Söker du ett nytt och spännande uppdrag som specialpedagog?

Partille kommuns vision är att man ska leva mitt i det goda livet. Våra 37 000 invånare och människor som arbetar och verkar i kommunen ser vi som våra kunder. Det är upp till oss 2 800 anställda, att leverera kvalitet och service som innebär att det ska vara gott att växa upp, arbeta och leva i Partille. Internt arbetar vi med en gemensam kultur för alla anställda som rustar oss för uppdraget. Värdeorden i kulturarbetet är allas lika värde, professionalitet och framåtanda.

Arbetsuppgifter:

Vi söker ny medarbetare till Samverkansteamet i Partille!

Samverkansteamet är ett tvärprofessionellt team som arbetar med att skapa goda förutsättningar för lärande och utveckling för kommunens barn och unga 1-19 år. Insatserna kan ha både pedagogisk och psykosocial inriktning där föräldrastöd och samverkan med privata och professionella nätverk är grundläggande. Med hemskolan som arena skapar teamet förutsättningar för barn och ungdomar att gå kvar i sin skola genom att bryta eller förebygga hinder för lärande och växande.

I arbetsuppgifterna ingår att kartlägga barnets/ungdomens skolsituation samt de behov av stöd som kan finnas inom familjesystemet. Samverkan är central för ett framgångsrikt arbete och inkluderar både det privata och det professionella nätverket.

Samverkansteamets arbete vilar på en systemteoretisk grund och utformas utifrån de specifika behov som finns kring varje enskilt barn/ungdom. Insatserna riktas mot både elev, skola/klass och familj samt inkluderar psykosocialt förändringsarbete gentemot barnet/ungdomen och dess familj. Samverkansteamets personal arbetar nätverksinriktat och leder bl.a. familjesamtal, konsultation och handledning gentemot skolpersonal.

Kvalifikationer:

Vi söker dig som har specialpedagogutbildning eller annan för tjänsten likvärdig högskoleutbildning och som är väl förtrogen i skolans styrdokument.

Tidigare erfarenhet av arbete med barn och unga med funktionsvariationer inom tex neuropsykiatriskt område samt kännedom om kommunens riktade insatser till målgrupper enligt LSS och SoL är meriterande.

Arbetet kräver att du är en engagerad och trygg person. Du behöver vara kreativ och kunna arbeta självständigt. Du behöver också ha en god samarbetsförmåga och kunna bidra till ett gott samarbetsklimat med såväl familjer som med de olika professionella aktörer du möter. Det är viktigt att skillnader och olikheter i kompetenser tas tillvara och ses som en tillgång i arbetet.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Antal tjänster: 1

Anställning:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Erfarenhet: Erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid
Löneform: Månadslön
Arbetstid: Dagtid
Tillträde: 2017-12-01 eller enligt överenskommelse

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2017-09-21
Referensnummer: A713293

Andra uppgifter:

Diarienummer UN/2017:646

Intervjuer kommer att ske fortlöpande under ansökningsperioden.

Vi eftersträvar mångfald bland personalen avseende kön, ålder och kulturell/etnisk bakgrund.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig ansöka online via länk i annonsen och inte via e-post eller i pappersformat.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Upplysningar lämnas av:

Karin Norlin
Avdelningschef Kvalitet, stöd och utveckling
Telefon: 031-792 16 35

Fackliga företrädare:

Eva Andersson
Lärarförbundet
Telefon: 031-792 11 28

Sök jobbet här och nu, i samarbete med OffentligaJobb.<< Tillbaka till listan över lediga tjänster