Drifttekniker till Mölndals vattenverk

I Mölndals stad är vi stolta över att ha Sveriges viktigaste jobb där vi tillsammans skapar bästa möjliga vardag för Mölndalsborna. Med mod och kreativitet utvecklar vi våra verksamheter och bidrar till att Mölndal blir en ännu bättre plats att leva och jobba i. Välkommen att göra skillnad i människors vardag varje dag!

VA-avdelningen i Mölndals stad består av 25 personer. Tillsammans ansvarar vi för stadens allmänna VA-anläggningar som omfattar vatten- och avloppspumpstationer, vattenverk, reservoarer, mätkammare, ventiler, vattenmätare och VA-ledningar. Kommunen är delägare i GRYAAB, dit vi pumpar vårt spillvatten för rening. I Mölndal finns cirka 10 500 abonnenter och mer än 1 000 km ledningar.

Mer information finner du på vår hemsida, www.molndal.se


Arbetsuppgifter:

Vi söker en drifttekniker till enheten för fasta anläggningar som har det huvudsakliga ansvaret att säkerställa driften på Mölndals vattenverk och övriga VA-anläggningar.
Arbetsuppgifterna består i planerat drift och underhåll av vattenverk, tryckstegrings- och pumpstationer, reservoarer och andra anläggningar. Inom gruppen gör vi även provtagningar, driftsanalyser, bedömning och analyser av provresultat och löpande optimering av behandlingsprocessen i vattenverket. Vidare ingår att via övervakningssystem och besök uppmärksamma och åtgärda driftstörningar likväl som att utveckla anläggningarna för säkrare drift.

Du planerar och genomför förändringar av driften tillsammans med kollegor inom avdelningen när det gäller pumpstationer, tryckstegringar och vattenverket. Du kommer även att samarbeta med kollegor inom förvaltningen samt med entreprenörer.
Beredskap ingår i tjänsten

Kvalifikationer:

Du som söker har grundläggande utbildning inom VA-teknik eller motsvarande arbetslivserfarenhet. Goda kunskaper inom vattenbehandlingsprocesser och genomgången diplomkurs i dricksvattenhantering är meriterande. Du bör ha erfarenhet av övervakningssystem för driftanläggningar och allmän kännedom om VA-ledningsnät och att läsa VA-ledningskartor.
Arbetet kräver körkort B och goda datorkunskaper inom Officepaketet. Erfarenheter inom el eller styr och reglerteknik är meriterande.
Som person är du praktiskt lagd, serviceinriktad och du trivs med att arbeta i team men äger också förmågan att arbeta självständigt. Andra egenskaper vi värdesätter hos dig är att du är intresserad och nyfiken på ny kunskap, är noggrann, positiv, engagerad och bidrar med att skapa ett gott arbetsklimat.

Antal tjänster: 1

Anställning:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Erfarenhet: Erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2017-08-20
Referensnummer: A700909

Andra uppgifter:

I den här rekryteringen tillämpar vi löpande urval och intervjuer. Välkommen med din ansökan!

Behöver du hjälp med att söka tjänsten? Kontakta kundservice på 0771-10 10 29.

Vi vill upplysa om att din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.


Inför rekryteringsarbetet ha vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Upplysningar lämnas av:

Elisabeth Edlund
Enhetschef fasta anläggningar
Mobiltelefon: 0723 - 81 06 74

Staffan Berggren
Drifttekniker fasta anläggningar
Telefon: 031-276179

Fackliga företrädare:

Sök jobbet här och nu, i samarbete med OffentligaJobb.<< Tillbaka till listan över lediga tjänster