Förskollärare till Valås förskola (yngre barn)

I Mölndals stad är vi stolta över att ha Sveriges viktigaste jobb där vi tillsammans skapar bästa möjliga vardag för Mölndalsborna. Med mod och kreativitet utvecklar vi våra verksamheter och bidrar till att Mölndal blir en ännu bättre plats att leva och jobba i. Välkommen att göra skillnad i människors vardag varje dag!

Valås förskola ligger i centrala Lindome med nära och goda kommunikations möjligheter med både buss och lokaltåg. Förskolan ligger i nära anslutning till naturen vilket ger fantastiska möjligheter för barnen att vistas i inspirerande miljöer utanför vår gård.

Förskolan består för tillfället av sex avdelningar. Tre stycken avdelningar med barn 3-5 år och tre stycken avdelningar med barn 1-3 år med ett väldigt gott samarbete mellan avdelningarna.

Tjänsten som vi söker är förlagd på en avdelning för barn 1-3 år. Då avdelningen precis har blivit renoverad så kan vi erbjuda dig som är intresserad av tjänsten nya fina ljusa lokaler att arbeta i. Din tjänst kommer också innebära att vi kommer att kunna erbjuda dig att arbeta i en barngrupp på ca 9-10 barn tillsammans med en kollega. Vi kommer att ha tre yngregrupper som arbetar i denna typ av konstellation med ett tätt samarbete och tvärgrupper mellan avdelningarna

Arbetsuppgifter:

Vi arbetar mycket med IKT som ett verktyg i det pedagogiska arbetet. Samtliga våra enheter arbetar med Unikum som ligger till grund för den pedagogiska dokumentationen på Valås förskola. Vi arbetar med kontinuerlig planerings och reflektionstider där tid och möjligheter ges för att kunna reflektera och utvärdera den pedagogiska verksamheten och tillsammans med dina kollegor kommer du att arbeta mot en inspirerande verksamhetsutveckling. Det finns ett genuint gott samarbete på huset där bemötande och förhållningssätt är av stor vikt.

Då vår förskola har förmånen att vara belägen i ett delvis mångkulturellt område så arbetar förskolan aktivt med språkutveckling och mångkultur som en viktig och naturlig del av vår verksamhetsutveckling. Som en del i detta är vi också mitt uppe i vårt arbete med att bli en litteraturprofilerad förskola.

Vår verksamhet utgår från våra centrala styrdokument, LPFÖ med stor tilltro till det kompetenta barnet. Språk, matematik, naturvetenskap och teknik är delar där vi arbetar med att utmana barns nyfikenhet.

Som pedagog i Mölndals stad ges du möjlighet att på arbetstid nätverka tillsammans med andra förskolor i staden genom olika nätverk som binder samman stadens förskolor. Du kommer även att få tillgång till egen I-pad, arbetskläder och friskvårdsbidrag.

Kvalifikationer:

Vi söker dig som är behörig förskollärare med ett stort intresse för barns utveckling och lärande. Vi ser gärna att du är intresserad av språk, matematik, naturvetenskap och teknik, även att du ser möjligheter att använda IKT verktyg som en del i vårt arbete med dokumentation och lärande.

Är du nyutexaminerad kommer du att få möjlighet till en mentor som kommer att kunna ge dig individuellt stöd under ditt första yrkesår.

Antal tjänster: 1

Anställning:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Erfarenhet: Ingen erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid
Tillträde: 2017-11-01

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2017-09-18
Referensnummer: A711575

Andra uppgifter:

Vi ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Behöver du hjälp med att söka tjänsten? Kontakta kundservice på 0771-10 10 29.

Vi vill upplysa om att din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.


Inför rekryteringsarbetet ha vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Upplysningar lämnas av:

Eva Rolander
Förskolechef
Telefon: 0707690132
E-post: eva.rolander@molndal.se

Fackliga företrädare:

Lärarförbundet
Telefon: 031-270909
E-post: lararforbundet@molndal.se

Sök jobbet här och nu, i samarbete med OffentligaJobb.<< Tillbaka till listan över lediga tjänster