Förskollärare till Temperaturgatan 95

Västra Hisingen består av Torslanda och Biskopsgården och här bor drygt 53 000 människor med en spännande blandning av olika bakgrund och kultur. I vår stadsdel är vi övertygade om att när invånare och medarbetare får inflytande och känner delaktighet, skapar vi en bättre vardag för alla. Som en av våra 3 500 skickliga medarbetare är du med och utvecklar stadsdelen och ett långsiktigt hållbart Göteborg genom att ge våra invånare service av hög kvalitet. Välkommen till en arbetsplats där vi bryr oss om varandra, arbetar tillsammans och tänker nytt.

Arbetsuppgifter:

Vi söker förskollärare till härliga och mångkulturella Temperaturgatan 95.

Förskolan nystartas i existerande lokaler, och verksamheten startas upp i februari med två avdelningar. Förskolan har nära till natur och ett stort friluftsområde. Tillsammans med dina kollegor kommer du att ha möjlighet att bygga upp denna nya verksamhet!

Du ska tillsammans med dina kollegor ansvara för planering och genomförande av pedagogiskt arbete med barn enligt Läroplanen (Lpfö). Då vi arbetar med flerspråkiga barn i ett mångkulturellt område har förskolan ett aktivt språkfokus för att skapa en bra grund för barnen i det svenska språket.

Du arbetar för att skapa en utvecklande och stimulerande lärmiljö, där barn och vuxna lär av varandra. Du är nyfiken på barnens lärprocesser och skapar utmanade miljöer där barn och pedagoger kan utforskar tillsammans. Kreativitet och skapande är viktiga inslag tillsammans med kommunikation och det sociala samspelet.

En viktig del av arbetet är det systematiska kvalitetsarbetet, där dokumentation, utvärdering och analys är viktiga för att uppnå våra mål. Digitala verktyg används i det dagliga pedagogiska arbetet med barnen. Vi samarbetar med Universum där du erbjuds grundutbildningar i naturvetenskap och teknik.

Kvalifikationer:

Vi söker dig som är legitimerad förskollärare. Du har tidigare erfarenhet av arbete som förskollärare, det är meriterande om du har erfarenhet av antingen arbete med barns språkinlärning eller specialpedagogik.

Du ska kunna omsätta modern pedagogisk teori i praktiskt arbete och vara väl förtrogen med den svenska läroplanen för förskolan.

Du har ett engagemang att arbeta med barn i ett mångkulturellt område, du har hög språkmedvetenhet och kan uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska. Du ser till varje barns lärandeprocess och anpassar dina arbetssätt för att passa barngruppen. Du ser dokumentation som ett pedagogiskt verktyg för reflektion och kvalitetsutveckling och du har ett positivt lösningsinriktat förhållningssätt gentemot barn, vårdnadshavare och kollegor. Som person är du ansvarsfull, lyhörd, flexibel och ödmjuk i ditt uppdrag.

Välkommen med din ansökan redan idag!

Antal tjänster: 4

Anställning:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Erfarenhet: Erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid
Tillträde: Tillträde 1/2-2018 eller enligt överenskommelse.

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2017-12-08
Referensnummer: 647/17

Andra uppgifter:

Intervjuer kommer att hållas löpande under annonseringsperioden så tveka inte med din ansökan!

Enligt Skollagen ska utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas av personer innan de anställs inom förskoleverksamhet, skola och skolbarnomsorg. Detta kan beställas på Polisens hemsida.

Vi värnar om våra medarbetares hälsa och erbjuder bl a friskvårdsbidrag, rabatterade träningskort och cykelförmån.

Inför denna rekrytering har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och därför undanber vi oss ytterligare erbjudanden om
kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Upplysningar lämnas av:

Erika Wingerstad
Förskolechef
Telefon: 031-3666862

Fackliga företrädare:

Anders Wilhelmsson
Lärarförbundet
Telefon: 031-701 55 16

Sök jobbet här och nu, i samarbete med OffentligaJobb.<< Tillbaka till listan över lediga tjänster