Fritidspedagog sökes till Långedragsskolan

Stadsdelsförvaltningen Västra Göteborg omfattar Södra Skärgården, Tynnered och Älvsborg och är en kustnära stadsdel med ca 52 000 invånare. Stadsdelens främsta uppdrag är att erbjuda invånarna tjänster och service inom bl a förskola, skola, kultur, fritid, individ- och familjeomsorg samt omsorg för äldre och funktionshindrade. Förvaltningen har ca 3500 anställda. Vi arbetar utifrån synsättet att mångfald och jämn könsfördelning ökar kvaliteten på de tjänster som SDF Västra Göteborg erbjuder.

Arbetsuppgifter:

Långedragsskolan är en liten skola i västra Göteborg med 200 elever från förskoleklass till årskurs 6 och nu söker vi efter en fritidspedagog som brinner för barns utveckling och lärande!

Vår skola väntar på ny skola som kommer vara klar under 2019. Under 2017 kommer vi att aktivt arbeta med ledord för vår skola i nära samarbete med elever och föräldrar. Idag är vår skola placerad på Eckragatan 36 nära till både hav och naturområden.

Som fritidspedagog hos oss driver du den pedagogiska utvecklingen för eleverna hela dagen, tillsammans med dina kollegor. Du samverkar med vårdnadshavare, elevhälsa, arbetslag och övrig skolpersonal. Fritidshemmet har ett nära samarbete med skolan och i tjänsten ingår det att arbeta med eleverna under hela skoldagen. Rasterna är viktiga ur olika synpunkter, att organisera rastaktiviteter är en del av ett hälsofrämjande arbete såväl som att skapa relationer och bidra till elevernas sociala utveckling. Vi har Trivselledare på vår skola. Arbete sker i enlighet med skollagen, Lgr 11. Önskemål är att du har ämneskompetens såsom idrott, bild och musik.

I Västra Göteborg arbetar vi med att stärka fritidshemmen och fritidspedagogerna i deras yrkesroll. Vi har fritidsnätverk som träffas regelbundet varje månad.

Kvalifikationer:

Vi söker dig som är utbildad fritidspedagog. Tidigare erfarenhet är önskvärt, men det är inget krav för tjänsten.

Som person är du flexibel, kreativ, strukturerad och gillar utmaningar. Du har god samarbetsförmåga, förmåga att skapa goda relationer och ett positivt förhållningssätt gentemot barn, föräldrar och kollegor. Vidare har du ett brinnande intresse för att skapa bästa tänkbara fritidshem för våra elever genom att skapa goda lärmiljöer och anpassa fritidsundervisningen.

Känner du igen dig i beskrivningen och vill vara med och skapa framtidens skola? Skicka då in din ansökan redan i dag!

Antal tjänster: 1

Anställning:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Erfarenhet: Ingen erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid
Varaktighet: Tillsvidare
Arbetstid: Dagtid
Tillträde: 2017-08-07. Eller enligt överenskommelse

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2017-07-24
Referensnummer: A701774

Andra uppgifter:

Urvalsarbete och intervjuer kan påbörjas innan ansökningstiden gått ut.

Göteborgs Stad är en av Sveriges största arbetsgivare. Vårt uppdrag är att skapa en bra vardag för Göteborgs invånare, besökare och företagare. Som medarbetare i staden har du en trygg anställning med många karriärvägar där du får möjlighet till intressanta och meningsfulla arbetsuppgifter.

Göteborgs Stad arbetar aktivt för att främja lika rättigheter och möjligheter samt att motverka diskriminering. Vi i Västra Göteborg vill att alla våra medarbetare ska vara delaktiga i att skapa arbetsplatser som genomsyras av respekt, jämställdhet, medinflytande, arbetsglädje och utveckling.

I Västra Göteborg arbetar vi för att arbetsmiljön ska vara god och hälsofrämjande. Som anställd erbjuds du bland annat friskvårdsbidrag och cykelförmån.

Med hänvisning till Lag 2010:801 måste den som erbjuds tjänsten uppvisa utdrag ur belastningsregistret innan anställning kan upprättas.

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanbeder vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Upplysningar lämnas av:

Anna Ritzén
Rektor
Telefon: 031 366 13 01

Fackliga företrädare:

Irene Andersson
Lärarförbundet
Telefon: 031-701 55 31

Carl-Gustav Huld
Lärarnas Riksförbund
Telefon: 031-366 57 00

Sök jobbet här och nu, i samarbete med OffentligaJobb.<< Tillbaka till listan över lediga tjänster