Studentmedarbetare inom PA/ HR med sinne för statistik sökes

Publiceringsdatum: 2017-09-01

Om arbetsplatsen

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologisk, ekonomisk och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka?

Tillsammans gör vi skillnad!
Grundskoleförvaltningens övergripande uppdrag är att ge alla Malmös elever samma möjligheter att lyckas i skolan och nå goda resultat. Förvaltningen ska även skapa de bästa förutsättningarna för de medarbetare som möter våra elever och deras vårdnadshavare. Oavsett arbetsuppgifter så innebär ett arbete i grundskoleförvaltningen att göra skillnad för våra 28 900 elever. Tillsammans med 5 200 kollegor kan du vara med i skapandet av varje elevs bästa skola.

Som studentmedarbetare i Malmö stad erbjuds du en möjlighet att parallellt med studierna praktisera dina akademiska kunskaper med uppdrag inom våra verksamheter. Arbetstiden kan motsvara 10-15 timmar i veckan.

Studentmedarbetarprogrammet vänder sig till dig som studerar på Malmö högskola eller Lunds universitet. Du ska ha läst minst 60 hp och fortfarande studera under hela uppdragsperioden.

Arbetsuppgifter

Kompetensförsörjningsenheten inom grundskoleförvaltningen har ett särskilt uppdrag att säkra skolornas bemanning på kort och lång sikt. Vi arbetar med flera olika projekt för att skapa hållbara och kvalitativa lösningar som ska möta upp bristen på utbildade lärare. Till ett av dessa projekt behöver vi förstärka vårt förarbete med en studentmedarbetare som kan tillämpa sina kunskaper om organisation och statistik i en kartläggning över våra obehöriga lärare. Har du dessutom kännedom om rekryteringsmetoder kommer du att ha stor nytta av det.

Du kommer att bearbeta statistiskt material och rådata om anställning och kvalifikationer. Du kommer även att genomföra ett antal djupintervjuer med skolledare och lärare för att ge liv och djup åt det statistiska underlaget. Resultatet av ditt arbete ska du presentera i ett skrivet och visuellt material som ligger till grund för vårt fortsatta arbete med att vidareutbilda, rekrytera och organisera för de lärare som saknar lärarutbildning.

Ditt arbete kommer att vara självständigt, men du ingår i kompetensförsörjningen och har tre kollegor och en chef till stöd att ta ditt arbete framåt. Till varje projekt finns en projektledare, men i kompetensförsörjningsenheten samlas flera olika professioner som tillsammans arbetar fram handlingsalternativ för projekten.

Vi arbetar nära och samarbetar ofta med förvaltningens HR-avdelning. Det innebär att du kan komma att tilldelas arbetsuppgifter som ligger inom HR:s arbetsfält, framför allt som förstärkning i rekryteringsprocesser.

Kvalifikationer

Du studerar inom något av följande områden: PA/HR, statistik eller sociologi. Det är meritande om du har läst rekryteringsmetodik.

Studentmedarbetarprogrammet vänder sig till dig som studerar på Malmö högskola eller Lunds universitet. Du ska ha läst minst 60 hp och fortfarande studera under hela uppdragsperioden.

Vi söker en kollega som känner sina personliga egenskaper och vet hur du kan använda dem. Du ställer frågor för att du är intresserad och tycker att det är roligt att möta och samtala med människor. Du behöver vara noggrann och strukturerad men framför allt engagerad i att vara med och skapa varje elevs bästa skola.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning

Erfarenhet: Ingen erfarenhet krävs

Omfattning: Timavlönad

Tillträde: 2017-10-02 Uppdraget innebär arbete 10 timmar/veckan i genomsnitt.

Tidsbegränsat till: 2018-01-31

Antal platser: 1

Ansökan

Ansök senast: 2017-09-14

Referensnummer: 171-17-0659

Kontaktpersoner

Fackliga företrädare

  • SSR, Lina Svärd
  • 0733-14 76 01
  • Visions avdelning
  • 040-304830

Övrigt

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771- 10 10 29. Frågor om specifika jobb besvaras av den rekryterare eller kontaktperson som anges i annonsen.