Renova söker engagerad arbetsmiljöingenjör

Renova är Västsveriges ledande miljöföretag inom avfall och återvinning. Vårt uppdrag är att tillsammans med våra tio ägarkommuner ta ett långsiktigt ansvar när det gäller avfall och återvinning. Vi ska leverera affärsmässig samhällsnytta och aktivt medverka till en hållbar utveckling i vår ägarregion. Koncernen består av två bolag: Renova AB, som arbetar med ägarkommunernas direkttilldelade uppdrag och Renova Miljö AB, som konkurrerar med andra företag om uppdrag från företag, verksamheter och kommuner. Vi är totalt ca 780 medarbetare inom koncernen och omsätter 1 180 miljoner kronor. Vi är certifierade enligt ISO 14001 (miljö), ISO 9001 (kvalitet) och OHSAS 18001 (arbetsmiljö). För mer information besök: www.renova.se

Arbetsuppgifter:

Renova vill erbjuda en hållbar arbetsplats. Arbetsmiljön ska vara säker, utvecklande och trivsam. Vår ambition är att ytterligare stärka genomförandekraften och effektiviteten i arbetsmiljöarbetet för att säkerställa en sund, jämställd och attraktiv arbetsplats. Nu söker vi dig, en kunnig arbetsmiljöingenjör för att fortsätta driva och utveckla vår arbetsmiljö!

Som arbetsmiljöingenjör hos oss kommer du att arbeta både strategiskt och operativt. Vi tror att du är sakkunnig och gillar att bidra med din specialistkunskap inom arbetsmiljö till chefer, medarbetare och skyddsombud. I rollen ingår att samordna analys av tillbud, olycksfall och risker som våra medarbetare utsätts för och föreslå lämpliga lösningar och åtgärder. Eftersom Renova använder mycket kemiska produkter i verksamheter hoppas vi att du har särskild kunskap när det gäller kemiska arbetsmiljörisker och hälsorisker. Du behöver kunna bidra till lösningar på problem för både våra kunder och våra medarbetares arbetsmiljö. Det är en viktig del i vårt arbete med att vara en attraktiv arbetsgivare samt ytterligare stärka vårt varumärke när det gäller miljöarbete.

Rollen är ny på Renova vilket innebär spännande möjligheter för rätt person. Du ingår Renovas HR-avdelning som består av 3 affärsområdesnära HR-partners, en HR-specialist med inriktning mot kompetensförsörjning och en HR-specialist inriktad på lönebildning och arbetsrätt, en HR-chef samt en lönefunktion. Som arbetsmiljöingenjör ingår samarbete med HR-partner med fokus på psykosocial arbetsmiljö.

Kvalifikationer:

- Arbetsmiljöingenjörsutbildning eller motsvarande
- Flerårig arbetslivserfarenhet inom området
- Uttrycker dig väl i svenska i tal och skrift
- Erfarenhet från avfalls- och återvinningsbranschen är meriterande
- Goda kunskaper i OHSAS 18001 är meriterande

Vi tror att du är engagerad, initiativtagande och lösningsfokuserad. Du är bra på att strukturera ditt arbete och gillar variation. Då rollen är bred med många kontaktytor behöver du ha god social förmåga och gillar att möta människor. Du är en god kommunikatör och bra på att driva och utveckla processer och projekt. Renovas förhållningssätt Helhetsperspektiv, Engagemang, Tillsammans och Ansvar är viktiga ledord i ditt arbete. Du är, sist men inte minst, givetvis intresserad av miljö och miljöfrågor.

Antal tjänster: 1

Anställning:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Erfarenhet: Erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid
Varaktighet: Tillsvidare
Arbetstid: Dagtid
Tillträde: Tillträde: Omgående, enligt överenskommelse

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2017-12-11
Referensnummer: A731386

Andra uppgifter:

Som anställd på Renova är du inte bara en uppskattad medarbetare utan även en uppskattad samhällsmedarbetare då vi verkar för ett hållbart samhälle! Som anställd på Renova får du ta del av våra förmåner. Ett urval av dessa är: utbildning, karriärplanering och karriärutveckling; trevliga kollegor och trivselaktiviteter; subventionerad lunch; friskvårdsbidrag; gruppträning med instruktör på din arbetsplats samt ett välutrustat gym.

Renova arbetar aktivt med jämställdhets- och mångfaldsfrågor och eftersträvar en jämn fördelning bland våra medarbetare avseende ålder, kön och etnisk bakgrund.

Upplysningar lämnas av:

Elna Hansson
HR- chef
Telefon: 031- 61 81 40

Fackliga företrädare:

Marie-Louice Flach
Saco
Telefon: 031-61 87 06

Jim Lovevik
Vision
Telefon: 031-61 85 42

Kim Jörgensen
Transportarbetarförbundet
Telefon: 031-618593

Bengt Lindberg
Ledarna
Telefon: 031-61 82 52

Sök jobbet här och nu, i samarbete med OffentligaJobb.<< Tillbaka till listan över lediga tjänster