Lärare i fritidshem/ Fritidspedagog till Högadalsskolan, Mölnlycke

Välkommen till Sveriges viktigaste jobb i Härryda kommun som ligger mitt emellan Göteborg och Borås med Landvetter flygplats mitt i.

Vill du ta chansen att arbeta i en miljö med motiverade elever och engagerad personal? Då skall du söka dig till oss!
Högadalsskolan är en F-5-skola som ligger i centrala Mölnlycke. Läget ger oss stora möjligheter vad gäller samverkan med det omkringliggande samhället. På skolan finns ca 303 elever varav 190 har fritidshemsplats. Nära skolan finns orörd natur och fina strövområden som kan nyttjas i skolans friluftsundervisning samt en varierad skolgård med skog, fotbollsplan och lekytor. Vi är från och med detta läsår en Trivselskola (www.trivselledare.se) och har precis fått vår skolgård upprustad. Skolan är belägen tio minuters promenad från Mölnlycke centrum. Det är bra kommunikationer och lätt att ta sig hit med buss.

Högadalsskolan är en skola med goda resultat och en välfungerande och utbyggd elevhälsa. Fritidshemmen är åldershomogena och har egna lokaler som vi efterhand utökat/rustat upp. Fritidsklubben finns för år 4-5. Utöver arbetslagstid satsar vi även på kollegialt lärande inom kategoritid för fritidshemmet. I Härryda kommun satsar vi på utökad kompetensutveckling i form av pedagogiska förmiddagar (2 per termin) där fokus ligger på fritidshemmet och förskoleklass. Med start våren 2017 genomför kommunen en stor satsning för att ytterligare höja kvalitén och kompetensen på våra fritidshem utifrån det nya reviderade uppdraget. Satsningen pågår fram till 2019 och kommer på olika sätt att omfatta alla som har en anställning på våra fritidshem. Föreläsningar, uppdragsutbildningar och valideringsutbildningar kommer att genomföras i samverkan med Borås Högskola och inom ramen för projektet kommer det även finnas möjlighet till andra fortbildningar och deltagande i olika seminarier.
Du får tillsammans med dina blivande kollegor möjlighet att delta i ett unikt och spännande fritidshemslyft som kommer att leda till att öka kvalitén och fritidshemmens möjligheter att stötta barns och elevers lärande och utveckling.

Arbetsuppgifter:

Du och dina kollegor ansvarar för planering och genomförande av en god pedagogisk verksamhet på fritidshemmet. Du är också delaktig i det gemensamma arbetet med att utveckla skolans fritidsverksamhet utifrån de nya skrivningarna i Lgr11.
Det finns en möjlighet att finnas som en av flera pedagoger kring vår trivselledarverksamhet.
Under elevernas skoldag bidrar du med din kompetens som lärare i fritidshem och med eventuell övrig behörighet.

Kvalifikationer:

Vi söker dig som har ett inkluderande, lösningsfokuserat förhållningssätt och möter varje elev utifrån individuella förutsättningar och behov. Du är en engagerad pedagog med god samarbetsförmåga och ett positivt förhållningssätt och har förmågan att skapa goda relationer med barn, föräldrar och kollegor.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Antal tjänster: 1

Anställning:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Erfarenhet: Ingen erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid
Tillträde: Tillträde: Enligt överenskommelse.

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2017-08-27
Referensnummer: A706281

Andra uppgifter:

Vi kommer att påbörja rekryteringen i takt med att ansökningarna kommer in.
Tillsättning kommer att ske om inte tjänsterna tas i anspråk av annan övertalig i kommunen.

Vi ser gärna att du söker tjänsten via Offentliga jobb. Om du önskar skicka din ansökan med brev tar vi emot den på adress:
Härryda kommun, Personalfunktionen, 435 80 Mölnlycke
Kom ihåg att ange referensnumret på den tjänst du söker.

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser. Härryda kommun har upphandlade avtal.

Upplysningar lämnas av:

Jonas Ambjörnsson
Rektor (Högadalsskolan)
Telefon: 031-724 82 40
E-post: jonas.ambjornsson@ harryda.se

Fackliga företrädare:

Lärarförbundet
Telefon: 031-724 63 98
E-post: lararforbundet@harryda.se

Lärarnas Riksförbund
Telefon: 031-724 67 32
E-post: lr@harryda.se

Sök jobbet här och nu, i samarbete med OffentligaJobb.<< Tillbaka till listan över lediga tjänster