Socialsekreterare

Vill du ha ett jobb där du kan göra skillnad i människors liv - på riktigt? Hos oss i Örgryte-Härlanda spelar du en viktig roll för att ge våra invånare ett gott liv. Med vårt engagemang och kompetens gör vi det bästa för göteborgarna och bidrar till att Örgryte-Härlanda upplevs som ett attraktivt område att leva, bo och arbeta i. Vi har idag 3 500 anställda som alla ger service, stöd och omsorg på olika sätt.

Välkommen till en arbetsplats där vi samarbetar för dem vi är till för!

Arbetsuppgifter:

Vi på enheten för ekonomiskt bistånd i Örgryte-Härlanda söker nu en socialsekreterare till vårt team med inriktning mot vuxna. Enheten utgör en av flera enheter inom området Individ- och familjeomsorg samt Funktionshinder i stadsdelen. Verksamheten är indelad tre team; mottagningsgrupp, RUV (rehabilitering, unga vuxna och vuxna) samt ekonomisk handläggning.

Som socialsekreterare på enheten ekonomiskt bistånd arbetar du med att utreda, bedöma och besluta i ärenden som gäller försörjningsstöd. Du arbetar aktivt med varje person, upprättar en handlingsplan och stöttar individen i att genomföra denna. Stödet kan se mycket olika ut beroende på behov av insats och innebär att du har ett nära samarbete med både interna och externa samarbetspartners.

I dagsläget arbetar 25 medarbetare på enheten, varav två 1:e socialsekreterare, sjutton socialsekreterare och sex utredningsassistenter. Vi bedriver ett pågående och systematiskt arbete för att utveckla vårt arbetssätt, våra metoder och vår arbetsmiljö. I detta arbete strävar vi efter att ta tillvara på och stärka varje medarbetares individuella kompetens. Sedan senhösten 2016 har vi gjort en extra satsning för att minska antal ärenden per handläggare. Detta för att förbättra och kunna fokusera på det personliga mötet med klienten och stärka möjligheten för dem att leva ett självständigt liv.

Vad får du hos oss? Vi tycker att det är viktigt att du får en bra introduktion. De två första veckorna sätts du successivt in i arbetet utan att ha egna ärenden och vi gör en planering för framtiden. Du kommer till en enhet med bra samarbete, både inom enheten och med andra enheter. Vi som välkomnar dig hit till oss är en grupp av engagerade, kompetenta kollegor med bred erfarenhet inom många olika områden. Vår enhet sitter samlad på samma våningsplan och i samma hus som övriga myndighetsutövare inom IFO/Funktionshinder. Tillsammans skapar vi möjligheter för dig att utvecklas hos oss och i din roll som socialarbetare. Du kommer också att få möjligheten att vara med och påverka utvecklingen framöver, då vi behöver och värdesätter din erfarenhet och kunskap.

Kvalifikationer:

Vi söker dig som är examinerad socionom och har du tidigare erfarenhet av ekonomiskt bistånd är det en fördel. Vi vill gärna att du har god kunskap om myndighetsutövning med utredningar, bedömningar och verkställande av beslut. Har du arbetat som socialarbetare på andra sätt än med myndighetsutövning är det ett plus, då det är viktigt att det finns en förståelse för hur ekonomiskt bistånd är grundläggande för mycket av arbetet inom Individ och Familjeomsorg.

Du som söker dig till oss är verksamhetsinriktad, ansvarstagande och tycker om att samverka med andra. Vidare är du duktig på att skapa en överblick över ditt arbete och har förmågan att strukturera samt prioritera på ett bra sätt.

Vi hoppas att vi har väckt ditt intresse - Välkommen med din ansökan!

Antal tjänster: 1

Anställning:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Erfarenhet: Ingen erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid
Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse.

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2017-08-13
Referensnummer: 251/17

Andra uppgifter:

I Örgryte-Härlanda arbetar vi för att arbetsmiljön ska vara god och hälsofrämjande. Som anställd erbjuds du bland annat friskvårdsbidrag och cykelförmån. Vårt geografiska läge innebär goda kommunikationer och närhet till både Göteborgs centrum och vackra grönområden.

När du söker jobb hos oss vill vi att du använder vårt rekryteringssystem Visma Recruit. På så sätt blir hanteringen av din ansökan effektiv, snabb och säker. Vi undanber oss vänligen men bestämt kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster då Göteborgs Stad har upphandlade avtal.

Vi vill ta tillvara de kvaliteter som mångfald och en jämn könsfördelning tillför verksamheten.

Upplysningar lämnas av:

Gunilla Greiffe Segerdahl
Enhetschef
Telefon: 031-365 61 74

Fackliga företrädare:

Tuija Vehviläinen
Vision
Telefon: 031-365 61 75

Ulrika Bersell
Akademikerförbundet SSR
Mobiltelefon: 0736-16 69 61

Sök jobbet här och nu, i samarbete med OffentligaJobb.<< Tillbaka till listan över lediga tjänster