Enhetschef till hemtjänsten, Lilla Edets kommun

Lilla Edets kommun är en av kommunerna i Göteborgsregionen, gynnsamt belägen längs Göta älv med närhet till Göteborg, Trollhättan och Uddevalla. Du tar dig snabbt och säkert med tåg eller på motorväg mellan orterna. De goda kommunikationerna ger oss möjligheten att fortsätta växa och utvecklas.

I kommunen arbetar drygt 1500 medarbetare med att skapa bästa möjliga förhållanden för våra drygt 13 000 invånare, våra företag och för alla som besöker oss. Som arbetsgivare värnar vi om alla våra medarbetare och erbjuder därför kompetensutveckling, friskvårdsbidrag, semesterdagsväxling, bidrag till studielitteratur, möjlighet till privatbilleasing och mycket annat. Hos oss finns närhet till de du samarbetar med och tack vare vår storlek har du goda möjligheter att påverka och utveckla våra verksamheter.

Arbetsuppgifter:

Lilla Edets kommun växer och det gör socialförvaltningen med, därför söker vi nu en enhetschef till hemtjänsten i Lödöse.

Som enhetschef är du direkt underställd verksamhetschefen inom vård och omsorg där du kommer att ingå i områdets ledningsgrupp. Tillsammans med verksamhetschef och övriga 9 enhetschefer initierar, stödjer och leder du din verksamhets alla processer.

Du kommer huvudsakligen att leda, organisera, utveckla, följa upp och kvalitetssäkra verksamheten utifrån gällande lagstiftning, mål, riktlinjer, policys och värdegarantier. Du initierar och driver utvecklingsfrågorna inom enheten i nära samarbete med dina chefskollegor. Arbetet innebär att bygga en effektiv organisation och att utföra en kvalitativt god verksamhet ut mot våra brukare.

Som enhetschef har du det operativa ansvaret för brukare, personal, ekonomi, verksamhet, resultat och arbetsmiljö. En viktig del i arbetet är att utveckla medarbetarnas kompetens, engagemang och arbetsglädje. I rollen ingår det även chefsberedskap vilket är schemalagt några helger per år.

Vi erbjuder dig ett utmanande och omväxlande arbete med kunniga och erfarna kollegor och medarbetare. Som ny chef inom Lilla Edets kommun kommer du få en planerad introduktion som både är förvaltningsspecifik och kommunövergripande, allt för att du ska få de bästa förutsättningarna i din nya roll hos oss!

Kvalifikationer:

Du har högskoleutbildning med inriktning mot social omsorg eller annan högskoleutbildning som bedöms likvärdig. Du har tidigare erfarenhet som chef eller ledare samt budgetansvar. Erfarenhet av verksamhetsområdet är meriterande.

Som ledare är du lyhörd och tydlig i din kommunikation, förstår vikten av samarbete och samverkan. Arbetsuppgifterna kräver ett strukturerat arbetssätt och en förmåga att hantera komplexa arbetsuppgifter. Du tar ansvar för dina arbetsuppgifter och driver dina processer framåt. Du kan förmedla mål, är resultatinriktad och har vilja att utveckla verksamheten. Du är handlingskraftig och har förmåga att skapa och bibehålla en god arbetsmiljö. Som chef och ledare ser du till helheten, kan analysera problem och sätta dem i ett större sammanhang i syfte att finna konstruktiva lösningar. Du inbjuder till delaktighet, motiverar och skapar förutsättningar för att nå gemensamt uppsatta mål. Du har en ekonomisk medvetenhet och förståelse för budgethantering.

Som person är du lugn och stabil, har lätt för att förhålla dig till ändrade omständigheter och fokuserar på rätt saker även i stressiga situationer. Du är van vid dokumentation, har god datorvana och uttrycker dig väl i tal och skrift.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Antal tjänster: 1

Anställning:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Erfarenhet: Erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid. 100 %
Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2018-02-06
Referensnummer: A744163

Andra uppgifter:

För att vi på Lilla Edets kommun ska kunna leverera en kvalitetssäkra rekryteringsprocess ber vi dig skicka in din ansökan digitalt.

Du ansöker för tjänsten via vårt rekryteringssystem Visma Recruit, som du kommer åt direkt i annonsen genom att klicka på ansök.

Vill du veta mer om oss? Gå då gärna in på lillaedet.se/ledigajobb för att läsa mer om hur det är att arbeta inom vår kommun!

Upplysningar lämnas av:

Yvonne Gunnarsson-Nord
Verksamhetschef
Telefon: 0520-65 96 47
E-post: yvonne.gunnarsson-nord@ lillaedet.se

Fackliga företrädare:

Bertil Nylén
Vision
Telefon: 0520-422913
E-post: visionilillaedet@ gmail.com

Pia Ahlberg
SSR
E-post: akademssrle@gmail.com

Sök jobbet här och nu, i samarbete med OffentligaJobb.<< Tillbaka till listan över lediga tjänster