Kommunikatör till Malmö Kulturförvaltning

Publiceringsdatum: 2018-01-18

Om arbetsplatsen

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologisk, ekonomisk och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka?

Arbetsuppgifter

Vikariat med fokus på sociala medier till kommunikationsavdelningen.

Kulturförvaltningen satsar på sociala medier och därför söker vi dig som brinner för detta område. Tjänsten är ett vikariat på 6 månader.
Uppdraget handlar om att höja nivån kopplat till förvaltningens olika verksamheters närvaro i sociala medier (Malmö Museer, Malmö Kulturskola och sommarscen etc). Det handlar också om att kunskaps- och insiktsbaserat ange förslag på riktning i det framtida arbetet.

Som kommunikatör på kulturförvaltningens kommunikationsavdelning ingår du i ett team som gemensamt har ansvar för samtliga kommunikationsinsatser som initieras och levereras.
Varje kommunikatör är kontaktkommunikatör med särskilt fokus på en verksamhet. Rollen som kontaktkommunikatör innebär ett ansvar för att baskommunikationen löper på och att kommunikationsbehov av mer tillfällig karaktär (projekt, särskilda satsningar etc) identifieras och återkopplas till kommunikationsavdelningen enligt en särskild modell. Särskilda specialistroller finns också, i dagsläget är de fokuserade på grafisk design. Detta vikariat är ytterligare en specialistroll.

Uppdraget innebär bland annat att:
• ha fokus på social marknadsföring, content-produktion, och uppföljning
• ta fram strategier för kulturförvaltningens närvaro i sociala medier, samt samordna och planera arbetet
• producera innehåll för publicering, i linje med kampanj- och aktivitetsplaner
• omvärldsbevaka och ta fram målgruppsanalyser
• ta fram statistik för de sociala kanalerna och arbeta kontinuerligt med att följa upp och analysera genomförda kommunikationsinsatser
• utbilda kommunikationsavdelningens övriga medarbetare

Arbetet handlar helt enkelt om att löpande ge förslag till innovativa idéer för att attrahera nya målgrupper och behålla nuvarande, via unikt content och integrerade kampanjer.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har:
• minst tre års aktuell erfarenhet av det som, av arbetsgivaren, bedöms vara kvalificerat arbete inom digitala/sociala medier
• erfarenhet av arbete med användarstatistik (gärna med Google Analytics)
• erfarenhet av annonsering i sociala medier
• av arbetsgivaren bedömd relevant utbildning


Anställningens omfattning

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning

Erfarenhet: Erfarenhet krävs

Omfattning: Heltid

Löneform: Månadslön.

Varaktighet: Tillsvidare. Vikariat, 6 månader

Arbetstid: Arbetstidsmodell flex

Tillträde: 180401, eller enligt överenskommelse.

Tidsbegränsat till: 2018-09-30

Antal platser: 1

Ansökan

Ansök senast: 2018-02-01

Referensnummer: 141 - Kommunikatör

Kontaktpersoner

  • Dick Fredholm, kommunikationschef
  • 0733-504605

Fackliga företrädare

  • Nina Vilnegård, Saco/DIK
  • 0708-371713
  • Eva Gullner, Vision
  • 0768-869726

Övrigt

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov.

Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till 0771-10 10 29. Frågor om specifika jobb besvaras av den rekryterare eller kontaktperson som anges i annonsen.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig ansöka online via länk i annonsen och inte via e-post eller i pappersformat.
I denna rekrytering arbetar vi med löpande urval och förbehåller oss rätten att påbörja intervjuarbetet innan ansökningstidens slut. Skicka därför in din ansökan så fort som möjligt.
Vänligen notera att alla ansökningar via Aditro recruit är offentliga handlingar.
Vi undanber oss kontakt med telefonförsäljare.
Välkommen med din ansökan!