Arbetsterapeut Resursenheten sysselsättning

Majorna-Linné är Göteborgs största stadsdel med cirka 63 000 invånare och utgör en attraktiv del av staden att leva och vistas i med såväl havet som stora grönområden och ett rikt kulturutbud.

Stadsdelsförvaltningen med cirka 3400 anställda arbetar inom verksamheter som förskola, grundskola, individ- och familjeomsorg, kultur och fritid, social omsorg om äldre och personer med funktionsnedsättning samt hälso- och sjukvård. Det vi gör har stor betydelse för många.

Arbetsuppgifter:

Vill du vara med och utveckla vårt arbete med ett teamorienterat arbetssätt med utgångspunkten ett sammanhållet individstöd och med tanken att organisera och samordna interna och externa resurser utifrån behov?

Resursenheten är en nyinrättad enhet i utförarområdet inom socialtjänst i Majorna-Linné. Resursenheten består av åtta enheter; 1 enhet för barn, unga och familj, 2 enheter för avlösarservice, 3 enheter för daglig verksamhet/sysselsättning och 2 enheter för boendestöd.

Resursenheten Sysselsättning är en nystartad enhet som befinner sig under uppbyggnad och ska arbeta med försörjningsstödstagare in i egenförsörjning, genom jobb eller studier. Vi kommer ha ett tydligt aktivitetsperspektiv och vår övertygelse är att aktivitet ger hälsa.

I ett inledningsskede får du som arbetsterapeut en unik chans att vara delaktig i uppbyggandet av den nya enheten. Du kommer bland annat att delta i arbetet med att starta upp och utveckla kartläggande insatser och fördjupade utredningsinsatser. I ditt uppdrag ingår bedömning av arbetsförmåga, vara behjälplig med att hitta rätt arbetsträning/praktik/arbetsplats samt vara ett stöd ute på deltagarnas arbetsplatser. Du kommer även att utforma och hålla i workshops och hälsofrämjande insatser för deltagarna.

Medarbetare i Resursenheten ingår i ett team som består av en koordinator, jobbcoacher, arbetsterapeut och rekryterare. Resursenhetens medarbetare kommer tillsammans besitta en mängd olika kompetenser och erfarenheter. Även om du kommer vara ansvarig för dina deltagare så är tanken att ni ska arbeta nära varandra i teamet. Att bolla idéer kring vad som fungerar bäst för deltagarna och stötta varandra ska vara en självklarhet.

Vi erbjuder dig ett utmanande och meningsfullt arbete på en spännande arbetsplats där du har möjlighet att utvecklas och vara med och utveckla andra samt en unik chans att få vara med och bygga upp en helt ny arbetsmarknadsenhet.

Kvalifikationer:

Vi söker dig som är legitimerad arbetsterapeut, alternativt med en utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig.

Det är meriterande om du som söker har bred erfarenhet av arbete inom arbetsmarknadsområdet och med målgruppen.
Grundläggande kunskaper kring vardagsbalans och kunskap gällande arbetsförmågebedömningar enligt bedömningsinstrumenten Assessment of Work Performance (AWP) eller Dialog om Arbete (DoA) är meriterande.

Som person är det viktigt att du har goda kunskaper i att arbeta med människor i förändring. Du är trygg, initiativrik och flexibel, och har en drivkraft i att motivera deltagarna till att prestera och utvecklas. Du ser möjligheter i alla situationer och trivs med att arbeta i en föränderlig miljö. Du skall även ha lätt för att uttrycka dig i tal och skrift, vara nyfiken på människor, fungera i team och vara lyhörd för deltagarens behov. Arbetet ställer krav på att du har lätt för att skapa kontakter och för att samverka och samarbeta.

Du som söker gillar tempo och att den ena dagen inte är den andra lik. För att trivas och passa för uppdraget behöver du som person vara relationsskapande, tydlig och ha ett serviceinriktat bemötande.

Hoppas vi har fångat ditt intresse och du är välkommen med din ansökan!

Antal tjänster: 1

Anställning:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Erfarenhet: Erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid
Arbetstid: Dagtid
Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse.

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2017-12-08
Referensnummer: A733944

Andra uppgifter:

I Majorna-Linné arbetar vi för att arbetsmiljön ska vara god och hälsofrämjande. Du har möjlighet att få friskvårdsbidrag och tillgång till ett stort utbud av friskvård. Stadsdelen har också en cykelförmån samt förmånlig avbetalning av västtrafikkort.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig att alltid ange din e-post i ansökan och att skicka in din ansökan digitalt, inte via e-post eller brev.

Vi undanber oss vänlig men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Upplysningar lämnas av:

Pernilla Hofmann
Enhetschef
Telefon: 031-365 84 54
E-post: pernilla.hofmann@ majornalinne.goteborg.se

Fackliga företrädare:

Maria Amiridou
Sveriges Arbetsterapeuter
Mobiltelefon: 070-224 02 84
E-post: maria.amiridou@ majornalinne.goteborg.se

Sök jobbet här och nu, i samarbete med OffentligaJobb.<< Tillbaka till listan över lediga tjänster