Familjerättssekreterare till enhet Utredning och Insats

Publiceringsdatum: 2017-12-18

Om arbetsplatsen

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologisk, ekonomisk och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka?

I Arbetsmarknads- och socialförvaltningen är vi cirka 2 500 medarbetare som arbetar med arbetsmarknadsfrågor, socialtjänst och socialt arbete, lokalt geografiskt utvecklingsarbete och trygghetsfrågor. Tillsammans formar och utvecklar vi en verksamhet som svarar an mot de utmaningar och möjligheter Malmö stad står inför, nu och i framtiden.

Familjerätten i Malmö stad är en kommungemensam funktion i enheten Utredning och Insats. Deras uppgift är att ge stöd till föräldrar som behöver hjälp att komma överens i vårdnads-, umgänges- och boendefrågor avseende deras gemensamma barn. Familjerätten hanterar även frågor kring faderskap, adoption, vårdnadsöverflyttningar samt frågor rörande begravningshjälp och dödsboförvaltningar.

Arbetsuppgifter

Som familjerättssekreterare kommer dina arbetsuppgifter inledningsvis främst bestå av att skriva snabbyttrande och upplysningar på begäran av tingsrätten. Tjänsten kommer på sikt att utvecklas och möjliggöra att lära sig fler arbetsuppgifter inom det familjerättsliga området. Arbetet inom familjerätten innebär idag många olika arbetsuppgifter såsom vårdnadsutredningar, samarbetssamtal, fastställa faderskap, utse vårdnadshavare och adoptionsärende.

Kvalifikationer

Vi söker dig med:
• Socionomexamen
• Minst ett års erfarenhet av kvalificerat utredningsarbete med barn och familjer.
• Tjänsten förutsätter att du har goda kunskaper i svenska samt engelska och att du kan uttrycka dig väl i såväl tal som skrift.

Det är meriterande om du har tidigare har arbetat med behandlingsarbete och är vidareutbildad terapeut. Vi ser det även som meriterande om du genomgått utbildningar inom BBIC, MI, familjer i kris samt lösningsfokuserat arbetssätt. Meriterande med ytterligare språkkompetens förutom svenska och engelska.

Som person är du trygg och stabil med en förmåga att se situationer ur flera perspektiv. Du förblir kontrollerad även i krävande eller pressade situationer och fokuserar på möjligheter. Vidare har du en utvecklad samarbetsförmåga och bygger bra samarbeten genom en god kommunikation och ett lyhört samt smidigt förhållningssätt. I ditt bemötande är du lugn, uppmärksam och tillmötesgående samtidigt som du visar engagemang och en vilja att leverera lösningar.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet och kompetens.

Välkommen med din ansökan!

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Erfarenhet: Erfarenhet krävs

Omfattning: Heltid

Tillträde: 2018-03-01. enligt överenskommelse

Antal platser: 2

Ansökan

Ansök senast: 2018-01-14

Referensnummer: 216/17-176

Kontaktpersoner

  • Karina Rehnberg
  • Sektionschef
  • 0733 - 033 805

Fackliga företrädare

  • Vision, Malmöavdelningen
  • 040-30 48 30
  • SSR, Malmökansliet
  • 040-345114

Övrigt

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med media-säljare, rekryteringssajter och liknande.

Malmö Stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771-101029. Frågor om specifika jobb besvaras av den rekryterare eller kontaktperson som anger i annonsen.