Bygglovshandläggare/Bygglovsingenjör

Stenungsund, det goda samhället med framtidstro och utveckling med människan och naturen i centrum.

Stenungsunds kommun, är en expanderande kustkommun med ca 25000 invånare, ett starkt näringsliv, boendemiljöer nära havet och goda kommunikationsmöjligheter. Kommunen har ett välutvecklat kultur- och föreningsliv samt bra förutsättningar för friluftsliv och rekreation. Helhet, öppenhet, delaktighet och insyn är kommunens ledord.

Sektor Samhällsbyggnad har en central roll i att skapa en attraktiv och hållbar kommun, där människor trivs att bo och verka. Vi arbetar för att utveckla kommunen inom många olika områden – till exempel plan och bygg, miljö- och hälsoskydd, mark och exploatering, vatten och avlopp, avfall, kart och mät, idrottsanläggningar, bostadsanpassning, färdtjänst, samt gata och park.

Verksamhet Bygglov har i dag nio medarbetare. Tre administratörer och sex handläggare. Vi hanterar ärenden om lov, förhandsbesked, anmälningsärenden, tekniska samråd samt tillsyn enligt Plan- och bygglagen. Även handläggning av bostadsanpassningsbidrag ligger inom vår verksamhet. Tekniska myndighetsnämnden tar beslut i de frågor som inte omfattas av vår delegationsordning. Vi ser att intresset och behovet av att bygga i kommunen är stort och vi behöver nu en handläggare för att möta vårt ansvar enligt Plan- och bygglagen.

Arbetsuppgifter:

Vi söker en bygglovshandläggare. I arbetsuppgifterna ingår att självständigt handlägga nämndens lov- och anmälningsärenden och tillsynsärenden. Du är föredragande inför nämnden och ger information och rådgivning till allmänheten. I vår verksamhetsutveckling bidrar du och driver också en del egna frågor. Vi handlägger ärenden i systemet ByggR varför erfarenhet av det är meriterande.

Kvalifikationer:

Utbildning krävs. Vi söker dig som har erfarenhet av myndighetsutövning och har en mycket god förmåga att kommunicera både muntligt och skriftligt. God kännedom om bygglovsprocessen samt goda kunskaper inom plan- och bygglagen.

Vi värdesätter god förmåga att planera och strukturera arbetsuppgiften och att driva utveckling och samarbetsformer i verksamheten. Du har förståelse för att arbeta i en politiskt styrd organisation och stort fokus på bemötande och service till våra kommuninvånare. Du har körkort.
Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Antal tjänster: 1

Anställning:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Erfarenhet: Erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid
Löneform: Månadslön
Tillträde: Snarast enligt överenskommelse

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2017-11-01
Referensnummer: A718687

Andra uppgifter:

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv. Uppgifterna behandlas och sparas enligt personuppgiftslagen.

Varmt välkommen med din ansökan!

Upplysningar lämnas av:

Maja Andersson
Verksamhetschef bygglov
Telefon: 0303-73 26 29
E-post: maja.andersson@ stenungsund.se

Fackliga företrädare:

De fackliga förbunden nås via kommunens växel
Telefon: 0303-73 00 00

Sök jobbet här och nu, i samarbete med OffentligaJobb.<< Tillbaka till listan över lediga tjänster