Biståndshandläggare SoL/äldreomsorg

I Mölndals stad är vi stolta över att ha Sveriges viktigaste jobb där vi tillsammans skapar bästa möjliga vardag för Mölndalsborna. Med mod och kreativitet utvecklar vi våra verksamheter och bidrar till att Mölndal blir en ännu bättre plats att leva och jobba i. Välkommen att göra skillnad i människors vardag varje dag!

Vård- och omsorgsförvaltningen med sina ca 1500 medarbetare är en av förvaltningarna i Mölndals stad och omfattar äldreomsorg, funktionshinder och hemsjukvård.

Mer information finner du på vår hemsida, www.molndal.se

Arbetsuppgifter:

Vi söker nu en handläggare SoL med inriktning mot personer över 65år /äldreomsorg, då en av våra medarbetare ska vara föräldraledig.

Arbetsuppgifterna innebär att utreda, bedöma behov och fatta beslut i ärenden enligt SoL. I arbetet ingår uppföljning av beviljade insatser, för att bedöma om beviljat bistånd tillgodoser behovet.

Yrket som handläggare innebär många möten med olika personer, vilket ställer krav på social kompetens och flexibilitet. Vi samverkar i stor utsträckning med våra utförare och andra relevanta samverkanspartners, såväl internt som externt.

Tillsammans med professionella kollegor i arbetsgruppen erbjuder vi en trevlig arbetsplats med ett öppet arbetsklimat. Vi har roligt på vår arbetsplats och vi sätter hälsa och miljö högt. Kontoret är beläget i Mölndals centrum.

Vi erbjuder intern metodhandledning och extern processhandledning i arbetet samt kompetensutveckling och friskvårdsbidrag/friskvårdsaktiviteter.

Kvalifikationer:

Vi söker dig som har socionomutbildning eller annan samhällsvetenskaplig högskoleutbildning. Du ska ha kunskap och erfarenhet av handläggning och myndighetsutövning enligt Socialtjänstlagen. God juridisk kunskap inom området är en förutsättning för arbetet.

Vi lägger stor vikt på personlig lämplighet, där du ska ha ett professionellt förhållningssätt och hantera svåra samtal och beslut på ett respektfullt sätt. Du tar ansvar, kan arbeta självständigt och har god samarbetsförmåga och bidrar till arbetsgruppen med din erfarenhet och dina idéer. Du är en kommunikativ person som har lätt att uttrycka dig i tal och skrift. Naturligtvis vill vi också att du tycker om utmaningar och problemlösningar.

Datavana är ett krav.

Antal tjänster: 1

Anställning:

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
Erfarenhet: Erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid
Tillträde: 2018-01-02
Tidsbegränsat till: 2018-12-31

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2017-12-08
Referensnummer: A734068

Andra uppgifter:

Inom vård- och omsorgsförvaltningen pågår ett aktivt arbete för att kunna erbjuda medarbetare önskad sysselsättningsgrad i syfte att minska de ofrivilliga deltidsanställningarna. I de fall annonsering gäller en deltidstjänst är vår ambition att på sikt ge möjlighet till utökad sysselsättningsgrad.

Vid rekrytering beaktar vi mångfaldsperspektivet för att få en bättre spegling av vår verksamhet.

Behöver du hjälp med att söka tjänsten? Kontakta kundservice på 0771-10 10 29.

Före erbjudande om anställning ska ett godtagbart utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas.


Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Mölndals stad har upphandlade avtal.

Upplysningar lämnas av:

AnnKristin Forslund
Chef Biståndsenheten
Telefon: 031-315 24 76
E-post: annkristin.forslund@ molndal.se

Carina Waltilla
Metodutvecklare
Mobiltelefon: 0703-19 47 73
Telefon: 031-315 26 12
E-post: carina.waltilla@ molndal.se

Rebecca Apelvi
Metodutvecklare
Telefon: 031-315 26 15
E-post: rebecca.apelvi@molndal.se

Fackliga företrädare:

Maka Achalbedachvili
VISION
Mobiltelefon: 0768-763913
Telefon: 031-315 10 28

Sök jobbet här och nu, i samarbete med OffentligaJobb.<< Tillbaka till listan över lediga tjänster