Reggio Emilia inspirerade Rullstenens förskola söker förskollärare

Välkommen till Sveriges viktigaste jobb i Härryda kommun som ligger mitt emellan Göteborg och Borås med Landvetter flygplats mitt i.

Rullstenens förskola ligger centralt i Mölnlycke med goda kommunikationer till Göteborg. Vi har arbetat fram vår verksamhetsidé ”Rullstenens förskola-Barnens arena” vi ha utgått från läroplanen, kommunens helhetsidé, Reggio Emilia filosofin samt våra egna reflektioner och diskussioner. Verksamhetsidén är vår ryggrad och vår kompass som vi använder oss av för att ge barnen en hög kvalitet. Nedan beskrivs ett urval från verksamhetsidén.

Arbetsuppgifter:

Demokrati, social kompetens, mod och självkänsla.
Vi arbetar utifrån relationell pedagogik och med anknytningsteorin som grund vilket innebär att vi vill skapa goda relationer till våra barn och deras familjer, samt mellan kollegor och förskolechef.
Synen på barnet är en otroligt viktig del som vi betonar väldigt starkt och eftertryckligt att det är barnets behov, delaktighet och rättighet till ett meningsfullt och lustfullt lärande som ska stå i fokus och prägla hela den pedagogiska verksamheten.

Goda lärmiljöer
Den pedagogiska miljön är viktig inne som ute, det är i den som barnen vistas hela dagen. Allt i den synliga miljön ska ha ett pedagogiskt syfte, miljön används som en pedagogisk resurs vi pratar om miljö som den tredje pedagogen. Andemeningen i den definitionen är att trycka på vikten av att ha en inspirerande miljö som stimulerar barnen att bli kreativa. Det handlar om att skapa förutsättningarna i rummet, ett sammanhang där barnen aktivt kan tillägna sig kunskap.

Kunskaper
Reflektion sker ständigt för att verksamheten ska kunna utgå från barnen och sätta deras behov och intresse i centrum. Det handlar om att utveckla ett reflekterande förhållningssätt till praktiken.
Vi har valt att använda oss av pedagogisk dokumentation, dokumentation görs dels av pedagogerna men också av barnen som blir delaktiga genom reflektioner, bilder, filmer, skisser mm...
Arbeta med projekt är ett arbetssätt som gör det möjligt för oss att förverkliga vår kunskapssyn. Idéerna för olika projekt kan komma både från barnen och pedagogerna, de syftar till att skapa levande sammanhang som stimulerar till forskning och problemlösning.

Vi organiserar oss med åldershomogena grupper och vi rekryterar nu till Omtanken som är en 4-5års grupp.

Kvalifikationer:

Är du legitimerad förskollärare och vill utvecklas tillsammans med oss utifrån denna verksamhetsidé? Sök då denna tjänst, hos oss blir du en viktig medspelare och kommer att ingå i lärgrupp och arbetsgrupp för att fortsätta utveckla förskolan framåt. På förskolan arbetar en pedagogista som finns som hjälp och stöd i dokumentationsansvaret.

Vi har fria pedagogiska måltider, arbetskläder och tillgång till tekniska verktyg så som läsplattor, musikverktyg, datorer och projektor. Du får uppdragsmedvetna pedagoger som kollegor och en chef som har sitt hjärta i verksamheten. Förskolan öppnade i mars 2014 så här finns goda möjligheter att vara med och påverka denna förskolas kultur!

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Antal tjänster: 1

Anställning:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Erfarenhet: Ingen erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid
Tillträde: Tillträde i september 2017 eller enligt överenskommelse.

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2017-08-14
Referensnummer: A704641

Andra uppgifter:

Vi ser gärna att du söker tjänsten via Offentliga jobb. Om du önskar skicka din ansökan med brev tar vi emot den på adress:
Härryda kommun, Personalfunktionen, 435 80 Mölnlycke
Kom ihåg att ange referensnumret på den tjänst du söker.

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser. Härryda kommun har upphandlade avtal.

Upplysningar lämnas av:

Elisabeth Wallberg
Förskolechef
Telefon: 031-724 82 55
E-post: elisabeth.wallberg@ harryda.se

Fackliga företrädare:

Lärarförbundet
Telefon: 031-724 63 98
E-post: lararforbundet@harryda.se

Sök jobbet här och nu, i samarbete med OffentligaJobb.<< Tillbaka till listan över lediga tjänster