Familjebehandlare till Enheten för öppenvård

I Mölndals stad är vi stolta över att ha Sveriges viktigaste jobb där vi tillsammans skapar bästa möjliga vardag för Mölndalsborna. Med mod och kreativitet utvecklar vi våra verksamheter och bidrar till att Mölndal blir en ännu bättre plats att leva och jobba i. Välkommen att göra skillnad i människors vardag varje dag!

Social- och arbetsmarknadsförvaltningen handlägger delar av socialtjänstens verksamheter och är organiserad i verksamhetsområden utifrån barn och unga, familjerätt, ekonomiskt bistånd, vuxen, ensamkommande barn samt arbetsmarknads- och integrationsfrågor. Till detta kommer även en administrativ stab.

Vi söker en medarbetare till Familjestödsteamet på Enheten för Öppenvård. Huvuduppdraget är att erbjuda biståndsbedömda insatser till barn, unga och deras familjer, 0-20 år.

Enheten tillhör Verksamhetsområde Barn och familj, som består av ytterligare tre enheter; Mottagning och Utredning av barn och unga, Familjerätt och övrigt familjestöd samt Familjehem och Kontaktstöd. Totalt består verksamhetsområdet av ca 90 medarbetare.
På enheten för Öppenvård arbetar idag 27 Familjebehandlare.

Vi har ett systemiskt arbetssätt och ett starkt barn- och brukarperspektiv. Inom Öppenvården implementerar vi Signs of Safety och vi arbetar med en bredd av metoder så som Nätverksarbete, Marte Meo, Parenting young children, Tejping, Funktionell familjeterapi, De otroliga åren, Trappan-samtal mm.Arbetsuppgifter:

Ditt uppdrag kommer att vara att arbeta med barn och ungdomar och deras familjer och nätverk. Som behandlare i Öppenvårdens Familjestödsteam arbetar du i huvudsak med att bistå socialsekreterare med utredningsuppdrag. Familjebehandlaren ansvarar för delar av utredningsprocessen och med inslag av stöd och behandling i samråd med socialsekreterare.

Teamet, som består av fyra familjebehandlare, arbetar intensivt i 6-8 veckor med familjen och dokumenterar och sammanfattar i rapporter till ansvarig socialsekreterare. Arbetet kan ske i enhetens lokaler, i familjernas hemmiljö eller på andra platser där familjerna finns.

Arbetet kräver ofta samarbete med andra aktörer som skola, barnpsykiatri, vårdcentraler m.fl. Du ansvarar för att insatsen är klar inom tidsramen för jobbet och har dokumentationsskyldighet enligt de krav som stadens BBiC-licens innebär.

Arbetet kräver stor flexibilitet och obekväm arbetstid förekommer, dock ej helger. I perioder kan det förekomma arbete på tidig morgon och/eller sen kväll. Du planerar Din arbetstid tillsammans med Dina kollegor och utifrån det uppdrag Du arbetar i.

Kvalifikationer:

Vi söker engagerad person med egen drivkraft, god förmåga att samarbeta och som kan erbjuda barn, unga och deras föräldrar insatser som leder till en positiv förändring.

Du som söker har en socionomexamen eller annan likvärdig akademisk utbildning och gärna vidareutbildning som är relevant inom området. Det är bra om Du har erfarenhet av både behandlingsarbete och myndighetsutövning.

Du har tidigare arbetat med föräldrastöd och psykosocialt behandlingsarbete med barn och unga. Du har god kunskap kring socialtjänstlagen och dokumentation kring det arbete du utför. Du är en god lyssnare och samarbetspartner som kan möta människor i olika situationer. Du har förmåga att kunna arbeta flexibelt och såväl självständigt som i team.

Vi erbjuder dig ett arbete på en dynamisk arbetsplats och Du kommer att arbeta tätt ihop med andra behandlare. Detta för att möjliggöra ett arbete med hög kvalitet, där familjer och ungdomar kan erbjudas stöd på hemmaplan.

Du erbjuds kompetens- och metodutveckling samt handledning. Staden erbjuder alla anställda friskvårdsbidrag.

Vi lägger stor vikt vid din personliga lämplighet och din möjlighet att bidra till verksamhetens utveckling.

Körkort erfordras.

Antal tjänster: 1

Anställning:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Erfarenhet: Erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid
Tillträde: Tillträde 2018-02-01 eller enligt överenskommelse.

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2018-01-14
Referensnummer: A742240

Andra uppgifter:

Vi ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Behöver du hjälp med att söka tjänsten? Kontakta kundservice på 0771-10 10 29.

Vi vill upplysa om att din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.


Inför rekryteringsarbetet ha vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Upplysningar lämnas av:

Catarina Liljestrand
Enhetschef
Mobiltelefon: 0707-69 03 47

Fackliga företrädare:

Maka Achalbedachvili
Facklig företrädare för Vision
Telefon: 0768-76 39 13

Åsa Kramér
Facklig företrädare SACO
Telefon: 031-315 14 36

Sök jobbet här och nu, i samarbete med OffentligaJobb.<< Tillbaka till listan över lediga tjänster