IT-tekniker

Publiceringsdatum: 2017-12-21

Om arbetsplatsen

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologisk, ekonomisk och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka?

Hos oss på gatukontoret får du chansen att skapa Malmö bortom morgondagen. Vi satsar mer än 4 miljarder extra de närmaste 15 åren på att bygga en modern och hållbar stad och vill gärna ha med dig på resan. Just nu söker vi ett 20-tal nya medarbetare. Låt oss skapa det nya tillsammans.

Arbetsuppgifter

Gatukontoret står inför ett mycket spännande år. Under 2018 kommer Gatukontoret att tillsammans med Fastighetskontoret att bilda en ny förvaltning som skall se dagens ljus under sommaren 2018. På grund av detta behöver vi på Gatukontorets IT- och GIS-enhet förstärka vårt team med en engagerad och serviceinriktad IT-tekniker.

I din roll som IT-tekniker kommer du att ge teknisk support till förvaltningens användare där det ställs krav på din kommunikativa och pedagogiska förmåga för att hjälpa användarna på ett bra och trevligt sätt. Typen av ärenden är av ett vitt spektrum men spänner sig över områden som support av förvaltningens applikationer, IT-system, datorer, telefoner, skrivare och kringutrustning. Arbetet kommer även innebära Installation och leverans av datorer. Flytt och installation av IT-utrustning såsom skärmar, A/V utrustning mm. Under sommarperioden när den nya förvaltningen skall starta kommer arbetet innehålla flera moment kopplat till projektet och dess behov av IT-stöd.

Du kommer att till en början gå sida vid sida med en av våra erfarna medarbetare, som kommer att delegera uppgifter till dig för att du senare ska kunna arbeta mer självständigt.

Kvalifikationer

Vem är du? För att lyckas i tjänsten tror vi att du är engagerad, nyfiken, ansvarsfull och serviceinriktad. Och har mycket god kommunikativ och pedagogisk förmåga samt ett brinnande intresse för IT och service!

Du har kunskaper om hur en dator är uppbyggd och fungerar, främst gällande vanligt förekommande applikationer och Microsoft operativsystem Windows 10 och har tidigare arbetat med metodisk felsökning och felavhjälpning av datorer och kringutrustning. (ex. Microsofts operativsystem, Internet Explorer, Microsoft Office, nätverk och kommunikation, skrivare och kringutrustning.) Du har god svenska i både tal och skrift.

Det är meriterande om du har:
- Eftergymnasial utbildning med IT som fokus.
- Kunskaper inom nätverk(TCP/IP, DNS, DHCP) samt Active Directory (AD).
- Kunskaper inom Office 365

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning

Erfarenhet: Erfarenhet krävs

Omfattning: Heltid

Tillträde: Tillträde är snarast eller enligt överenskommelse.

Tidsbegränsat till: 2018-10-31

Antal platser: 1

Ansökan

Ansök senast: 2018-01-14

Referensnummer: Gk 883

Kontaktpersoner

  • Joel Norén
  • Enhetschef
  • 040-341262

Fackliga företrädare

  • Josef Biro
  • IT-sekreterare och Vision
  • 040-341356

Övrigt

Josef Biro finns tillgänglig för frågor efter den 2/1-2018 och Joel Norén efter den 8/1-2018. God jul!

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771- 10 10 29. Frågor om specifika jobb besvaras av den rekryterare eller kontaktperson som anges i annonsen.