Stödpedagog Sjövik Psykiatriboende

Vill du göra skillnad och arbeta på en arbetsplats som ger dig ett betydelsefullt arbete och där du känner dig uppskattad?

I Sjövik ligger gruppbostaden Sjöviks psykiatriboende och vi söker nu en stödpedagog som tillsammans med övriga kollegor kan driva arbetet med våra brukare och skapa en meningsfull vardag som bygger på inflytande och medskapande.

Lerums kommun, med centralorten Lerum, ligger knappt 20 minuters resväg från Göteborgs centrum.

Arbetsuppgifter:

Som stödpedagog gör Du det möjligt för personer med psykiska funktionsnedsättningar att få stöd och hjälp med att få en fungerande vardag, skapa strukturer och bryta isolering. Detta genom att du tillsammans med övrig personal handleder och stöttar brukarna i just deras vardag och planerar och genomför vardagliga aktiviteter för att på så sätt ge dem möjlighet till en stimulerande och aktiv vardag och ett meningsfullt liv.

Som stödpedagog ska du även vara den som främst arbetar med att utveckla och sprida pedagogiska metoder utifrån verksamhetens behov till dina kollegor och i detta ingår återkommande uppföljningar och utvärderingar av bemötande, förhållningssätt och arbetsmetoder. Syftet med detta är strategiskt arbete med förändring, förbättring och utveckling.

Som stödpedagog har du också en stödjande roll gentemot dina kollegor i upprättande av genomförandeplan och har ett övergripande ansvar för att genomförandeplanerna och den sociala dokumentationen håller god kvalitet utifrån givna lagar och riktlinjer.

Vi arbetar med utgångspunkten att alla ska vara delaktiga och ha möjlighet att påverka de insatser som gäller dem själva utifrån sin egen förmåga. De ska ges möjlighet att utvecklas mot ett så självständigt liv som möjligt.

Kvalifikationer:

Eftergymnasial specialisering inom funktionshinderområdet som omfattar minst 200 yrkeshögskolepoäng eller 60 högskolepoäng eller en kombination däremellan som motsvarar minst två terminers heltidsstudier. Utbildningen skall ha tydlig inriktning mot funktionshinderområdet.

Erfarenhet inom psykiatri och god kunskap i LSS intensioner och mål, god dokumentation- och datorvana samt god förmåga att förmedla kunskap vidare genom gott sammarbete och tydlig kommunikation. Förmåga att arbeta strukturerat och målinriktat. Erfarenhet av att ha arbetat med tydliggörande pedagogik, samt vana att tillsammans med övriga kollegor reflektera kring pedagogiska förhållningssätt och metoder. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. B-körkort krävs

Antal tjänster: 1

Anställning:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Erfarenhet: Erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid / deltid

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2017-10-15
Referensnummer: A714883

Andra uppgifter:

Lerums kommuns vision – att bli Sveriges ledande miljökommun år 2025 och dess ledord hållbarhet, kreativitet och inflytande genomsyrar kommunens arbete.

Inom kommunens verksamheter arbetar drygt
2 800 medarbetare som tillsammans jobbar för att erbjuda god service och skapa välfärd för kommunens cirka 40 000 invånare.

Kommunens eftersträvar att medarbetare ska en an arbetsmiljö främjar möjligheter att kombinera arbete, föräldraskap och fritid. Vi erbjuder förmåner så som friskvård, personalstöd och semesterväxling.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Lerums kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan via denna länk, och inte via e-post eller pappersformat. - Varmt välkommen med din ansökan!

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanbeder vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Upplysningar lämnas av:

Liza Albin
Enhetschef
Telefon: 0302-522066
E-post: Liza.Albin@lerum.se

Fackliga företrädare:

Mattias Johansson
Kommunal
Telefon: 0302-521000

Sök jobbet här och nu, i samarbete med OffentligaJobb.<< Tillbaka till listan över lediga tjänster