Två Förskolechefer Till SDF Askim-Frölunda-Högsbo

Askim-Frölunda-Högsbo ligger i den södra delen av Göteborg och har cirka
57 000 invånare. Vi är cirka 4 200 medarbetare i stadsdelen som arbetar
för en bra vardag för göteborgarna. Genom att ge service, stöd och omsorg
gör vi skillnad när det behövs. Vi möter stora utmaningar i arbetet och
därför är vår kunskap och vårt engagemang avgörande för kvalitén i
stadsdelens verksamheter. Vi arbetar med att öka inflytandet för
stadsdelens invånare, brukare och medarbetare och tillsammans ska vi skapa
en öppen, trygg och jämlik stadsdel där många vill leva, arbeta och bo.

Arbetsuppgifter:

I Askim Frölunda Högsbo skapar vi framtidens förskola. Hos oss väntar ett spännande och utmanande arbete med möjlighet att utveckla dig själv, dina medarbetare och din verksamhet samtidigt som du har utrymme till en rik fritid. Vi söker dig som med kompetens, kreativitet och engagemang vågar utmana den traditionella förskolan och på så sätt bidra till vår verksamhet. Du kommer utgöra en viktig del i verksamhetsövergripande grupper och tillsammans med kollegor inom både förskola och skola arbetar du med och driver utvecklingsprocesser framåt. Tillsammans har vi ett 1-17 års perspektiv som inkluderar stadsdelens 19 skolor och 36 förskolor.
Vi har ett gemensamt förskolekontor i stadsdelen där samtliga förskolechefer, administratörer, specialpedagoger och planeringssekreterare har sin arbetsplats, här finns möjlighet till samarbete och kollegialt lärande.

Vi söker nu två nya förskolechefer då vi utökar vår chefsgrupp. Som förskolechef har du verksamhets-, ekonomi-, och personalansvar för din enhet och du utgör en del i förskolans lednledningsgrupp tillsammans med dina förskolechefskollegor. Du kommer leda verksamheter i Frölunda/Högsbo som är ett fantastiskt mångkulturellt område nära till natur, kultur och kommunikationer. Alla våra förskolor arbetar med ett systematiskt kvalitetsarbete kallat LäraNära och som förskolechef är du en nyckelperson i det arbetet. Vi förväntar oss att du, utöver ditt eget ansvarsområde, också har en helhetssyn och att du tar ansvar för stadens samlade förskoleverksamhet.

Kvalifikationer:

Som ledare är du lyhörd och har förmågan att skapa en god teamkänsla och arbetsmiljö på dina enheter. Genom att vara nytänkande ser du lösningar och alternativa arbetssätt för att möta barnens behov. Du är bra på att samarbeta över gränserna och tar ansvar för helheten. Du arbetar strukturerat, är analytisk och har förmågan att planera långsiktigt. Du arbetar också i ett nära samarbete med vårdnadshavare, allt för att göra vår verksamhet så bra som möjligt för barnen i vår stadsdel. Genom att vara en tydlig och god kommunikatör får du gehör för dina tankar och idéer. Du är trygg i din ledarroll och har mod att fatta beslut.

Du har minst tre års högskoleutbildning med slutförd examen inom utbildningsområdet eller motsvarande. Rektorsutbildning eller annan ledarutbildning i någon form är meriterande. Vi ser gärna att du har erfarenhet av ledande befattning med personalansvar. Du har erfarenhet av förskola och goda kunskaper om skollagen och läroplanen för förskolan. Det är naturligt för dig att använda dig av modern informationsteknik i ditt arbete.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Vi ser fram emot din ansökan!

Antal tjänster: 2

Anställning:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Erfarenhet: Erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid
Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2017-08-13
Referensnummer: A690151

Andra uppgifter:

För att du ska kunna arbeta inom förskola måste du lämna ett utdrag från belastningsregistret.
Ansökningsblanketten kan du hämta på arbetsförmedlingen, hos polisen eller på: http://www.polisen.se/sv/service/registerutdrag

I Askim-Frölunda-Högsbo arbetar vi för en god och hälsofrämjande arbetsmiljö och erbjuder bland annat friskvård med möjligheter till varierande aktiviteter. Rökfri arbetstid tillämpas i hela förvaltningen.

Förvaltningen har gjort medieval för denna rekrytering och undanber oss därför vänligen men bestämt kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster.

Upplysningar lämnas av:

Mette Myrin
Områdeschef
Telefon: 031-366 00 12

Fackliga företrädare:

Winnie Kavsjö
Kommunal
Telefon: 031-366 26 75

Anja Hörnlund
Lärarförbundet Skolledare
Telefon: 0736-63 03 38

Marianne Axelsson
SACO Sveriges Skolledarförbund
Mobiltelefon: 0705-82 35 23
Telefon: 031-366 20 16

Sök jobbet här och nu, i samarbete med OffentligaJobb.<< Tillbaka till listan över lediga tjänster