom verksamhetsområdet Boende och socialjour som tillhandahåller boende med kvalificerat stöd på uppdrag av stadsdelarna i Göteborgs stad. Vi bedriver boendeverksamhet riktat mot bostadslösa unga vuxna, kvinnor och familjer och vi har även öppen verksamhet samt sysselsättningsverksamhet.
Vi söker nu två behandlingsassistenter för placering på Aröds Ungdomsboende.
Aröds ungdomsboende är ett jourboende riktat mot unga vuxna i åldern 18-25 år i akut bostadslöshet med psykosocial och/eller missbruksproblematik. Vi arbetar på uppdrag från hela Göteborgs stad. Aröds ungdomsboende ligger på Hisingen och är ett boende med elva lägenheter. En del av arbetet bedrivs i den enskildes hem och du behöver därför vara bekväm att arbeta i hemmiljö och med visst ensamarbete.

I arbetsuppgifterna ingår att tillsammans med individen och socialsekreteraren upprätta en genomförandeplan och sedan arbeta med de uppsatta mål som finns där i. Boendetiden hos oss är max sex månader och fokus ligger på att kartlägga individens resurser och behov samt motivera och stödja mot ökad självständighet. Du behöver därför vara nyfiken och lyhörd och ha förmåga att se både möjligheter och resurser hos dem vi är till för. Vi arbetar med individualiserat stöd vilket innebär att det stöd individen behöver kan vara mycket varierande. I arbetet ingår ett nära samarbete med den placerande socialsekreteraren.

På Aröd arbetar vi med dubbelt kontaktpersonalskap, vilket innebär att du tillsammans med en kollega planerar för arbetet med individen utifrån individens egna önskemål och socialtjänstens uppdrag. Du måste därför ha förmåga att skapa relation, ha ett prestigelöst förhållningssätt samt kunna sätta gränser på ett respektfullt sätt. Du har stöd- och motivationssamtal med individen men också en kontrollerande funktion. Du behöver vara flexibel och mångsidig i ditt arbete och snabbt kunna ställa om beroende på vad situationen kräver. Du har även kontakt med det professionella nätverk som ofta finns kring de boende och en god service och samarbetsförmåga är därför ett måste. I arbetet ingår praktiska arbetsuppgifter som t ex visst städ. I arbetet ingår även att du deltar vid metod- och ärendegenomgångar, personalmöten, arbetsplatsträffar och extern handledning. Vi dokumenterar vårt arbete i det digitala stödet Treserva.
Vi arbetar utifrån MI, lågaffektivt bemötande samt återfallsprevention som förhållningssätt och metod.

Kvalifikationer:

Socionom-/socialpedagogexamen.

Vi kräver erfarenhet från socialt arbete och att du tidigare har arbetat med ungdomar eller unga vuxna. Vidare att du har arbetat med personer med missbruk eller med en psykiatrisk problematik. Du skall vara strukturerad, det vill säga kunna planera, genomföra och slutföra ditt arbete i steg för steg.
Vi ser gärna att du genomgått utbildning i MI, lågaffektivt bemötande eller återfallsprevention. Har du ett tredje språk så om t ex arabiska eller somaliska är det meriterande.
Du kommer vara en del av en grupp och skall ha förmågan att ta ansvar för gruppens arbete och brukare. Arbetet innebär mycket samarbete och kommunikation, både med dina närmsta kollegor och chef men även externt med socialtjänst och andra. Du skall därför ha vana av samverkan från tidigare jobb.
Kvalitets- och förändringsarbete är viktigt i vår verksamhet. Vi ser därför gärna att du har ett lösningsfokuserat förhållningssätt och har erfarenhet av utvecklingsarbete och att driva frågor som gynnar våra brukare.

Då en del av arbetet består i att följa med de boende för att t ex åka och handla, besöka olika myndigheter, urinprovstagning mm behöver du därför ha körkort och vara bekväm med att köra bil.

Antal tjänster: 1

Anställning:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Erfarenhet: Erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid
Arbetstid: Schema
Tillträde: 2018-01-01. Tillträde sker efter överenskommelse.

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2017-10-15
Referensnummer: A577339

Andra uppgifter:

Intervjuer kommer att ske löpande under annonstiden, så vänta inte med din ansökan!

Löneform: Månadslön, Individuell lönesättning. Tjänsten är basvärderad i box F.

Arbetstid: På Aröds ungdomsboende arbetar vi schemalagd arbetstid, 1 -2 kvällar i veckan till kl. 21.00 samt 2 helger av sex veckor kl 9.30-19.00.

Upplysningar lämnas av:

Anna Kjellberg
Gruppchef
Telefon: 031-367 95 76

Fackliga företrädare:

Christina Matsdotter
Saco
Telefon: 031-367 94 60

Mohammed Hamaraza
Vision
Telefon: 031-367 93 03

Sök jobbet här och nu, i samarbete med OffentligaJobb.<< Tillbaka till listan över lediga tjänster