HR specialist - Avtal och förhandling

Ale kommun med 30 000 invånare ligger strax norr om Göteborg och har den största befolkningsökningen i regionen. Ale växer med 300 bostäder per år.

Vi är 2 000 anställda som ska ge Aleborna inspiration att följa sina drömmar. Då krävs riktigt bra medarbetare. Vill du bli en av oss?

Personalavdelningen är organiserad i Sektor kommunstyrelsen. På personalavdelningen arbetar HR och lön tillsammans med att utifrån våra professioner bidra till verksamhetsutveckling och måluppfyllelse.

HR i Ale präglas av förändringsarbete och arbetsglädje. Vårt uppdrag är att addera värde till kommunens verksamheter och därmed till våra invånare. Ett uppdrag som engagerar oss att ge det lilla extra, varje dag.

Vi är mitt i en mycket spännande utvecklingsprocess! Vill du bli en av oss?

Arbetsuppgifter:

HR i Ale är ett engagerat gäng kollegor där vi har ett bra samarbetsklimat och tillsammans en hög kompetens inom HR-området. Vi behöver stärka vår kompetens inom arbetsrätt, avtal, förhandling och lönebildning. Därför söker vi dig som är en van förhandlare och har ett engagemang och en genuin kompetens och stort intresse för arbetsrätt och fackligt samarbete. Du är avdelningens specialist inom arbetsrätt och kollektivavtalsfrågor och ansvarar för att utveckla våra rutiner och processer utifrån verksamhetens och framtidens utmaningar.

I din roll förväntas du att genomföra komplexa arbetsrättsliga analyser och bedömningar utifrån lagstiftning, kollektivavtal, domstolspraxis och förarbeten.
Du är ett gott stöd och bollplank för både kollegor inom både HR och lön samt chefer i tolkningar, utredningar, tviste- och kollektivavtalsförhandlingar. Detta gör du i nära samarbete med dina kollegor samt genom att arbeta självständigt.

Tillsammans med ett lönebildningsteam verkar du för lönebildningen i Ale kommun.

Som HR specialist ingår det att utbilda och hålla i chefsintroduktioner för chefer inom dina ansvarsområden.

En del av din tjänst kommer utgöras av att arbeta som HR-specialist utifrån ett arbetsgivarperspektiv.
Som HR-specialist arbetar du strategiskt och operativt med HR-frågor. Tillsammans med kollegor i team arbetar du riktat till en sektor. Du deltar i en eller flera ledningsgrupper som partner till cheferna med uppdrag att bidra till verksamhetsutveckling utifrån ett HR-perspektiv. Du täcker hela HR-området, allt från att attrahera och rekrytera till att utveckla och avveckla. Detta innebär att du kommer att röra dig brett mellan arbetsuppgifter inom bland annat rekrytering, kompetens och ledarförsörjning, arbetsrätt samt chefsstöd.

Kvalifikationer:

Vem är du?
Du har högskoleutbildning inom HR, juridik eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer relevant för tjänsten.
Du har minst fem års erfarenhet från kvalificerat, självständigt personalarbete inom arbetsrätt och förhandling. Du har god erfarenhet av fackliga förhandlingar och kommunala avtal samt erfarenhet av och förståelse för arbete inom en politiskt styrd organisation. Du har god erfarenhet av att arbeta med lönebildning och lönebildningsprocessen.

Du har god förmåga att ta initiativ, samarbeta och lösa problem som i sin tur kräver en balans mellan mod och lyhördhet i förhandlingar, möten, konflikter och tvister. Vi förutsätter att du har ett konsultativt förhållningssätt och förmåga att skapa goda relationer i kontakter på olika nivåer inom Ale kommun. Genom ditt sätt att vara flexibel, driven och prestigelös bidrar du med din kompetens i vårt gemensamma, långsiktiga utvecklingsarbete.

Tjänsten kräver goda kunskaper i svenska i såväl tal som skrift samt goda kunskaper inom Officepaketet. Du ser IT-verktyg som en naturlig del i din vardag och vill vara med i den digitala utvecklingen.
Du har viljan, engagemanget och ett stort intresse för att utveckla en HR-avdelning i världsklass!

Vad kan vi erbjuda?
Hos oss kommer du att ingå i en grupp där du ges stor möjlighet att påverka den fortsatta utvecklingen av HR-arbetet i Ale kommun. Vi använder varandra som bollplank och ventiler i vardagen och vi har alltid nära till skratt. Humor är en mycket viktig del i vår arbetsglädje. Som komplement till teamet har vi också ett upparbetat professionellt nätverk med representanter inom HR från andra kommuner och verksamheter.

Antal tjänster: 1

Anställning:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Erfarenhet: Erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid
Tillträde: Tillträde snarast enligt överenskommelse.

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2017-12-27
Referensnummer: A731598

Andra uppgifter:

Månadslön. Individuell lönesättning.

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv. Uppgifterna behandlas och sparas enligt personuppgiftslagen.

Varmt välkommen med din ansökan!

Upplysningar lämnas av:

Christina Nordberg
Tf HR-chef
Telefon: 0303-33 06 53

Malin Öberg
HR-specialist
Telefon: 0303-33 01 69

Fackliga företrädare:

Fackliga representanter nås via kommunens kontaktcenter
Telefon: 0303-33 00 00

Sök jobbet här och nu, i samarbete med OffentligaJobb.<< Tillbaka till listan över lediga tjänster