Socialsekreterare med inriktning introduktion

Publiceringsdatum: 2017-08-17

Om arbetsplatsen

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologisk, ekonomisk och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka?

I Arbetsmarknads- och socialförvaltningen är vi cirka 2 500 medarbetare som arbetar med arbetsmarknadsfrågor, socialtjänst och socialt arbete, lokalt geografiskt utvecklingsarbete och trygghetsfrågor. Tillsammans formar och utvecklar vi en verksamhet som svarar an mot de utmaningar och möjligheter Malmö stad står inför, nu och i framtiden.

Socialtjänsten i Öster har cirka 180 medarbetare och är indelad i fyra enheter med olika uppdrag och fokusområden: vuxna, ekonomiskt bistånd, barn och familj – myndighet och barn och familj – öppenvård. På socialtjänsten i Öster arbetar vi för att ha en bra stämning på arbetsplatsen, goda skratt, utmaningar, nära ledarskap, och stödjande kollegor; det som ger positiv energi. Idag är vi mycket stolta över vår verksamhet och det vi åstadkommer. Vi gör skillnad varje dag.

Vi utökar nu vårt team inom barn och familj - myndighet och söker en kommunikativ och strukturerad medarbetare som vill vara med och bygga upp rollen som socialsekreterare med inriktning introduktion. Vi erbjuder dig ett omväxlande arbete med såväl intern och extern handledning, fyra läsdagar per år, metodutveckling, friskvårdsbidrag och flexibel arbetstid.

Arbetsuppgifter

Som socialsekreterare med inriktning introduktion har du en samordnande roll och ansvarar för introduktionen för nyanställda socialsekreterare inom enheten. Det är ett brett och varierande uppdrag där du, i samråd och på uppdrag av ledningen, får vara med och utforma och utveckla enhetens lokala introduktionsprogram.

I arbetsuppgifterna ingår planering av introduktionen för nyanställda, bevakning av kommungemensamma utbildningar som den anställda ska anmälas till, samordning och genomförande av arbetsplatsintroduktionen, dokumentera vilka moment som den nyanställde genomfört samt uppföljning. Du kommer även att ansvara för att rutindokument avseende processbeskrivningar i verksamheten är uppdaterade och introducera och utbilda nya medarbetare i BBIC.

För att hålla dig ajour och uppdaterad inom barn- och ungdomsvården kommer du i viss utsträckning även arbeta med att handlägga ärenden.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har socionomexamen och med flerårig erfarenhet av myndighetsutövning inom den sociala barn- och ungdomsvården. Det är meriterande om du har erfarenhet av liknande arbetsuppgifter och om du tidigare arbetat med kvalitets- och förbättringssystemet LEAN.

För att nå framgång i arbetet behöver du ha en god förmåga att kommunicera och organisera. Du är en person med struktur och ordning i ditt arbete, men ditt förhållningssätt präglas av flexibilitet och servicekänsla. Du samarbetar bra med andra samtidigt som du kan driva dina egna processer.

Du är en god kommunikatör och är bekväm med att prata inför en grupp. Då arbetet till stor del innefattar kommunikation och samarbete, är det ett krav att du kan uttrycka dig väl i svenska i såväl tal som skrift.

För att trivas i rollen måste du ha lätt att förhålla dig till ändrade omständigheter och du kan snabbt förändra ditt synsätt eller dina handlingar. I arbetet kommer du att samarbeta med olika aktörer och det är därför viktigt att du har förmågan att lyssna på dina medmänniskor och att du kan lösa problem på ett konstruktivt sätt.

Välkommen med din ansökan!

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning

Erfarenhet: Erfarenhet krävs

Omfattning: Heltid

Tillträde: Snarast, enligt överenskommelse

Tidsbegränsat till:  11 månader från tillträde

Antal platser: 1

Ansökan

Ansök senast: 2017-09-14

Referensnummer: 95/17-176

Kontaktpersoner

  • Toba Kamal Helgesen
  • Enhetschef
  • 0705-315293

Fackliga företrädare

  • Vision, Malmöavdelningen
  • 040-30 48 30
  • Hanna Ljungberg
  • SACO
  • 040-34 51 17

Övrigt

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771- 10 10 29. Frågor om specifika jobb besvaras av den rekryterare eller kontaktperson som anges i annonsen.