Socialsekreterare till Enhet för barn och unga, Härryda kommun

Välkommen till Sveriges viktigaste jobb i Härryda kommun som ligger mitt emellan Göteborg och Borås med Landvetter flygplats mitt i.

Precis utanför Göteborg hittar du oss; en nyfiken flygplatskommun som växer stadigt. Våra invånare är yngre än i resten av landet, hit flyttar till exempel gärna barnfamiljer. Kanske vill de åt skogen och sjöarna, kanske är det de korta pendlingssträckorna och den snabba kollektivtrafiken som lockar. Eller kanske är det våra skolor med sina fina resultat och engagerade pedagoger. Det kan ju också tänkas att de är en av dem som driver eller arbetar på något av kommunens 3000 företag.

Till centralorten Mölnlycke, där socialtjänsten har sitt kontor, är det 10 minuters bilfärd och 15 minuters bussfärd från centrala Göteborg. Busshållplatsen ligger i anslutning till kommunhuset och vi har även flera möjligheter till gratis parkering.

Vi söker dig som är en ansvarstagande person som trivs och är trygg i rollen som myndighetsutövare. Har du även ett stort intresse och engagemang för utsatta barn, familjer i behov av stöd samt placerade barn, då har vi jobbet för Dig! Just nu har vi vakanser både som utredande socialsekreterare och som barnsekreterare. Härryda kommun har som ambition att skapa västsveriges bästa socialtjänst för barn och deras familjer. Vill du vara med?

Vi erbjuder dig ett meningsfullt, spännande och varierande arbete i en liten kommun med korta beslutsvägar. Härryda kommun är en resursstark kommun med en god ekonomi, vilket även präglar socialtjänstens arbete. Härryda kommun arbetar för att ge våra medarbetare goda förutsättningar att bedriva ett socialt arbete med god kvalitet. Som ett led i detta arbete har kommunen precis satsat på att förstärka bemanningen genom att inrätta så kallade seniorhandläggartjänster.

Enhet för barn och unga består idag av en placeringsgrupp, en utredningsgrupp och en familjerätt. Tillsammans är vi ca 25 medarbetare. I utredningsgruppen kommer det finnas totalt tre seniorhandläggare med ett särskilt uppdrag att utgöra extra stöd i arbetet både utifrån mentorskap vid introduktion men även i det löpande dagliga arbetet. Det finns ett gott kollegialt stöd och oftast arbetar vi två och två. Arbetet på enheten leds av två enhetschefer och två metodhandledare.

Hos oss får du ett nära arbetsledarstöd, extern handledning och goda möjligheter till utbildning. Vi erbjuder introduktion för nya via Yrkesresan (GR), basutbildning avseende våld i nära relationer, grundutbildning i Samarbete för trygghet (likvärdigt Signs of Safety), fördjupningsutbildningar inom våld i nära relation samt även regelbunden extern handledning.

Ett aktivt hälsofrämjande arbete pågår på enheten och drivs främst av enhetens hälsoinspiratörer. Härryda kommun erbjuder alla anställda friskvårdsbidrag, gratis telefonsamtalsstöd samt att köpa buss/tåg-årskort genom månadsavdrag på lönen.

Arbetsuppgifter:

Som utredande socialsekreterare består arbetsuppgifter främst av att göra barnavårdsutredningar i enlighet med gällande lagstiftning och riktlinjer tillsammans med enhetens övriga socialsekreterare. På enheten utreder vi barn och ungdomar i åldern 0-20 år. Det ingår även uppföljning av öppenvårdsinsatser. Arbetsuppgifterna består av dels handläggning och dokumentation samt av samtal med barn, ungdomar, deras föräldrar samt samverkan med interna och externa partners.

Som socialsekreterare för placerade barn ansvarar du för uppföljning av barn och ungdomar som är placerade enligt SoL eller LVU i familjehem eller på HVB. Det innebär att ha en sammanhållande funktion för barnet/ungdomen med dess behov i fokus. Du ser till att uppdrag och genomförandeplaner följs och revideras, planerar för barnets/ungdomens umgänge med sitt nätverk och följer upp deras vardag i hemmet, i förskola/skola och deras fritid. För de familjehemsplacerade barnen och ungdomarna sker arbetet i nära samarbete med familjehemssekreterarna. Vid nya beslut om placeringar sker samarbetet med de utredande socialsekreterarna, så du kan alltid få stöd av någon kollega.

Socialsekreterarna deltar också i enhetens och förvaltningens utvecklingsarbete.

Kvalifikationer:

Vi söker dig som är examinerad socionom eller har annan likvärdig högskoleutbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Du ska ha ett par års erfarenhet av socialt arbete och arbete inom socialtjänsten. Erfarenhet av socialt arbete och myndighetsutövning avseende barn och familjer är önskvärt.

Du ska ha god förmåga att uttrycka dig på svenska både i tal och skrift samt ha kunskap och kännedom om gällande lagstiftning och riktlinjer.

God förmåga till både självständigt arbete och samarbete med såväl interna som externa samarbetspartners. Arbetet som socialsekreterare kräver också god förmåga att skapa relationer, kommunicera, att hantera svåra situationer likaså att vara strukturerad och tydlig. Ett lösningsfokuserat förhållnings- och arbetssätt är meriterande. Körkort för personbil erfordras. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Antal tjänster: 2

Anställning:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Erfarenhet: Erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid
Tillträde: Tillträde 1 september 2017 eller enligt överenskommelse.

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2017-08-13
Referensnummer: A702249

Andra uppgifter:

I samband med en anställning ska du lämna utdrag ur polisregistret.

Intervjuer kan komma att ske löpande under ansökningstiden.

Vi ser gärna att du söker tjänsten via Offentliga jobb. Om du önskar skicka din ansökan med brev tar vi emot den på adress:
Härryda kommun, Personalfunktionen, 435 80 Mölnlycke
Kom ihåg att ange referensnumret på den tjänst du söker.

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser. Härryda kommun har upphandlade avtal.

Upplysningar lämnas av:

Jessica Johansson
Enhetschef
Telefon: 031-724 68 02

Ulrika Söderlund
Tf Enhetschef
Telefon: 031-724 82 77

Fackliga företrädare:

Fackliga representanter
når du via kommunens växel
Telefon: 031-724 61 00

Sök jobbet här och nu, i samarbete med OffentligaJobb.<< Tillbaka till listan över lediga tjänster