Stödassistent till ny daglig verksamhet på Västra Hisingen

Västra Hisingen består av Torslanda och Biskopsgården och här bor drygt 53 000 människor med en spännande blandning av olika bakgrund och kultur. I vår stadsdel är vi övertygade om att när invånare och medarbetare får inflytande och känner delaktighet, skapar vi en bättre vardag för alla. Som en av våra 3 500 skickliga medarbetare är du med och utvecklar stadsdelen och ett långsiktigt hållbart Göteborg genom att ge våra invånare service av hög kvalitet. Välkommen till en arbetsplats där vi bryr oss om varandra, arbetar tillsammans och tänker nytt.

Arbetsuppgifter:

Nu har vi startat en ny daglig verksamhet för personer med autism och intellektuella funktionsnedsättningar och vi söker dig som vill vara med nästan från början!

Den nya dagliga verksamheten kommer att bli en arbetsplats för fyra personer med autism och intellektuella funktionsnedsättningar.

Arbetet innehåller till stor del tydliggörande pedagogik, där målet är att nå varje individs specifika behov. Arbetsgruppen kommer att ha stöd av en metodhandledare i det pedagogiska arbetet. Du kommer att ingå i en arbetsgrupp med 5 medarbetare, som arbetar med utveckling av metoder, rutiner och socialdokumentation för att nå och upprätthålla ett gemensamt förhållningssätt. Arbetsuppgifterna är bl.a. individuella arbetsmoment både inom- och utomhus.

Tillträde enligt överenskommelse, till en av tjänsterna är det önskvärt med snabbt tillträde under hösten. För den andra tjänsten planeras tillträde i början av januari 2018, då den fjärde brukaren påbörjar daglig verksamhet inom enheten.

Kvalifikationer:

Krav kvalifikationer;

• Vårt utbildningskrav är stödassistentutbildning eller gymnasiekompetens ex vård och omsorgsutbildning med specialisering funktionsnedsättning eller annan adekvat utbildning som arbetsgivaren finner lämplig. Till adekvat utbildning hör lägst gymnasienivå eller annan pedagogisk utbildning med inriktning mot målgruppen.
• Erfarenhet av att tillämpa alternativ kompletterande kommunikation, gärna tecken som stöd
• Erfarenhet av att arbeta med tydliggörande pedagogik
• Praktisk erfarenhet av lågaffektivt förhållningssätt
• Kunna arbeta både individuellt och i grupp
• B-körkort och körvana
• Du måste vara bekväm i att uttrycka dig muntligt och skriftligt på svenska då kommunikation och dokumentation är en viktig del av arbetet.

Övriga kvalifikationer;

Vi söker dig som har några års erfarenhet av att arbeta med målgruppen. Det är viktigt att du är engagerad, positiv, strukturerad och att du vill vara med och starta upp samt därefter vidareutveckla verksamheten.
I ditt uppdrag ingår att ha ett professionellt förhållningssätt med individen i fokus. Du ska vara trygg och lyhörd som person och ha ett genuint intresse av arbetet.

Antal tjänster: 2

Anställning:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Erfarenhet: Erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid
Varaktighet: Tillsvidare
Arbetstid: Dagtid
Tillträde: 2017-10-02

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2017-09-28
Referensnummer: 465/17

Andra uppgifter:

Urval kommer att påbörjas under rekryteringstiden, så vänta inte med din ansökan!

Vi värnar om våra medarbetares hälsa och erbjuder bla friskvårdsbidrag, rabatterade träningskort och cykelförmån.
Inför denna rekrytering har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och därför undanber vi oss ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Upplysningar lämnas av:

Gunilla Österman
Enhetschef
Telefon: 031 366 65 90

Fackliga företrädare:

Ann Christin Andersson
Skyddsombud Kommunal
Telefon: 0702841815

Yvonne Andersson
Kommunal
Telefon: 031-3666063 / 031-3666062

Sök jobbet här och nu, i samarbete med OffentligaJobb.<< Tillbaka till listan över lediga tjänster