Fritidspedagog/ lärare i fritidshem sökes till Kannebäcksskolan

Stadsdelsförvaltningen Västra Göteborg omfattar Södra Skärgården, Tynnered och Älvsborg och är en kustnära stadsdel med ca 52 000 invånare. Stadsdelens främsta uppdrag är att erbjuda invånarna tjänster och service inom bl a förskola, skola, kultur, fritid, individ- och familjeomsorg samt omsorg för äldre och funktionshindrade. Förvaltningen har ca 3500 anställda. Vi arbetar utifrån synsättet att mångfald och jämn könsfördelning ökar kvaliteten på de tjänster som SDF Västra Göteborg erbjuder.

Arbetsuppgifter:

Kannebäcksskolan är en kommunal skola i Västra Göteborg. Den ligger i en omgivning med närhet till vacker natur, hav och tillgång till spårvagn vid Opaltorget.

Skolan har fyra olika inriktningar där Tal och Språk F-9 är en av inriktningarna som tar emot elever med grav språkstörning från hela Göteborg. Här går idag cirka 60 elever där undervisningen bedrivs i små klasser. Vi vill ge eleverna lust att lära och förmåga till ett livslångt lärande.

Vi söker en pedagog till vårt fritidshem på Tal och språkinriktningen. På skolan pågår ett ständigt förbättringsarbete där fritidshemmen är en del och du kommer att arbeta med att utveckla en tal- och språkstimulerande miljö på fritids. Du kommer att planera, genomföra och följa upp verksamheten enligt gällande styrdokument och verksamhetens mål. Samtlig personal deltar kontinuerligt i fortbildning inom tal och språkstörning samt har möjlighet till handledning inom området.

Här erbjuds du ett spännande och utmanande uppdrag där du ges möjlighet att utveckla en fritidsverksamhet med syfte och mål att erbjuda eleverna en meningsfull, stimulerande och utmanande fritidsverksamhet med utgångspunkt i läroplanens syfte och central innehåll för fritidshem. I uppdraget ingår att under skoldagen samarbeta med lärare och bidra till att öka elevernas måluppfyllelse.

På skolan finns kunniga pedagoger som planerar det pedagogiska arbetet så att varje barn möts och utvecklas utifrån sin förmåga. Vi vill ge eleverna lust att lära och förmåga till ett livslång lärande. Vi har hög vuxentäthet såväl under skoltid som fritidstid. För att ytterligare stimulera lärandet har skolan samarbete med kulturskolan för utökad undervisning i bild, musik och dans.

Att få göra skillnad, att ställas inför nya utmaningar och att arbeta tillsammans med engagerade kollegor är några av fördelarna med att arbeta på Tal- och Språkinriktningen.

Kvalifikationer:

Vi söker dig som är lärare i fritidshem, är fritidspedagog eller har annan pedagogisk examen som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Du får gärna ha några års erfarenhet, men vi välkomnar även dig som är nyutexaminerad att söka. Då en del elever gynnas av tecken som stöd i sitt lärande är det meriterande, men inget krav, likaså om du kan teckenspråk och/eller om du har kunskap om elever med tal och språkstörning.

Du har god förmåga att ta egna initiativ samt är flexibel och prestigelös när situationen kräver. Du vågar prova nya vägar och ser möjligheter framför svårigheter. Du har också förmåga att skapa både en trygg och stimulerande miljö för eleverna. Du bör tycka om att samarbeta med andra och har god förmåga att skapa bra relationer till elever, vårdnadshavare och kollegor samt ha god IT-vana.

Välkommen med din ansökan!

Antal tjänster: 1

Anställning:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Erfarenhet: Ingen erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid
Arbetstid: Dagtid
Tillträde: 2017-09-01. eller enligt överenskommelse.

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2017-08-13
Referensnummer: A700486

Andra uppgifter:

Urvalsarbete och intervjuer kan påbörjas innan ansökningstiden gått ut.

Göteborgs Stad är en av Sveriges största arbetsgivare. Vårt uppdrag är att skapa en bra vardag för Göteborgs invånare, besökare och företagare. Som medarbetare i staden har du en trygg anställning med många karriärvägar där du får möjlighet till intressanta och meningsfulla arbetsuppgifter.

Göteborgs Stad arbetar aktivt för att främja lika rättigheter och möjligheter samt att motverka diskriminering. Vi i Västra Göteborg vill att alla våra medarbetare ska vara delaktiga i att skapa arbetsplatser som genomsyras av respekt, jämställdhet, medinflytande, arbetsglädje och utveckling.

I Västra Göteborg arbetar vi för att arbetsmiljön ska vara god och hälsofrämjande. Som anställd erbjuds du bland annat friskvårdsbidrag och cykelförmån.

Med hänvisning till Lag 2010:801 måste den som erbjuds tjänsten uppvisa utdrag ur belastningsregistret innan anställning kan upprättas.

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanbeder vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Upplysningar lämnas av:

Christina Hansson Johansson
Rektor
Telefon: 0703-791421

Fackliga företrädare:

Carl-Gustav Huld
Lärarnas Riksförbund
Telefon: 031-366 57 00

Irene Andersson
Lärarförbundet
Telefon: 031-701 55 31

Sök jobbet här och nu, i samarbete med OffentligaJobb.<< Tillbaka till listan över lediga tjänster